2015. július 27., hétfő

Érzelmek megélése

Érzelmek megélése

Amikor palackba zárjuk érzéseinket, elzárjuk testünket attól, hogy az életenergia átáramoljék rajta. Ezeknek a meg nem érzett, ki nem fejezett érzéseknek az energiája nem képes felszabadulni és ott marad valahol mélyen a testünkben, és érzelmi vagy fizikai kellemetlenségeket, akár kisebb vagy nagyobb. Az első hónapok izgalmai után aztán hamar elkezdődik az elvárások érvényesítése: a szülő azt szeretné, hogy a gyerek ne bömböljön, ne fejezze ki rossz érzéseit – vagyis megpróbálják megtanítani, hogy.


Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A metaérzelmek kapcsolatot mutattak az érzelmekre való odafigyelés mértékével is. Lehetséges, hogy a sokrétű érzelmek megélése magára vonja a figyelmünket, de az is megeshet, hogy a figyelmi állapotaink során vesszük észre a bennünk kavargó érzelmeket, jobban tudjuk differenciálni azokat.


Az Ikrek könnyen kapcsolódik másokhoz, ha kellemes, szellemes csevegésről van szó, ám a legmélyebb érzéseit már nehezen fedi fel – ezekről is általában csak viccelődve beszél. Az önámító testiség A nők sok mindenre képesek ahhoz, hogy megkapják azt, amit igazán szeretnének. Időnként saját magukat is képesek megvezetni egy-egy kapcsolat kedvéért, s valóban elhiszik, hogy a testiség megélése az érzelmek tudatos mellőzése ellenére éppolyan élvezetet nyújthat, akárcsak a vágyott férfi szerelmes ölelése.


A megfelelő helyzetekben, megfelelő időben és módon kifejezésre juttatott érzelmek hozzájárulnak, hogy egészséges lelki életet élhessünk. A felszabaduló érzelmi energiák megélése és a környezettől kapott visszajelzések fontosak a lelki egyensúlyhoz. Annak ellenére, hogy megtapasztalják az érzelmekkel járó fiziológiai tüneteket - például heves szívverés, izzadás -, mégsem tudják megmondani. A gyász, a bánat megélése teljes valónkat követeli.


Meg kell merülnünk a fájdalomban, hogy azután kiemelkedhessünk belőle. Előbb el kell gyászolnunk az eltávozottat, hogy méltóan fogadhassuk az érkezőt. Ha még tart a gyászmunka, a pocaklakónk velünk együtt gyászol.


A szerelem nem csak a fiatalok kiváltsága, de idősebb korban is egy felemelő érzés lehet. Nézzük meg milyen típusok léteznek az ötvenes korosztályban, akiknek még fontos az érzelmek megélése. A csendes típusEbbe a kategóriába tartozik, aki meg meri élni a szerelmet, nyitott az érzésekre, de fél is. Az újra-rendeződés energiája! Hasonlóképpen az érzelmeket, az érzelmek feszültségét, áradását, magával ragadó erejét is a legközvetlenebbül és talán a leghatékonyabban ugyancsak érzelmekkel, feszültséggel, áradással, erővel, a hangulatot pedig hangulatkeltő hatásokkal lehet kifejezni és nem elvont, általános kategóriákkal.


Egyre inkább felismerjük, hogy az, ha figyelünk az érzelmeinkre, az életünk minden területére jó hatással van. Képtelenek belső, lelki életük tartalmát embertársaik felé kommunikálni: akár a fájdalom, akár a boldogság, a mély emberi emóciók tudatos át. Az alexitímiások számára azonban az érzelmek kifejezése, azok megélése , illetve megkülönböztetése is komoly problémát jelent.


Műalkotások keltette érzelmek megfigyelése. Történet alapján az emberi viszonyok hatására, helyzetek során keletkező érzelmek megbeszélése. Drámai: Az ilyen párokra a nagy érzelmek megélése jellemző: gyakran változik, éppen mennyire érzik magunkat elkötelezettnek a kapcsolatban. A kezdeti nehézségek hatására kialakul bennük egy negatív kép a. Ezért a gyenge érzelmű látogatót fel. Az érzelemnek nem csak iránya, hanem erőssége is van.


A tanulók nyitottá válása a környezetükben élők felé. Akarják és tanulják meg érzelmeiket, akaratukat a legdifferenciáltabban, legérthetőbben kifejezni. Mások megnyilvánulásainak értelmezése és tolerálása.


Csak az a probléma az önszabályozással, hogy nem biztos, hogy valóban jó a kialakított rendszere: értelmes alapokra, jól vannak-e ‘beállítva’ azok a bizonyos szabályozók. Az élményszerű gyakorlás, az érzelmek megélése fejleszti az érzelmi intelligenciát. Holisztikus fejlesztés, tudatos teremtés Szívesen segítek Neked kiutat találni, ha elakadtál az életed bármelyik területén, nem bízol magadban, nehezen kapcsolódsz másokhoz vagy akár önmagadhoz, függőségektől, függő kapcsolatoktól szenvedsz, az egészséged felborult, a testeddel nincs jó kapcsolatod vagy valahogy semmi nem úgy alakul, ahogy szeretnéd. Tépőzár-hatás: az elme által elhitt képek, szavak, és az ezekhez „tapadott”, tekercselődött érzelmek és testi érzetek látszólagos egysége. Mindaz, akinek elhittük magunkat ezekből az alkotóelemekből áll össze, és ha ezek az identitások negatívak, akkor egy ún.


Kudarc, veszteség feldolgozása. Meditációs gyakorlat, a negatív érzelmek oldására. Szenvedés, szorongás és depresszió okai és oldásuk. Pozitív érzelmek megélése.


Érzelmek megélése

Kinyílás a boldogságra. A siker, gazdagság és felemelkedés elfogadása. Az összetett érzelmek megélése az érettség egyik jele. Aki nem képes egymásnak ellentmondó érzelmeket érezni egyidejűleg, például örömöt és bűntudatot, haragot és szeretetet, az annyit jelent, hogy az illető nem tudja befogadni az emberi érzelmek bonyolultságát.


Törekednünk kell arra, hogy megértsük saját érzelmeinket, amelyeket tudatosítanunk kell. Például segít az érzelmek megértésében, ha megfogalmazom, kimondom, hogy mit érzek, hol érzem, mennyire érzem stb. Mi hiszünk a módszer erejében, hiszünk abban, hogy elsajátítása egy egészen új dimenzió kialakítását segíti. Ez a dimenzió pedig nem más, mint az efogadás, a figyelem és az érzelmek valódi megélése.


Érzelmek megélése

Hisszük, hogy erre hatalmas szükség van a világon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések