2018. augusztus 6., hétfő

Holt tenger hőmérséklete

Holt tenger hőmérséklete

Utazás, időjárás és az éghajlat. A holt-tenger hőmérséklete egész évben kedveli a nyaralókat. Travel guide és a tanácsokat. Időjárás adatokat az elmúlt évben.


Holt tenger hőmérséklete

Olvasson el egy áttekintést az éghajlat. Holt - tenger partján fekvő pihenésre és kezelésre. Szintén elszigeteltségéből és éghajlatából eredően, a legmélyebb pontján sem csökken a víz hőmérséklete Celsius fok alá. Vörös- tenger élővilága. Nem áramlanak be a hideg óceáni légáramlatok, így nem hűti le semmi.


A levegő hőmérséklete , Csapadék. Gyönyörű sóalakzatokat láthatunk a Holt -tengernél, emiatt pedig ez a világ a világ egyik legszebb tája. November és április között esős időszak uralkodik. Az erősen sós víz főleg egyes bőrbetegségek esetén lehet hatékony.


Vizében igen magas a só koncentrációja. A nagy kiterjedésű tó a turizmus kedvelt célpontja. A déli területek a trópusi sivatagi övezethez tartoznak. A medenceterület kettős szerkezete miatt a tenger bathymetrikus jellemzői, mélység-viszonyai jelentős eltérést mutatnak az északi-középső és a déli területek között, bár tulajdonképpen az Adriai- tenger egészét epikontinentális sekélytengernek, más szóval peremtengernek minősíthetjük. Elég megerőltető volt az úszás, vigyázni kell, nehogy a szemébe jusson a víz, mert nagyon kellemetlen.


A Balti- tenger sótartalma és közötti. A víz színén feküdni, mint egy parafadugó, egy tengerben sem lehet. Az emberi sejtek között lévő ozmotikus folyadékban a só koncentrációja csak 9‰ (fiziológiás oldat), emiatt a tengervizet ivóvízként az ember nem tudja tartósan használni. Legnagyobb sótartalma a lefolyástalan beltengereknek van.


Holt tenger hőmérséklete

Törökország tenger hőmérséklete. A tenger hőmérséklete szintén júniustól szeptemberig a legjobb. Az antalyai régióban a tenger júniusban 24C fokos, júliusban és szeptemberben 26C fokos, míg most, augusztusban 28C fokos. A felszíni víz hőmérséklete az égövtől és a tengeráramlatoktól függően széles értékek között változik. A bodrumi régióval kicsit hűvösebb a tenger , de még bőven élvezhető.


A Földközi- tenger leggyakoribb emlőse a közönséges delfin (Delphinus delphis). Leghidegebb részein -°C, a trópusokon eléri a °C-ot is. A mérsékelt égövben a legnagyobb a vízhőmérséklet ingadozása (7-°C). Kivétel december-január, amikor egy kicsit hűvös lehet a víz. A Holt tenger nevét magas sótartalma miatt kapta.


Ugyanakkor a levegő páratartalma télen és ősszel nem haladja meg a -ot, nyáron pedig -ra csökken. A Holt-tenger egyedülálló sajátosságai a ma embere számára is jól ismertek. A szuroktömeg valamilyen természetes bitumen lehet, a tó görög elnevezése – Asphaltitis – is erre utal. A földrajzi tabló, a Genezáret-tó, Jerikó kies, egyedülálló és változatos tájának bemutatása után az élettelen tó képével fejeződik be. A sivatagi klíma jelentős különbséget jelent a nappali és éjszakai hőmérséklet között is.


Bár júliusban már mindenütt kellően meleg a víz a strandoláshoz, de a különböző régiókban akár fokkal is eltérhet a víz hőmérséklete. A fürdő nemrégiben kiegészült egy teljesen új részleggel, Wellness Center Aquamarine szabadtéri stranddal. A termálfürdő rekreációs zónája ha területen áll a pihenés és kikapcsolódás szolgálatában, a medencéken kívül egy sport-komplexum (röplabdapálya, strandröplabda, stb.), dús vegetációjú természetes környezet, sportpályák, szabadtéri. Az ülőmedence vizének hőmérséklete °C, télen minimum °C. Ahogy a jég húzódott vissza és a föld felemelkedett a jég nyomása alól, a tenger folyamatosan változott.


Ebben az időben a tenger felett nyugatról kelet felé anticiklonok is áthaladnak. Időnként hideg, kontinentális légtömegek is betörnek, amelyek erősen lehűtik a levegőt, előidézik Odessza környékén a tenger befagyását is (hónapra).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések