2016. október 28., péntek

Egészségügyi statisztikai évkönyv 2016

Minden egyéb forrást a felmerülés helyén jelöltünk. Országos adatok ( évkönyv táblák xlsx formátumban) ÖSSZEFOGLALÓ ADATOK : I. NÉPESSÉG FŐBB DEMOGRÁFIAI JELLEMZŐI Módszertan 1. Népmozgalom főbb adatai 1. BIZTOSÍTOTTAK ÉS EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSRA JOGOSULTAK SZÁMA Módszertan 1. Az adott évben befejeződött és folyamatban lévő valamennyi táppénzes eset összefoglaló adata ( statisztikai adatok) 1. Egyéb táppénz fontosabb adatai 1. Gyermekápolási táppénz fontosabb adatai 1. Baleseti táppénz (üzemi balesetek és foglalkozási megbetegedések) fontosabb adatai 1. A kiadványban megtalálhatóak az egészségügyi alapellátást és szakellátást, valamint a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátást bemutató fontosabb adatok. A társadalmi-gazdasági fejlődés során Magyarország különböző területei között jelentős különbségek alakultak ki a településszerkezetben, a népesedési viszonyokban, a gazdasági fejlettségben és az életkörülmények alakulásában.


Szerző: redaktor „Az évente megjelenő kiadványból képet kaphatunk a hazai egészségügyi ellátó- és gondozórendszer működéséről, személyi és tárgyi feltételeiről, valamint a gyógyszertárakról, gyógyszerforgalomról és számos más. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek két rendszeresen megjelenő statisztikaikiadványa van: a Statisztikai Zsebkönyv és a Statisztikai Évkönyv. A zsebkönyvtárgyévet követő év áprilisában, míg az évkönyv októberében jelenik meg. STATISZTIKAI ÉVKÖNYV STATISTICAL YEARBOOK.


Egészségügyi ellátás külföldön (EU, Svájc) Ellátás az Európai Unió térségén kívül;. Köztük a legfontosabb gazdasági-, társadalmi- és környezeti folyamatokat. We aimed to cast light on possible indicators of mental health , workloa and burnout of female physicians. No significant differences in the rates of depressive symptoms and. Képet ad a gyermekek és idősek gondozásáról, a speciális igényekkel rendelkezők támogatásáról, a pénzbeli juttatásokról és intézményi ellátásokról, az igazságszolgáltatásról.


Az Eurostat Európai Uniós statisztikai hivatal rendszeresen megjelenő regionális évkönyve részletes tájékoztatást nyújt az Európai Unió térségei vonatkozásában rendelkezésre álló hivatalos statisztikákról, és regionális megközelítéssel járul hozzá a térségek közötti eltérések jobb. Számuk az ezredforduló óta folyamatosan csökken: illetve százalékkal. Keleti Károly és kollégái útjára bocsájtották a Magyar Statisztikai Évkönyvet, amelyet eredetileg – egy-egy szakstatisztikai területet felölelő, elkészültük pillanatában megjelentetett – füzet egybefoglalásaként adtak ki. Az excel-táblázatok adatai nem változtathatók, de segédszámítások végezhetők a szabad cellákban. Olvasóink szíves gyelmébe.


Kiadványunkat a GYEMSZI adatgy jtéseib l és az Intézet tevékenységéhez kapcsolódó statisztikákból állítottuk össze. Az azóta eltelt évtizedekben több történeti statisztikai sorozatot gondozott a KSH Könyvtár. A megújított „Számok és történelem” ezek legjobb tulajdonságait, a magyar történeti statisztikai kutatások legnemesebb hagyományait kívánja folytatni.


A két adat forrást összehasonlítva megállapíthatjuk, hogy a tanulók 7 -a szerepel az iskola- egészségügyi jelentésben. Az öngyilkosságot elkövető vagy megkísérlő felnőtteknél és gyermekeknél is több mint -ban áll fenn valamilyen, többnyire nem kezelt pszichiátriai betegség. A Magyar statisztikai évkönyv átfogó képet ad az ország társadalmi és gazdasági viszonyairól, az aktuális év részletes adatai mellett a legfontosabb mutatók esetében biztosítja az időbeli és térbeli összehasonlítás lehetőségét. Táblázatok blokkja: A tematikusan szervezett információs anyag a kiadvány formában megjelenő A KSH Jelenti, a KSH gyorstájékoztatók, az időszaki kiadványok, a Statisztikai Havi Közlemények, illetve a Magyar statisztikai zsebkönyv, Magyar statisztikai évkönyv tábláira épül. EU - statisztikai évkönyv.


Organisation for Economic Co-operation and Development, Paris, cop. Az évkönyv bővített változata CD-ROM-on is megtalálható. A CD három állományt tartalmaz: I. A statisztikai sorokban szereplő adatok többségükben abszolút adatok voltak, amelyek mérés, számlálás útján keletkeztek, de találkoztunk származtatott adatokkal is, pl.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések