2017. november 6., hétfő

Medve támadások erdélyben 2019

Medve támadások erdélyben 2019

Please try again later. This feature is not available right now. A thomatali gazda állatai megriadtak valamitől. Hátrálni kezdett, de megbotlott.


A gazda ezután már mozdulatlan maradt, a medve pedig megunta a dolgot és elment. Amikor feltápászkodott, a medve leütötte. Stílus A villanypásztortól sem riadt vissza az a barna medve , amit nagy erőkkel keresnek Olaszországban. Miután az emberekre és a háztáji állatokra nézve is veszélyesnek nyilvánítottak egy barna medvét Olaszországban, nagy erőkkel keresik az egyszer már befogott, de azóta megszökött állatot.


Hozzájárulok, hogy a Central Digitális Média Kft. Közben a Székelyföld online a közösségi oldalán arról posztolt, hogy 1medve kilövését hagyták jóvá a támadások miatt rendezett legutóbbi, bukaresti közmeghallgatáson, de sokak szerint ennek a számnak a triplájára lenne szükség ahhoz, hogy javuljon a helyzet. A téli álom mindenképp erdőhöz köti a medvéket, de a bőség tavasszal kicsábítja őket a rengetegből, észre sem veszik, és már az Alföldön kóborolnak – az egyik szagát követve pedig jön a második, a harmadik. Hargita megye tanácsa szerint ennek triplájára lenne szükség, mert a megyében júliusban is több medvetámadás történt.


Medve támadások erdélyben 2019

Hirdetés A Hargita megyei Csíkdánfalva közelében egy pásztor mindkét combját megsebezte az állat. Hozzátették: az utóbbi hónapokban többször fordult elő, hogy a. Hétfő este Brassó megyében egy éves férfi kritikus állapotban került kórházba, miután egy esztenán megsebesítette egy nagyva s ugyanaznap a székelyudvarhelyieket is figyelmeztette a rendszer egy medve jelenlétére. Szintén hétfő este egy másik medvét is láttak Brassó megyében, a DN1-es jelzésű úton, kedd hajnalban. A legsűrűbb az állomány Kelet- és Dél- Erdélyben , illetve az Alacsony- és a Magas-Tátra erdeiben. Halálos medvetámadások.


Két medvetámadás is történt az elmúlt napokban székelyföldön. A múlt héten egy hatgyermekes családanyát támadott meg a medve. Az állat a mancsával úgy leütötte a nőt, hogy annak eltörött a medencecsontja. Az asszony csodával határos módon életben maradt - hangzott el a Kossuth Rádió A nap kérdése című műsorában. A medve másodpercenként méter megtételére is képes, fára is kiválóan mászik.


A barna medve nem alszik hagyományos értelemben vett téli álmot, enyhébb teleken az is előfordulhat, hogy végig aktív marad. Egyre népszerűbb Erdélyben a Kelet-Ázsiában őshonos, a burgonyafélék családjába tartozó növény, a goji termesztése. A Kínából származó, vitaminokban gazdag, kitűnő antioxidánsként ismert gyümölcs romániai termesztése Brassó környékéről indult és terjedőben van. Görgényhodák környékén két medve kilövésére van engedély, és kérni fogják egy harmadik esetében is, amelyik most támadott a településen.


Bala községben eddig csak a termést pusztította a medve , egy példány kilövésére van már engedély, de kérni fogják, hogy az emberre támadó nagyvadat is lőhessék ki. A törvénytervezet 1veszélyessé vált medve kilövését teszi lehetővé augusztus 15-étől. A károk és támadások érte települések elöljárói örülnek az előrelépésnek, emellett a lapunk által megszólaltatott ökológus szerint is orvosolni kellene a problémát, megfontoltan, akár a puskát sem mellőzve, ám. Szélsőséges románok meggyalázták az erdélyi úzvölgyi temetőt. A magyar katona sírkert kapuját átszakították és megrongálták a kereszteket.


Medve támadások erdélyben 2019

A temetőben engedély nélkül állítottak román emlékművet, a felavatásra több ezer szélsőséges román érkezett. A pontos részletek egyenlőre még tisztázatlanok az esettel kapcsolatban, a hatóságok vizsgálják, hogy tulajdonosi mulasztás van-e a támadások mögött. A környéken egyébként több támadás is történt az utóbbi időben, egyes becslések szerint öt agresszív medve ólálkodik a területen. A éves férfi vadászaton vett részt hajtóként egy Beszterce-Naszód megyei erdőben.


A törzsek saját gazdasági és politikai központokat alakítottak ki, amelyeket megerősítettek a támadások ellen. A helyszínez tartozó erődök az i. Gyakorta jár a medve Bükklokán, már több tehenet is megkarmolt, eddig el tudtuk hajtani, de a hétvégén már nem. Szombaton este elpusztított egy tehenet – hívta fel a figyelmet a károsult, Tankó Erzsébet.


Medve támadt egy amerikai turistára szombat délután a Brassó melletti Salamon-kő térségében. A éves fiatalembert bal alkarján harapta meg a medve , 2-cm-es sebet ejtve rajta – tájékoztatotta az Agerprest a sürgősségi felügyelőség sajtószóvivője, Ciprian Sfreja. A Székelyföld online a közösségi oldalán arról posztolt, hogy 1medve kilövését hagyták jóvá a támadások miatt rendezett legutóbbi, bukaresti közmeghallgatáson, de sokak szerint ennek a számnak a triplájára lenne szükség ahhoz, hogy javuljon a helyzet. A lábon harapott férfit mentőhelikopter szállította kórházba.


A Brassó megyei csendőrség tájékoztatása szerint szerda délután a 1segélyhívószámon érkezett az értesítés, hogy a Fogarasi-havasokban, az Urlea-tó közelében medve támadt egy kiránduló párra. A tárca vezetője szeptember elején adott ki egy miniszteri rendeletet, mely 1veszélyesnek bizonyult medve kilövését vagy áthelyezését teszi lehetővé. Ismét halálos medvetámadás történhetett Erdélyben Medve támadt az idomárra egy orosz cirkuszban Horgászás közben ölt meg egy medve egy éves férfit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések