2019. augusztus 7., szerda

Rövidszőrű magyar vizsla

A magyar nyelvben a vizsla szót, valószínűleg a vigy, vizs, vis alakból képezték, melynek jelentése vigyáz vagy vizslat. A török hódoltság korában megjelent hazánkban a törökök sárga vadászkutyája a sloughi , amely kereszteződött az itt élő vadászkutyákkal és kialakult vizslánk alaptípusa. Rövidszőrű magyar vizsla története. Egyesek szerint a magyar vizslát az angol sárga vizsla , a pointer és egy ősi, zsemlyesárga magyar vizslából tenyésztették ki.


Rövidszőrű magyar vizsla

Lelkes és szeretetteljes. Nagyon szereti a gyerekeket. Intelligens aki alig várja, hogy feladatokat kapjon, ezért igen tanulékony fajta. A fajta eredeti neve zsemlesárga magyar vizsla volt. A mellkason és a lábujjakon megjelenő (nagyon) kicsi fehér foltok nem számítanak hibának.


From media Commons, the free media repository. Jump to navigation Jump to search. Bársonyosan fénylő zsemlesárga szőre miatt gyakran hivják őt az ”arany” vizslának. Nemcsak kinézete, de szíve is arany. Megbízható, kedves családtag és egyedülállóan sokoldalú vadásztárs.


Character, qualities, health issues. English speakers, please turn subtitles on! The Hungarian or Magyar Vizsla are sporting dogs and loyal companions. A drótszőrű magyar vizsla kialakulása a 20. Drótszőrű magyar vizsla története.


A rövidszőrű almokban időről időre feltűntek az elvárttól eltérő szőrminőségű egyedek. A magyar vadászok körében a mai napig a vizsla a legkedveltebb mindenes vadászkutya. Magyarország leghíresebb őshonos vadászkutyája a nemes és élénk magyar vizsla.


Rövidszőrű magyar vizsla

Elsősorban apróvadas vadászatokon használják, nyúlra, fácánra, tőkés récére, de sebzett nagyvad keresésére is megtanítható. Szerzői jogi védelem alatt álló oldal. Magyar nemzetiségű rövidszőrű magyar vizsla kennelek (tenyésztők) adatai és elérhetőségei. Hét hónapos, komoly pedigrével rendelkezik, Gyurkóvári X Csővárberki, küllemre nagyon szép. Folyamatosan foglalkoztatva van korának megfelelően.


Chovatelská stanice maďarského ohaře. Borostyán Magyar Vizsla Kennel. Magyar vizsla apróhirdetések - Eladó és ingyen elvihető magyar vizslák, fajtatiszta kutyák, kiskutyák és ingyenes kutya apró az ebadta. Files are available under licenses specified on their description page.


Rövidszőrű magyar vizsla

Fajtatiszta, törzskönyves kutyák, kiskutyák. Vadászati jelentősége a XVIII. Nyolc hetes, azonnal elvihető, az összes eddig szükséges oltással és féreghajtással, chippel, oltási könyvvel, FCI származási lappal. A magyar vizsla ősei a vándorló magyar törzsekkel kerültek hazánkba. A vizslák a leggyakrabban használt vadászkutyák.


Mindegyikükre vonatkozik, hogy a vadásznak megmutatják az általuk észlelt vadat. Ezt angolul „pointing”-nak (jelentése: mutatás) nevezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések