2015. július 20., hétfő

Rák kialakulásának lelki okai

A daganatos betegség kialakulásának feltételezett lelki okai : A fiatalkori elszigeteltség, elhagyatottság, kétségbeesettség. A mélyebb emberi kapcsolatok veszélyesnek minősítése. Felnőttként létre tudott hozni erős, tartalmas kapcsolatot, vagy munkájába fektetett nagy energiákat, ezért élt, ez lett élete értelme. A rák kialakulásának lelki okai - Nemcsak a dohányzás okoz rosszindulatú daganatokat.


A lelki betegségek is növelhetik a halálos kór kockázatát. Testi betegség lelki okai. A depresszió például olyan mentális betegség, amely súlyosan megzavarja az ember érzelmi egyensúlyát, tartósan és lényegesen rontja az életminőséget (a munkaképességet és a személyes kapcsolatokat). Teljesen értelmetlen tehát, ha csupán a testet kívánjuk meggyógyítani.


A lelki áttételek ugyanis előbb-utóbb ismét testi szintre terjednek át. A rák a szervezet immunrendszerének gátlása következtében alakul ki, melyet szellemi- lelki működészavar idéz elő. E működészavar fennállásának ideje alatt, s a zavar mértéké­vel egyenes arányban, kifejlődik a rák. Ha a kiváltó konfliktus rendeződik, a rák inaktívvá válik. A rák lelki alapproblematikája az egyén önérvényesítő törekvéseinek elfojtása, illetve egy adott élethelyzetben a természetes lázadás elmaradása, az élethelyzetbe való beletörődés.


Nagyon leegyszerűsítve úgy is fogalmazhatunk, hogy az egyén nem láza s így a sejtjei lázadnak. A rák gyakran a bőr behúzódása formájában mutatja, hogy az érintett feladta a kezdeményezést, és a visszavonulás pólusába helyezkedett. Visszavonulni azonban a testi síkon nem lehet, csak a lelkin, és ott is csak a dolgok visszamenőleges végiggondolásának és a religio keresésének értelmében. A testben meginduló kóros sejtburjánzásnak vagy a folyadékkal telt tömlőnek pszichés okai is lehetnek. Betegségek lelki okai.


De még szomorúbb,hogy egyre több gyerek is beteg. Az ilyen egyének hajlamosak az önsajnálatra, előszeretettel hánytorgatják fel múltbeli sérelmeiket. Környezetünk olyan káros vegyi anyagokat tartalmazhat, amelyek növelhetik a rák kialakulásának kockázatát.


Még ha nem is dohányzik valaki, belélegezheti a füstöt az utcán is, vagy otthonában is, ha dohányosok veszik körül. Beszélgessünk arról, hogy mi a daganatos betegségek lelki oka ! Milyen okok vezethetnek el oda, hogy a test rákos lesz? Vannak-e jellegzetes lelki okok, vagy mindenkinél más-más van a rák kialakulásának hátterében? Mennyiben felelős a test mérgekkel telítődése a daganat megjelenésében? Mi a véleménye tapasztalatod erről?


A személyes tragédia jellege megszabja a rák lokalizációját is. A partner kapcsolat szellemi- lelki téren zavart mutat. Az érintett fél lehet a házastárs, barát, gyermekek, munkahelyi főnők vagy munkatárs.


Lelki okai : nyerészkedés, rövid életű örömök, vágyérvényesítés hiánya, jelen életbeli fájdalmas tapasztalatok, akaratlan ár- tás, megrendszabályozottság, szexuális eltévelyedés, elfojtott testi energiák, túlzott félelem az ismeretlentől, átok miatti kapcsolati problémák, hiányosság miatti szenvedés. A test csupán visszatükrözi a lelki törté­néseket. Ha tehát a testben valami idegen mutatkozik, ez arra utal, hogy a lélekbe is idegen dolog hatolt be, amit el kell távolítani.


Rák kialakulásának lelki háttere! Vannak sajátosan rákkeltő tényezők, melyek valamilyen hibás lelki magatartásban gyökereznek. Bár a legtöbben úgy gondolják, hogy a rák elsősorban genetikailag öröklött hajlam, illetve egészségtelen életmód miatt alakul ki, a legújabb kutatások szerint kétharmadukért olyan DNS-elváltozások felelősek, amelyeket semmilyen módon nem befolyásolhatunk. Lehet-e itt egyáltalán szerepe bármifajta megelőzésnek?


Amikor a rákos daganatot felfedezik, azaz midőn már ki tapintható, mintegy -ban már kifejlődött, kialakulásának utolsó stádiumához érke­zett, s részben már áttételekkel is rendelkezik. Nőgyógyászati rákszűrésen HPV vírust találtak bennem. Milyen lelki okai lehetnek, hogy ez kialakult bennem és mit tehetek ellene? Lelki okai : túlzó önfeláldozás, félelem az anyától, elfojtott áldozatszerep, kommunikációképtelenség miatti szorongás, megrontottság miatti szorongás, botlás miatti félelem, helytelen cselekedet miatti szenvedés, meggondolatlan kapcsolatok miatti szorongás, lelki bántalmazás miatti szorongás.


Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések