2015. július 23., csütörtök

Erdei állatos mesék

Erdei állatos mesék

Volt a világon egy kismalac, annak volt egy kis háza egy nagy rengeteg erdő közepén. A gyermekkor virágos kertjéből, Ne vágyj kilépni oly korán, Hisz örömödnek vége, s nyugalmadnak is, Ha túl vagy a kert határán. Oh, maradj bent míg csak lehet, Kevés örömöt ad a zord való, Addig maradj és örülj, míg gyermek vagy, Szelí kis gyermek és ÁLMODOZÓ!


Nem tudom, hogy s mint történt, elég az, hogy holló uraság meg rókáné komámasszony nagy barátságot kötöttek. Erdőn-mezőn együtt jártak-keltek, együtt ebédeltek (ha volt mit), egy szó, mint száz: sok országot-világot bejártam, de még ilyen barátságot soha nem láttam. Super Wings Full Episodes 9-12! MINUTES Long Cartoon - Duration: 45:19.


Békát fogott a holló, csőrébe kapta, s felrepült vele egy háztetőre. Amint zsákmányával letelepedett a tető szélén, a béka hangosan kuncogni kezdett. De hát egy tündérjelölt biztosan jobban tudja, miért akar azon a helyen lakni. Nem lehet elégszer hangsúlyozni mennyire fontos a gyermekek életében a mese. Számos kutatás bebizonyította, hogy azok a gyermekek akiknek otthon rendszeresen olvastak, mondtak a szülők mesét könnyebben ment az olvasás, a szövegértés, a problémamegoldás, a kreatív alkotás, a tanulás.


Benjámin László: Bolhamadár. Egy szoknyában lakott egy bolha, nem is ment rosszul a dolga, nem ivott mást, csak vért és nem fizetett lakbért, élvezte a bolha-létet, nem fenyegette csalétek, nem háborgatták praktikák, ővé volt a világ a bokától egészen a derékig, s csöndben telt volna tán élete végig, tán sírja lett volna a szoknya korca, ha nem határoz másképpen. Az oldalunkon megtalálhatod a legújabb és legnépszerűbb mesék mellett a legrégebbi egyszerű rajzfilmeket is, a mesefilmek adatlapjain találhatsz hasznos és érdekes információkat a meséről, mint például az előzetesek magyar szinkronnal, vagy a háttérképek és poszterek amelyek mind.


A békés zöld legelőkön vidáman éldegélnek a környék báránykái, egészen addig, míg a közeli szurdokba farkasfalka nem érkezik. Nemcsak az együttlét élménye miatt, hanem azért is, mert a mese a gyerekek számára egy lélekerősítő orvosság: a mesékben mindenféle problémára választ találnak, a szereplőkkel azonosulva minden vágyukat elérhetik, és a történetet hallgatva szép lassan minden szorongató. A mesék világában legtöbbet az állatokkal találkozhatunk, nincs ez másképp a mesefilmeknél!


Erdei állatos mesék

Ezen az oldalon RENGETEG állatos mesét nézhetsz meg online, amikor csak a kedved tartja! A(z) állatos mesék című videót Csenge Gyuris nevű felhasználó töltötte fel a(z) állatok kategóriába. Eddig 6alkalommal nézték meg.


Hol volt, hol nem volt, nem tudom, hogy merre volt, de valahol mégis volt, túlonnan túl, hol a kurta farkú malac túr, volt egyszer egy kisfiú. Az egeret betették sepregetőnek, a békát beszerzőnek és a kolbászt szakácsnak. A béka beszerzett, mert ő jól tudott ugrani, hamar tudott menni, jönni, az egér kisepregette a szobát, s hozott be fát meg vizet, a kolbász meg szakácskodott. Mire odaértek az erdei vadsóskához, Ödönke sok állatot megismert.


Igaz korgott a gyomra, és sajgott a lába, de nagyon jól érezte magát. Egy nagy tál vadsóskát szedtek, amiből Manó apóval főzetet készítettek. Verne, a teknőc és erdei barátai is előbújhatnak téli rejtekükből és megkezdhetik az élelemgyűjtést a következő télre. Csakhogy valami rettenetes állja útjukat.


Köztudott, hogy a gyerekek szeretik az állatokat, így állatokról szóló mondókákat és verseket válogattunk össze. Ezek a kedves pársoros mondókák könnyen megtanulhatók, szinte a gyerekek fülébe kúsznak, és mindamellett megismerkedhetnek a mondókákban szereplő állatok néhány tulajdonságával és rájuk jellemző tevékenységükkel. A legnagyobb magyar gyerekoldal! Játékok, mesék , versek, dalok, családi programok óvodásoknak és iskolásoknak.


Nagyon vadon teljes mese film, online magyarul nézhető(szinkronos) a Napi Mesék oldalán. Gizelle és Eliot életük nagy napjára készülnek, ugyanis szerelmüket kívánják oltár előtt megpecsételni, amikor pár elkényeztetett kutya elrabolja Mr. Weenie-t, ezzel hatalmas zűrt okozva.


Szép állatok, igazi hagyománytisztelő rajzokkal, amelyeket minden gyerek szeretni fog. Vicces, aranyos színezők bölcsiseknek, ovisoknak és kisiskolásoknak. Kérj saját színezőt ma! Az óvodában szinte az egész év során előkerül az állatok témaköre, énekek, mesék , versek, vagy az évszakokhoz kapcsolódó ábrázoló tevékenységek során.


Az alábbi játékok erdei állatokhoz kapcsolódnak. Egy kisgyerek kihúz egy képet, és anélkül hogy megnézné, a homlokára teszi úgy, hogy a többiek lássák. Erdei állatos képekkel játsszuk. Kérdéseket tehet föl az adott állatról, amelyre a többiek igennel vagy nemmel válaszolhatnak.


A Pek - torna mozgásfejlesztő program alkalmazásával segítjük a funkció-, beilleszkedési, mozgáskoordinációs zavarokkal, tartásproblémákkal küzdő gyermekek fejlődését. Itt megtalálod a legújabb meséktől a legrégebbi rajzfilmekig az összeset amely mesefilm kategóriába tartozik, megnézhetsz előzeteseket, letölthetsz háttérképeket és posztereket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések