2018. augusztus 3., péntek

Magas diasztolés érték lelki okai

Vérnyomásméréskor az első szám a szisztolés, a második a diasztolés érték. A diasztolés a szívverések közti szünetben mérhető nyomást mutatja. A feletti diasztolés értéket magasnak tekintjük, mivel szívrohamhoz vagy sztrókhoz vezethet. A magas vérnyomás okai.


Elsõdleges vagy primer hipertónia esetében a magas vérnyomás kialakulása mögött nincsen kézzel fogható szervi elváltozás, az nem egy másik betegség, beavatkozás eredményeként jön létre. Egyik a szisztolés érték , amely arról árulkodik, hogy a szív összehúzódásakor milyen mértékű nyomás uralkodik az artériákban. Másik pedig a diasztolés érték , amely két szívverés között méri a vérnyomást ugyanezen szakaszon. A betegek nagy százalékában az alapos orvosi kivizsgálás sem mutat ki szervi betegséget. Ilyenkor esszenciális hipertóniának nevezzük a magas vérnyomást.


Leggyakrabban a mozgásszegény életmód és az elhízás okolható a betegség. Sok más betegséghez hasonlóan a magas vérnyomás hátterében is sokszor lelki eredetű problémák állnak. Ez utóbbi annyit jelent, hogy más betegség tüneteként jelentkezik a magas vérnyomás. Az elsődleges hipertónia (esszenciális hipertónia vagy magasvérnyomás-betegség, továbbiakban csak hipertónia) multifaktoriális eredetű kórkép, több tényező (genetikai hajlam és környezeti hajlamosító tényezők) együttese.


Magas diasztolés érték lelki okai

Annak meghatározása, hogy mit nevezzünk magas vérnyomásnak, először az üzleti élet követelményeként jelentkezett. Az esetek nagy részében a magas vérnyomás tünetmentes marad. A szisztolés és diasztolés vérnyomásérték Bár a vérnyomásmérés eredményeként kapott mindkét szám fontos, év felett a szisztolés érték nagyobb fontossággal bír. Az emelkedett szisztolés és normális diasztolés vérnyomásérték nagyon gyakori az évnél idősebb korosztálynál. A vérnyomás az ember dinamikájának módját és mértékét jelzi.


A a diasztolés nyomást jelenti, vagyis a szívdobogások közötti vérnyomást. Az orvos a kivizsgálás után dönthet arról, hogy ír-e gyógyszert a magas vérnyomásra: 90-es diasztolés érték fölött általában adnak is. De egy közepesen magas vérnyomást gyógyszerek nélkül is kezelhetünk, ráadásul életmódunk megváltoztatásával egész szervezetünk állapotát javíthatjuk. A pulzusszám könnyedén megemelkedhet például intenzív testmozgás idején, vagy ha valamilyen lelki megrázkódtatás éri az embert. Vannak azonban egészségügyi okai is a magas pulzusszámnak.


Magas diasztolés érték lelki okai

Másrészt nem közölte a diasztolés értékeket ami pedig szintén fontos az értékelésben. Magas vérnyomás betegség esetén mind a felső, mind az alsó érték emelkedett lehet. Legtöbbször mindkettő érték magas , sokszor, és főleg idősebb korban azonban inkább csak a felső érték. Az elsődleges magas vérnyomás esetén, -ban nem lehet meghatározni a pontos kiváltó okot: nincs „bűnbak”, és nemlétezik gyógymód sem. A klinikai kutatások szerint a magas vérnyomás egyik legfőbb oka a stressz és annak szövődményei.


De senkinek nem kell klinikai kutatásokat olvasni, hogy tudja, hogy ha az ember dühös, fél, vagy ideges akkor a vérnyomása megemelkedik. Napjainkban elsősorban a magas vérnyomásról beszélnek, ha keringési rendellenesség kerül szóba. Bár valóban több egészségügyi kockázattal jár a hipertónia, ám az alacsony vérnyomás is okozhat problémákat. A normál vérnyomás nyugalmi állapotban 100–1Hgmm szisztolés (felső érték ) és 60–Hgmm diasztolés (alsó érték ) tartományon belül van.


Mi okozza a magas vérnyomást? A szó valódi értelmében állandó nyomás alatt állnak. Oka az, hogy a hipertó­niások ereinek ellenállása már nyugalomban is fokozott, s a terhelés után nem képes az egészséges szabályozás­nak megfelelő sebességgel csökkenni.


Ennek megfele­lően hosszabb ideig emelkedett marad a vérnyomás, elsősorban a diasztolés érték. A kivizsgálás fontos lépés, hiszen a magas vérnyomás lehet valamely betegség tünete, ez esetben a kiváltó okot kell kezelni, meggyógyítani, illetve lehet önálló betegség is. Ezt nevezzük primer, azaz esszenciális hipertóniának. Milyen okai lehetnek az alacsony vérnyomásnak terhesség alatt? Terhesség alatt gyakran megfigyelhető, hogy a hirtelen helyzetváltoztatás, felállás ülésből vagy állásból gyakran eredményez alacsony vérnyomást, melyet szédülés is kísérhet.


Lelki okai : Ennek oka, hogy a magas vérnyomással küzdő személy túlságosan merev, túl sokat görcsöl egy-egy problémán, anélkül, hogy komolyabban próbálná megoldani azt. Ily módon üzen és jelez szervezete, hogy igenis komolyan kell venni ezen lelki , magánéleti dolgokat. Ráfeszül egy problémára anélkül, hogy megoldaná. A statisztikai adatok szerint a 18. Hgmm-es, vagy az azt meghaladó vérnyomást tekintjük.


Az elhanyagolt magas vérnyomás, az időben fel nem ismert tünetek számos testrész vagy szerv károsodását okozhatják. Vérnyomás értékének növekedésének okai : Szív nagyobb erővel pumpál, így percenként több vért pumpál ki. Erek elveszítik rugalmasságukat és merevvé válnak, így szűkebb helyen kell keresztül mennie a vérnek így nő a nyomásérték. Keringési zavarok kezelése Biztos rossz a keringésem - halljuk gyakran az indokot, amikor valakinek jéghideg a keze, fázik a lába, meg-megszédül felálláskor, könnyen fázik, ha épp nincs kánikula, hamar elálmosodik vagy épp igen kimerült, fáradt.


Ismérve a 1Hgmm fölötti szisztolés és Hgmm fölötti diasztolés érték.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések