2018. augusztus 7., kedd

Hatha jóga gyakorlatok

A program részét képező 2. Tradicionális alapokon nyugvó hatha jóga gyakorlatok és önismereti út, alkalmazva a mai kor emberére. Patandzsali Jóga szútrájának nyolc ágából az ászanát és a pránájámát tartalmazza, vagyis a testhelyzeteket és légzőgyakorlatokat, valamint különböző tisztító gyakorlatokat. Hatha Jógának neveznek, s ez több mint mozgás rendszer, több mint formális gyakorlatok sora, hiszen olyan eszközt ad gyakorlójának kezébe, mely által filozófiája megvalósítható, megtapasztalható. Legfőbb ismertetője a Szvámi Szvatmarama által a 15.


Hatha Yoga Pradipika (A Hatha-jóga lámpása), valamint Rsi Gheranda Gheranda szamhitá-ja volt. De az ősi Hatha-jóga iskola alapítója, Górakhnáth Góraksasátakam műve is fontos része e jóga irodalmi hagyományának. A megnyilvánult világ duális, ellentétekkel teli. A hatha jóga gyakorlatok jelentős része ugyanis ezeket a csatornákat tisztítja.


Nappal – éjszaka, férfi – nő, értelem – érzelem, igen – nem stb. Ezt a két ellentétes erőt nevezik Napnak és Holdnak. Az öt egyszerű gyakorlat bemelegítéssel indul, majd méregtelenítő, idegrendszert regeneráló, emésztést segítő, lábnyújtó gyakorlatok követik sorban egymást. Tíz perc után fittebbnek fogod érezni maga mint valaha. A gyakorlatokból csak annyit végezz, amennyi jól esik.


A jóga az elmúlt 1évben vált hozzáférhetővé az emberiség szélesebb rétegei. AlbuJóga gyakorlatok, videó: Hatha jóga. Add meg az e-mail címe amellyel regisztráltál.


Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. A „ Jóga a mindennapi életben” egy ideálisan összehangolt, nyolcszintű rendszer. A jóga mindenkié, gyakorlása nem ismer térbeli vagy időbeli korlátokat. Mai modern világunkban azonban a sűrűsödő munkahelyi és otthoni teendők, a rövidülő határidők mellett egyre nehezebb időt és figyelmet fordítanunk saját magunkra. A siker kulcsa a fegyelem.


Hatha jóga gyakorlatok

Jóga Tradicionálisan a Hatha jóga egy teljes rendszer, amelynek amelynek célja az egyensúly és a harmónia elérése. Kölcsönös kapcsolatban állnak egymással. Senki sem válhat tökéletes jógivá anélkül, hogy a hatha jógát és a rádzsa jógát gyakorolná. Ezt úgy célozza meg, hogy a gyakorló a Hatha Jóga gyakorlásán keresztül dinamikus egységet alakit ki fizikai, érzelmi, mentális és spirituális síkon is, mert a Hatha Jóga filozófiája azt érti tökéletes egészség alatt, ha valaki a fizikai, érzelmi, szellemi és spirituális szinten is egyensúlyban van. Az Astanga jóga és a Gerincjóga, és a Hatha jóga lazítja az elmét, lassítja a légzést, és teljes mértékben a jelenre koncentrál, így könnyebb megszabadulni a régi, lelki gyötrelmektől, amelyek bénítólag hatnak az agyműködésre is.


Itt az ideje, hogy kipróbáld a jógát, ha teljesebb életre vágysz. Gyakorlatainak rendszeres végrehajtásához akaraterőre és fegyelemre van szükség, innen a hatha jóga elnevezés. A változás belülről kezdődik!


Segítségével megújulhatunk! De az ősi hatha jóga iskola alapítója, Górakhnáth Góraksasátakam műve is fontos része a hatha jóga irodalmi hagyományának. A jóga és ezen belül a Hatha jóga célja is a tudati folyamatok lecsendesítése. Jogas csitta vritti nirodna) A Hatha a testen való uralom jógája, nem elsősorban a megvilágosodást célozza meg, hanem a testi lelki és spirituális egyensúly, és egészség létrehozását. A Flow a jóga dinamikus, kreatív formája, folyamatos, lassú mozgásra, a nyugodt légzés ritmusára épülő óra.


Most olyan gyakorlatok következnek, amelyek remekül fejlesztik az egyensúlyérzéket. Ezeket a gyakorlatokat végezze el rendszeresen, legalább hetente 2-alkalommal. A jóga hatékony eszköz a helytelen mozgásminták átalakítására, a mozgásminőség fejlesztésére. Emellett a jóga gyakorlatok segítenek ellazulni, lecsendesítik a túlterhelt idegrendszert.


Hatha jóga gyakorlatok

Ezen a foglalkozáson a gerinc helyes használatát tanuljuk a jóga ászanákon és sok rávezető gyakorlaton keresztül. A jógagyakorlás akkor éri el célját, ha közben megtapasztaljuk, és megértjük, hogy minden jógagyakorlat az általa kiváltott érzés és hozzáállás szimbóluma. Még a jóga gyakorlatok neve is jelentőségteljes.


A mozdulatok szimbólumok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések