2017. november 8., szerda

Apa elhagyja a gyermekét

Valóban megbocsátható, ha egy apa elhagyja a gyermekét ? A New York Times egy rovatának vezetője érdekes közvélemény-kutatásba kezdett. Azokat az eseteket vizsgálja, amikor az édesapák elhagyták gyermeküket, saját megfogalmazásuk szerint „kényszerből. Az az apa , aki nem tanítja meg a fiának, mi a kötelesség, ugyanolyan vétkes, mint az, aki elhanyagolja a gyermekét ” - Konfuciusz filozófus. Egy apának az élet egyik nagy ajándéka az, ha a fia sikereket ér el” - Roska Tamás villamosmérnök, egyetemi tanár. Még akkor is, ha csak egy kis figyelmeztető hang szól az ellen, hogy gyermeket vállaljon azzal a férfival, figyelni kell arra a hangra, mert a döntés valóban egy életre szól.


Férfiak rangsora: ebből a csillagjegyből lesz a legjobb apa és ez a csillagjegy hagyja magára a gyermekét ! Nem mindenki van olyan szerencsés helyzetben, hogy gondoskodó édesapát kapjon az élettől. Szerintetek mi lehet az ok arra, hogy egy szülő elhagyja a gyermekét ? Keress kérdéseket hasonló témákban: szülő , apa , anya , gyerek , kisfiú , kislány jan. Bizonyos értelemben így is volt. Elindult egy szabadabb élet felé, de aztán nem volt bátorsága maradni. Vagy egy kanálnyi orvossággal.


Meg tudtam javítani olyasmit is, amin még a puszi sem segíthetett - ragasztóval és szalaggal, tűvel és cérnával, kapcsokkal és madzagokkal. Kövezz meg, de pont ugyanúgy, mint amikor egy apa elhagyja a családját, gyerekét, feleségét. Pláne ha ezt nem is otthoni rettentő komoly problémák miatt teszi, hanem csak mert rátört a kapuzárási pánik. Az eset visszája, amikor az apa lép le egy kapcsolatból, és maga mögött hagy pár gyereket, mindennapos, szinte klisészámba megy. Ez az apa a lánya arcára néz, és elhagyja hűtlen feleségét.


Harminc évvel később kiderül az igazság. Ha te is apa vagy, átérze milyen fontos szereped van abban, hogy megtanítsd a gyermekeidnek, milyen egy szerető, törődő apa ? Ha neked is vannak nevelt vagy örökbe fogadott gyermekei Józsefhez hasonlóan tartsd őket értékesnek és különlegesnek. Segíts nekik közel kerülni égi Atyjukhoz, Jehova Istenhez. Egy anya miért bántja a gyermekét , miközben az semmi rosszat nem tett neki? Milyen gyakran láthatja az apa vagy akár az anya a tőle külön élő gyermekét ? Hogyan képes elhagyni egy szülő a gyermekét ? Többet ér a saját boldogságunk gyermekeink boldoságánál?


Fórum, tapasztalatok, kérdések, válaszok. Amikor egy anya elhagyja saját gyermekét 2. Apára ugyanúgy szüksége van a gyereknek, mint anyára, ez tény, mint ahogy az is, hogy jó apának lenni ugyanolyan nehéz, mint jó anyának. Tudta jól, mi következik, ha a falubeliek hamarabb veszik észre.


Megszégyenítenék a gyermekét , és ha a cserépedény leesik és széttörik a lába előtt, örökre elveszíti a fiát. Ezért az apa azt tette, amit egyetlen közel-keleti férfi sem tenne önszántából: felnyalábolta a köntösét, és futni kezdett. A férj elhagyja , még közös munkájukban sem vesz részt, a terhes felesége csináljon amit akar. A film úgy v`egzõdik, hogy a gonosz mama megbûnhõdik, mindenki elhagyja , még a papa is. Pedig egy vet`elés után minden jóra fordul, a férj visszatér, hajlandó annyit dolgozni, hogy megéljenek, gyereket is vállalnak, a mamát.


A legkevesebb gyermeket az elvált apák nevelik. Elvált apa , és a régi család. Szétköltözés, majd válás esetén van, hogy az apa költözik, van hogy az anya.


Vissza a szülőkhöz, albérletbe, az új kapcsolathoz. Látja, hogy József nemcsak erős ember, aki nagy fákat vág ki, és hatalmas rönköket munkál meg, hanem gyöngéd apa is, aki szeretettel törődik vele, édesanyjával és testvéreivel. Igen, József és Mária családja szépen gyarapodik, Jézuson kívül még legalább hat gyermekük születik ( Máté 13:5 ). A korom egyáltalán nem befolyásol ebben, szerintem kellően fitt és fiatalos vagyok. A megfelelő társsal biztosan vállalnék gyermeket , és most úgy érzem, ez a valaki mellettem van – tette hozzá sejtelmesen Tenya.


Nem gondolkozik el azon, hogy mihez kezdjen ezzel az információval, egyszerűen elfogadja és kész, elfogadja azt is, hogy Ian, amikor majd elmondja neki, hogy tudott minderről, meggyűlöli és elhagyja. Apa elhagyja kislányát a szánkóról - A szülő is ember, tévedhet és hibázhat olykor-olykor, a gyereknevelés meg igazán nem könnyű szakma, így becsúszhatnak néha szerencsés kimenetelű „balesetek”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések