2016. október 13., csütörtök

Égő érzés a mellkasban

A mellkasban található két létfontosságú szerv, a szív és a tüdő, valamint a tápcsatorna egy szakasza. Leggyakrabban az alábbi problémák váltják ki a panaszokat. Bizonyos esetekben a mellkasi égő érzés különböző neurológiai rendellenességek tünete lehet. A gyakori rohamokhoz egy neurológussal kell konzultálni.


Égő érzés a mellkasban

Decemberben többször is rosszul lettem, számomra eddig teljesen ismeretlen tünetekkel. Az első eset futás közben történt, hogy elérjem a BKV-t. Mire felszálltam a HÉV-re, nagyon erős szorítást, égést éreztem a mellkasomban, először arra gondoltam, hogy.


Egyes típusaira az égő érzés , vagy a zúzódáshoz hasonló fájdalom jellemző. A gégétől a szegycsont kardnyúlványáig terjedő, égő jellegű (nem csak fekvő helyzetben ilyen), intenzív légzés hatására erősödő mellkasi fájdalmak hátterében gyakran a légcső és a főhörgők bakteriális vagy vírusos fertőzése áll. Betegségek a gyomor égő érzés a mellkasban is zavarja -, hogy a fájdalom a szív és a szegycsont, így könnyen összetéveszthető mellkasi fájdalom.


Égő érzés a mellkasban

Nagyon gyakran olyan helyzet áll elő, krónikus gyomorhurut, magas savtartalmú gyomornedv, gyomorfekély ellen. Nagyon hasonlatos lehet a szívinfarktus okozta panaszhoz is. Epeköves görcs, epehólyag-gyulladás: Legtöbbször hasi panaszt okoz, de okozhat tisztán mellkasi fájdalmat is.


A kellemetlen, égő érzés általában étkezés vagy lefekvés után órán belül jelentkezik. A savas gyomortartalom visszaáramlásának sok egyéb megjelenési formája is ismert: gyomorszáj környéki vagy szegycsont mögötti égő érzés , maró érzés a torokban, savanyú íz a szájban illetve bizonytalan mellkasi fájdalom. Ez jellemzően egy szúró vagy csipkelődő érzés a bal oldali mellkasfélben, és a légzéssel nincs összefüggésben, hullámzó erősségű. Többnyire az aktuális szorongásunkkal alakul, de ez nem törvényszerű, és leginkább fiatal lányoknál lép fel. Abban az esetben gyanakodhat infarktusra, ha néhány percnél tovább fennálló nyomás vagy szorító érzés alakul ki a mellkasban.


Azonban a legtöbb beteg nem tudja, hogy égő érzés a mellkas közepén alakulását mutatja be a súlyos körülmények között. Egy olyan helyzetben, ahol a hő a mellkasban fennáll iszik kólát, valószínűleg jön a szívelégtelenség, hogy távolítsa el a tüneteket, amelyek segíthetnek a nitroglicerin tabletta. Mellkasi diszkomfort – vagyis kellemetlen érzés a mellkasban. A szívproblémára utaló mellkasi fájdalom nagyon gyakran a szegycsont felé irányul, vagy attól balra.


A gyomorégés a mellkasban (a szegycsont mögött) kialakuló, majd onnan akár a torokig felfelé terjedő maró, égő érzés , amit a gyomorsav nyelőcsőbe történő visszaáramlása okoz. Az orvosok még mindig nem tudják pontosan, mi okozza, de már neve is van: Grierson-Gopalan vagy Égő láb- szindróma. A szúró érzés csak az egyik mellben jelentkezik. A mell havonta ismételt vizsgálata fontos, hiszen így kiküszöbölheted az emlőt érintő betegségeket.


A fájdalmas terület körülhatárolt, nem sugárzik ki. Nőgyógyász szakértőnk elárulja, hogyan csináld pontosan. Szakértők javasoljuk, hogy ne dolgozzon elhamarkodott következtetéseket független, miért van egy égő érzés a mellkasban.


A ~ vagy nyomás akkor jelentkezik, ha a vér-és oxigénellátás nem tud lépést tartani a szívizom igényeinek. Az interosztális neuralgia javára a fájdalom jelenlétét mondja a pálcája során. A betegség mélyen fekvő természetét és a gerincoszlopban elhúzódó deformálódási folyamatot egy jellemző égő érzés jelzi a lapát alatt. Ebben az esetben fontos, hogy ne keverjük össze ezeket az érzéseket az angina megnyilvánulásaival.


Mellkas fájdalom (szúró égő , szrito, nyomo, ) nehézlevegövétel, izzadás, gyakori meleg rzet, néha fejfájás, szapora pulzus. Gyakran előfordul – főleg vékony testalkatúaknál -, hogy a bal oldalon fekve érzik a szívverésüket. Ha más probléma nincs, ezzel nincs teendő. A hátba érzett égő érzés és nehézség oka lehet refluxbetegség, mozgásszervi probléma, de cardiológiai és pulmonológiai ok sem zárható ki. Cardialgia működhet tünete a sok patológiás körülmények között.


Külön figyelmet érdemelnek a neurológiai okai. Kellemetlen érzés a mellkasban sokkal gyakrabban fordul elő az emberek ki vannak téve a folyamatos stressz és sokk. A nyelőcső anatómiai elhelyezkedése miatt a hatodik méhnyaktól a tizenegyedik mellkasi csigolyákig a nyelőcső betegsége fájdalom formájában jelenhet meg, amely a szegycsont mögött égő érzés. Nagyon gyakori a nyelőcső, az égő érzés a mellkasban , főleg evés után, különösen fűszeres, sózott, füstölt. Ez a fájdalmas, égő érzés a szegycsont mögött jelentkezik és akkor érezhető, ha a gyomorsav a gyomorból felkerül a nyelőcsőbe.


A nyelőcső betegségei nehézzé vagy akár fájdalmassá is tehetik a nyelést, így fájdalmat okozva a mellkasban is. A gyomorégés a személy úgy érzi, hogy emelkedik a gyomor hő, gyakran ő adja a nyak, a hát és az állkapocs. A talpban jelentkező, égő érzés váratlanul érhet bennünket. Első alkalommal talán nem tulajdonítunk neki jelentőséget. Krónikus köhögés vagy mellkasi fájdalogyakranvisszatérő hörghurut, makacs és nem csillapítható köhögés, mellkasi fájdalom a tüdődaganat vagy a mellkasban kialakult egyéb daganat (pl. lymphoma = nyirokcsomórák) első tünete.


A mellkasi fájdalom eredhet a szívünkből, de minden más olyan szervből is, mely a mellkasban helyezkedik el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések