2018. augusztus 30., csütörtök

Ellenzéki polgármester jelöltek

Bejelentették: Itt a közös ellenzéki polgármester-jelöltek listája. A budapesti Városházánál, a Kamermayer Károly téren tartott közös sajtótájékoztatót az ellenzék az őszi önkormányzati választásokkal kapcsolatban. Egy nem akart jelöltváltás. Megerősítést nyert, hogy Balog Róbertet, a Főtáv korábbi szóvivőjét, mai kiemelt ügyfelek és termékfejlesztési főosztály-vezetőjét jelöli az MSZP az ellenzék közös polgármester jelöltjének Pesterzsébeten.


Ellenzéki polgármester jelöltek

Balog hivatalos bemutatása egyelőre várat magára. Vicces jelöltek az önkormányzati kampányban. Klausmann Viktor a Fidesz polgármester -jelöltje Gyöngyösön.


Az MMM arra kéri szimpatizánsait, hogy a felsorolt településeken az alábbi ellenzéki vagy független polgármesterjelölteket és csapatukat támogassák szavazatukkal. Az alábbi ajánlások az illető polgármesterek megkeresése nélkül készültek. Csütörtökön kezdődik a ellenzéki előválasztás, ezért szerda este újabb vitát tartottak az ellenzéki előválasztáson induló főpolgármester- jelöltek. A Hír TV Magyarország élőben című műsorát Szűcs Dániel tudósította az Átrium Színházból. Pénteken jelentették be az ellenzéki pártok vezetői, hogy kik lesznek a budapesti polgármester jelöltek.


Ellenzéki polgármester jelöltek

Kettő olyan kerület van, ahol nem hangzott el konkrét polgármester -jelölti név, az egyik Ferencváros. Szinte az összes magyar nagyvárosban létrejött a teljes ellenzéki összefogás. Nagyon különböző hátterű polgármester - jelöltek indulnak a nagyvárosokban, többségük valamilyen civil szervezet neve alatt, de az összes ellenzéki párt támogatásával. Az ellenzéki polgármester-jelölt figyelmét nyilván elkerülte az a tény, hogy a lap jóhiszeműen még azt a listát is leközölte a képviselőjelöltről, amelyet ő küldött el a szerkesztőség számára.


Listázta az ellenzéki polgármester -jelölteket Puzsér. A főpolgármester-jelölt összeszedte, mik azok a feltételek, melyek mentén szerinte a teljes ellenzéki együttműködés létrejöhetne Budapesten. Közben szórólapon terjesztenék, mi a véleményük az ellenzék közös polgármester -jelöltjeiről. Kate McKinnon Flawlessly Performs a Hungarian Rap.


MSZP és a Párbeszéd közös sajtóeseménye. Közös lista az európai Magyarországért! Ossza meg Ön is a videót!


Békéscsabán is kettőre nőtt az ellenzéki polgármester-jelöltek száma azzal, hogy az MSZP-s Miklós Attila is beszáll a versenybe – ezt a szocialista politikus is megerősítette az atv. Az ellenzéki előválasztás első szakaszában elinduló két főpolgármester-jelölt, a szocialista Horváth Csaba és a zuglói polgármester , Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke először vitázott a nyilvánosság előtt. A Demokratikus Koalíció és a Momentum örülhet a vártnál jobb eredménynek, de azt látni kell: van egy komoly fideszes többség, amellyel szemben az ellenzéki pártok gyakorlatilag semmit sem léptek előre – így vont mérleget Juhász Attila, a Political Capital főmunkatársa a vasárnapi EP-választásról.


Ellenzéki polgármester jelöltek

A cikk szerint a közös jelölt személye még egyeztetés tárgya, de a pártok minden héten egyeztetnek a személyekről, és arról is, hogy a város összes önkormányzati választókörzetét olyan formában osszák fel egymás között, hogy egyikben se induljanak egymás ellen ellenzéki jelöltek. Amennyiben minden polgármester -jelölt aspiránst nyilvántartásba vesznek és a választás napjáig senki nem futamodik meg, úgy három polgármester -jelölt közül választhat október 13-án Nagykőrös lakossága. Bár a média nagyon minimálisan számol be az ellenzéki jelöltek kampányáról, mi itt a Hír Hugónál igyekszünk minél több ellenzéki kampányhírről beszámolni. Még szombaton alig pár óra leforgása alatt meg lett az első ellenzéki polgármester -jelölt.


A politikai víziók területén, többek között az akadálymentesítés, a kerékpárutak, vagy a zöld felületek bővítésében, egyetértettek a jelöltek , azonban az utóbbi hetek ellenzéki pengeváltása sem maradt el a vitában. A migránspárti ellenzéki polgármester-jelöltek veszélyesek Az ellenzék bevándorláspárti polgármesterjelöltjei nagy veszélyt jelentenek a településekre – hívta fel a figyelmet Halász János keddi sajtótájékoztatóján. Közeleg október 13-a, amikor is kiderül, hogyan teljesít az ellenzéki összeborulás stratégiája az önkormányzati választáson. Pontosabban csak kiderülhet, mivel a kormányellenes erők az ország legtöbb pontján képtelenek voltak létrehozni mostanra az egységet. A főpolgármester- és polgármester -választások szavazólapjait számolják össze először a szavazatszámláló bizottságok vasárnap.


A fővárosban azonban még az ellenzéki főpolgármester-jelölt személye és a kerületi polgármester - jelöltek személye is kérdéses. Nemcsak a polgármesterjelölt mögé álltak be az ellenzéki pártok Dunakeszin. Az ellenzék főpolgármester jelöltje úgy fogalmazott, hogy közvetítésével jött létre a megállapodás a helyi pártok és polgármester - jelöltek között, s ezzel véget vetettek a ferencvárosi ellenzéki szerencsétlenkedésnek. Kálmán Olga azt mondta, budapesti jelöltnek tekinti magát, akit a DK támogat, de reméli, hogy később a többi ellenzéki párt támogatását is elnyerni. A vita hangulatától némileg eltérően, igencsak érzelmesre sikerült, amikor a bő kétórás rendezvény végén a jelöltek saját maguk mellett.


A nagycsaládosokhoz hasonlóan a Jobbik is hajlik az ellenzéki összefogásra. Megkeresésünkre Pálinkás Tamás, a párt helyi szervezetének elnöke úgy nyilatkozott: hajlandóak a kompromisszumra, de csak az ésszerűség határai között, nem bármi áron. Készek vagyunk beállni egy másik szervezet polgármester -jelöltje mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések