2015. július 3., péntek

Idősek egészségi állapota

Bentlakásos intézmény Az intézményi ellátás indoklása: ha az életkora, egészségi állapota , valamint szociális helyzete miatt a rászorult személyekről az alapszolgáltatások keretében nem lehet gondoskodni, a rászorultat állapotának és helyzetének megfelelő szakosított ellátási formában kell gondozni. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás a saját otthonában élő, egészségi állapota és szociális helyzete miatt rászoruló, a segélyhívó készülők használatára képes időskorú vagy fogyatékos személyek, ill. A jól ismert defi níció szerint az egészség a teljes testi, lelki és szo-ciális jóllét állapota , és nem csupán a betegség hiánya, ezért fontos, hogy a megélt évek jó életminőségben teljenek. A kérelem elbírálásához környezettanulmány, illetve Szakértői Bizottsági vélemény szükséges, melynek során az ügyintéző megvizsgálja, hogy az ellátást igénybe vevő életkora, egészségi állapota , valamint szociális helyzete alapján jogosult-e az ellátásra.


A magyar lakosság egészségi állapota nemzetközi összehasonlításban rendkívül kedvezőtlen, még attól a szinttől is elmara amit gazdasági-társadalmi fejlettségünk lehetővé tenne. Aggasztó mértéket öltenek az egészségi állapot térségi és társadalmi egyenlőtlenségei is. Szeretettel köszöntjük a Szent Kamill Idősek Otthona honlapján! Intézményünket figyelmével, amint azt fontolgatja,hogy saját, vagy talán hozzátartozója - életének alkonyán elhagyva emlékeinek színhelyét, új, idős napokban is biztonságot és gondoskodást nyújtó otthont választ magának.


A várakozási idő változó, ezért kérjük telefonon érdeklődjön róla. Az otthon azoknak az időseknek ápolását, gondozását vállalja, akiknek egészségi állapota rendszeres gyógyintézeti kezelést nem igényel, valamint napi orvosi felügyeletet nem igényel. Az idősek otthonába az a 18. Annak vizsgálata, hogy az ellátást igénybe vevő életkora, egészségi állapota , valamint szociális helyzete alapján jogosult-e az ellátásra.


Idősek egészségi állapota

A szolgáltatás biztosításának előkészítése az igénybe vevő részére a fogadó intézményben. Idősek Klubja keretein belül lehetőségünk nyílt a szellemi hanyatlásban (enyhe fokú demenciában) szenvedő idősek fogadására is. Ha az ellátott egészségi állapota indokolja részére - orvosi javaslatra - az intézményi orvos előírásainak megfelelő étkezési lehetőséget (diéta) biztosítunk.


Szintén nem valószínű, hogy genetikai tényezők magyarázhatják ezeket a gyors vál-tozásokat. Az étkeztetés történhet az önkormányzat által megjelölt helyen az étel kiszolgálásával és helyben fogyasztással, az ételnek az igénylő által történő elvitelével, vagy lakásra szállítással. Akinek egészségi állapota azt indokolja - a háziorvos javaslatára - diétás ételre is igényt tarthat.


Sajnos a magyarországi idősek általános egészségi állapota meglehetősen rossz, emiatt a év felettiek – ők már aktív ellátást, kezelést igényelnek – üzletileg nem igazán érdekesek a gyártóknak, forgalmazóknak, de a tőlük fiatalabbak igen. Aki kora, egészségi állapota miatt ezeket nem tudja igénybe venni, annak házi segítségnyújtást tudunk biztosítani. A következő szint a bentlakást nyújtó ellátások, ahol teljes körű gondozást, ápolást biztosítunk.


Azt kérjük a leendő lakótól, hogy amennyiben ideje és egészségi állapota azt lehetővé teszi, személyesen is keresse fel az intézményt és beszélgessen el a már itt élő lakókkal. Kérjük előzetes bejelentkezés alapján, keresse fel az intézményt. KÓRÓDI GYULA ALAPÍTVÁNY IDŐSEK OTTHONA idősek otthona - demens ellátás.


A Csongrád Megyei Önkormányzat Idősek Otthona Mórahalom központjában, az 55-ös út mentén, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő szomszédságában helyezkedik el. A MET „Oltalom” Idősek Otthona idős személy részére ad elhelyezési lehetőséget, a tartósan ellátásra, gondozásra – ápolásra szorulók részére, akik önmagukról saját lakásukban gondoskodni nem tudnak, egyedül élők, vagy családtagjaik gondozásukat nem tudják vállalni szociális helyzetük, vagy egészségi állapotuk alapján intézményi ellátásra szorulnak. Idősek tartós bentlakásos ellátása Együtt Könnyebb Időskorúak Otthona Önmaguk ellátására nem, vagy csak folyamatos segítséggel képes személyek gondozása, ápolása, teljes körű ellátása, akiknek egészségi állapota rendszeres gyógyintézeti kezelést nem igényel, feltéve, hogy ellátásuk más módon nem oldható meg.


Az otthoni szakápolás abban az esetben vehető igénybe, ha a beteg egészségi állapota kórházi ápolást igényelne, de azt. A szociális étkeztetés biztosítása az állam és az önkormányzatok feladatkörébe tartozik. Ha az étkezésben részesülő személy egészségi állapota indokolja, akkor részére a szociális étkeztetés keretében, a háziorvos javaslatára a diétás étkeztetést is biztosítani kell.


Szinte minden statisztikából az köszön vissza, hogy az Orbán-kormány alatt soha nem látott mélységbe zuhant a magyar egészségügy színvonala. Fidesznek nem fontos az idősek egészsége. Ujhelyi István az MSZP európai parlamenti képviselőjének saját felmérése is érdekes eredmény mutat.


Az intézmény lakói részére legalább napi háromszori étkezést biztosít. Az Idősek otthona által biztosított szolgáltatások. Az intézmény orvosának javaslatára ennél több alkalommal történő étkeztetésre is van lehetőség, ha azt az ellátott egészségi állapota indokolja. Klubtagjaink egészségi állapota : rokkant nyugdíjasok, mozgásukban korlátozottak (tolókocsi, művégtag), szociális és mentális támogatásra szoruló, önmaguk ellátására részben képesek. A segítségnyújtás mértékét és módját mindenkor a segítségre szoruló ember egészségi -, szociális- és pszichés állapota alapján határozzuk meg úgy, hogy az egyén individuális szabadsága a lehető legteljesebb mértékben érvényre juthasson.


Idősek egészségi állapota

Ellátottaink többsége nő, míg kevesebb arányaiban, kb egyharmada a férfi lakó. Otthonunkban demens betegeket is fogadunk. Lakóink egészségi állapota változó, igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a legnagyobb odafigyeléssel, a lehetőségek adta keretek között a legjobb, szakszerű, magas színvonalú, szeretetteljes ellátást kapják.


A dolgozatom célja volt felmérni, hogy az idősek otthonában lakó idősek egészségi állapota , életminősége és a társadalmi és szociális támasztórendszer szempontjából hogyan viszonyul az otthonukban élő idősek eredményeihez képest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések