2018. február 9., péntek

Miert nem latom hogy mikor volt elerheto

Miért nem látom, hogy mikor volt fent utoljára? A Messengert a telefonon megnyitva az adott csevegési ablak tetején, az ismerősünk neve alatt látható, hogy „jelenleg elérhető” vagy hogy mikor volt online utoljára. Viberen az illetőnél nem látom a nevénél, h mikor volt fent legutóbb de írni és hívni tudok számára. Másnál látom az elérhetőséget de nála nem akkor más is így látja, h nem látja vagy csak én?


Ez azért nagyon hasznos, mert így információt kapunk arról, hogy számíthatunk-e válaszra a partnereinktől rövid időn belül. Egy különös történet egy édesanyáról, akinek csodálatos gyerkőcei vannak. A telefonomon lévő fényképeket nézegettem, mikor váratlanul megjelent rólam egy fotó. Hogy mondjam meg azt, hogy számomra nem elég férfi?


Pár óra beszélgetés után nem akarom megbántani, ráadásul ő nagyon lelkes, mondjuk, rólam van szó, a helyében én is az lennék - ismét a jól ismert cinikus nevetés hagyja el Kati ajkait. Különösen amióta egyre több chatapp jelzi ki, hogy a másik felhasználó látta-e az üzenetet, vagy sem. Ez a funkció egyik csevegő számára sem előnyös: a rejtőzködőknek megnehezíti a felszívódást, a feszengőkbe pedig csak még erősebben sulykolja, hogy a mondandójuk nem elég érdekes a másiknak. Egy hete figyelem, hogy 2-embernél nem mutatja, hogy mikor is volt elérhető utoljára, se a messengeren se a gépen a facebookon.


Miért lehet ez,mert amikor pl 2-perce volt elérhető azt még jelzi, de ha hosszabb ideig akkor már nem ? Szóval azt tudom, hogy ha kikapcsolja a messengert,( hogy ne lássák aktívnak) akkor is ha fent van 1p-et ír ki vagy éppen annyit amióta fent volt. Ezt csak azért írom le mert sokan hivatkoznak arra hogy az illető kikapcsolta az aktivitását. Pedig az nem egyenlő azzal hogy nincs is semmi ott hogy mikor volt aktív.


Ha valaki letilt Viber-en, látom azt, hogy mikor volt utoljára elérhető? Vagy egyáltalán nem jelenik meg az állapota? Pár nappal ezelőtt vettünk egy routert, hívtunk egy hozzáértőt aki beüzemelte és szépen működött is, de ma miután lefuttattam egy víruskeresést a gépen (avast) nem működik.


Azt írja, mikor csatlakozni akarok telóról, hogy szétkapcsolva. Próbáltam több telefonról is. De én akarom, hogy ott legyek, mikor felébredsz és szabad vagy REFR. Akarom, hogy ott legyek, mikor az. Azért is mondtam igent, mert előtte hónapig nem találkoztunk (hozzátenném, hogy véleményem szerint nem az én hibámból, minden egyes alkalommal szóltam neki, amikor Pesten voltam, hogy itt a lehetőség, az utolsó pillanatban mindig közbejött valami, érdekes, na mindegy), sejthető volt, hogy a következő évet is hasonló módon fogjuk kezdeni, mármint ami a találkozókat illeti.


Fiatal voltam mikor összejöttünk, előtte nem volt más barátom, s nagyon úgy néz ki, hogy ő az első és utolsó férfi az életemben, ennek ellenére valami mégsem jó. Valahogy nem mindig kívánom a szexet vele, csak nagyon ritkán. Kissé skizo érzés, de mintha olyankor nem lenne önmaga.


Ingerült, beleköt bármibe, türelmetlen, sokszor nem ismeri el, hogy bármi gondja van, mégis minden mozdulatából sugárzik az a fajta türelmetlen ingerültség, amit nagyon nehezen viselek. Az, hogy ez mikor jön elő, változó. Ráadásul hiába volt értékes, mégsem ért vele eredményt, így még elkeserítőbb a helyzet. Tudom, hogy a változás megijeszt Nem is vágyom már szebbre Mert nélküled biztos nem menne refrén Kérlek, ne sírj Minden rendben.


Ennek ellenére azt vallom, hogy nem te tehetsz róla, ha a pasid nem vágyik gyerekre. Hanem inkább azok ültették a fejébe ezeket a félelmeket, akik állandóan panaszkodnak, akik túlhajszolják magukat, akik túlzásba viszik az áldozatvállalást. Hiszen még a csapból is az folyik, hogy szülőnek lenni hatalmas teher. Volt hogy azèrt imàtkoztunk az isten se làsson.


Nem volt mobiltelefonom, nem volt a kezemben a mai technológia, mint ami a mai fiataloknak megadatik. Ezeken felül a tervezéssel is komoly problémájuk van a mai fiataloknak. Nem elég, hogy az egyetem legfurább csaja is férjhez ment, valami óriás partilimuzinnal vonult a templom elé, a ruhájában pedig jól láthatóan kerekedett a pocakja – és nem, nem a pluszkilóktól. Fényképeket nézegettem, mert a filmhez már nem volt kedvem. Mond mikor történt, hogy egyszer csak eltűntek a közös fotóink?


Pár éve még minden képen együtt voltunk, egyforma volt a mosolyunk, most pedig szinte egy olyan fotónk sincs, amin mindketten ott lennénk. Rettegek, hogy Vivi rájön, mi volt köztünk. Attól is félek, hogy a srác csak azért jár vele, mert a lányom.


Azóta, hogy együtt járnak, csak egyszer találkoztunk, és nem tudtunk egymás szemébe nézni. Nem akarom elveszteni a lányom bizalmát, de a szívét se összetörni. Az én párom nem tud bocsánatot kérni.


Igaz, olyan, amit a családjából hozott. A mahjongot nem csak egy, hanem akár négy játékos is játszhatja. Különböző változatait széles körben játsszák egész Kelet- és Dél-Kelet-Ázsiában.


A römi kártyajátékhoz hasonlóan, a mahjong egy ügyességi játék, amely jó stratégiai és logikai képességeket kíván, és természetesen bizonyos fokú szerencsét is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések