2015. július 23., csütörtök

Méhanya nevelés

Ludányi István Készítette: Profilm Kft. Földművelésügyi és Vízügyi Minisztérium támogatásával. Pannon méhanyákat nevelek. Ez a krajnai méhfajta Kárpát - medencei változata.


A fajta kiváló tulajdonságai és ellenállósága miatt. Minden évben vásárolunk méhanya-nevelőktől is párzott méhanyákat, frissítve ezzel az állományunk vérvonalát, eredményességét. A minőségi méhanyanevelés titka a részletekre való odafigyelésben rejlik.


A méhészkedés számomra legérdekesebb, legkihívóbb mozzanata a méhanyanevelés. Elfogadott anyabölcsők. Szerettem volna minél többet megtudni erről. A méhészetben az anyanevelés feladata biztosítani a jó minőségű méhanyák következő nemzedékét. A méhek emberi beavatkozás nélkül is nevelnek anyát, ha szükséges, de ez nem mindig jó a termelés szempontjából, mivel időveszteséget okoz még akkor is, ha az új anya jól petéz, egészséges és utódai is a kívánt tulajdonságokat mutatják.


Méhanya nevelés

A méhanya természetesen “bizalmi” áru. A bizalom alapjait adja, hogy hazánkban kereskedelmi jelleggel csak állami elismerés mellett végezhető anyanevelés. A “Méhészet” szaklap évente teszi közzé az engedéllyel rendelkező, a Magyar Méhtenyésztők Országos Egyesületéhez (MMOE) tartozó anyanevelők listáját. Ez a feromon jelzi, hogy a családnak anyja van, és ezzel együtt elnyomja a dolgozók petefészekműködését, így gondoskodik arról, hogy a család jól érezze magát. Ha a feromon szintje egy bizonyos érték alá csökken, akkor a dolgozók új anyákat kezdenek nevelni.


A Méhészet szaklap évente teszi közzé az engedéllyel rendelkező, a Magyar Méhtenyésztők Országos Egyesületéhez (MMOE) tartozó anyanevelők listáját. Előszó E könyv célja elősegíteni a hazai méhtenyésztés megújítását, továbbá feltárni azokat a bevált módszereket, amelyek a legtöbb és legjobb anyákat eredményezik, a legkevesebb befektetés és kockázat mellett biztosítva a tudomány és a gyakorlat szoros kapcsolatát kis- és nagyüzemileg történő hasznosítását, továbbá országos méretben való. Archivált hirdetés Ezt a hirdetést egy ideje nem módosította, nem frissítette a hirdető, ezért archiváltuk. Az anya láthatóan különbözik a herétől és a dolgozótól.


A hosszú, hátrafelé keskenyedő potroha felépítésében egy poszméhre hasonlít. Mozgása általában megfontoltnak, lassúnak mondható. A Bükk lábánál államilag elismert nagyvisnyói telephelyünkről bölcsők-méhanyák valamint párzatlan méhanyák eladók, számlával, származási bizonylattal!


Méhanya -bölcső-párzatlan méhanya. Legnagyobb sikerének a méhanya -nevelésben elért eredményét tartja, az ország egyik első számú méhanya -nevelőjeként jegyzik. Borjádon megtartott mézminősítő versenyén a MEDVEHAGYMA méze EZÜST minősítést kapott. A méhtartás nagy gazdasági jelentőséggel bír egyrészt a növények beporzása, másrészt a méhészeti termékek termelése révén. A méhészet közvetlen hasznához sorolható a méz, a lépesméz, a viasz, a virágpor, a propolisz, a méhpempő, a méhméreg, a méhanya, a méhraj és a méhcsalád.


Méhanya nevelés

Július 15-e, – készüljünk a betelelésre? Az anyásítás, illetve a tenyésztés egyes részleteit egy következő számban kifejtjük, a méhanya-nevelés sokoldalúsága és precíz odafigyelő képességet igénylő szempontok szerint. A hagyományokat tisztelve ott vagyunk a helyi termékek vásárain, a tradicionális manufaktúrák vásárain, s minden nagyobb vásárban. Termékeihez nevét is adja, hiszen vevő részére a legnagyobb garancia a termékekre maga a termelő személye. Bemutatóhely: A bemutatás a családi háznál történik, illetve a település határában lévő méhesben már most is főt tud leültetni egy fedett épületben.


A Mecseki Mézes Körút projekt olyan méhészek összefogása, akik kiváló minőségű mézeiket elsősorban helyi termékként, saját maguk akarják értékesíteni, közvetlen kapcsolatot akarnak létesíteni fogyasztóikkal. Lost in Translation - This is My Translator Way Dattebanyao! Was a couple weeks away, was off during the Jump Break week, and then had a busy week last week, but here again!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések