2019. október 23., szerda

Szilvásvárad kilátó

A kilátó méter magasan lévő teraszáról lenyűgöző látványt nyújt a Bükk minden évszakban más-más színben pompázó domborzata, a patak-völgyek, erdők rajzolata, a hegyvidéki falu háztetői. Szilvásvárad hivatalos turisztikai holnapján. Itt mindent információt megtalálsz, ami a gondtalan kikapcsolódáshoz szükséges. Látnivalók, Gasztronómia, Szállások, Szalajka-völgy, Lipicai ménes, Élmények.


Olvasson utazói értékeléseket, tekintse meg a hiteles fényképeket, és foglalja le szállását a TripAdvisoron. Szent István napjára készült Milleniumi Kilátó méretével és páratlan szépségű faszerkezetével uralkodik a környező hegycsúcsok felett, mintha figyelné és vigyázná e festői vidéket. Az ide látogatók szabadon élvezhetik a csodás környezetet, a friss tiszta levegőt, a nyugalmat, az erdők csendjét, a patak zúgását. A Kilátó méter magasan lévő teraszáról lenyűgöző látványt nyújt a Bükk minden évszakban más-más színben pompázó domborzata, a patakvölgyek, erdők rajzolata, a hegyvidéki falu háztetői.


Tiszta, napos időben a távoli Tátra hegcsúcsai is láthatóak. Millenniumi Kilátó magassága a zászlócsúcsig méter, a kilátó terasz magassága pedig méter magasságban van. A lenyűgöző méretekkel rendelkező, szibériai vörösfenyőből készült szerkezetével kitűnik a hegycsúcsok felett, innen lehet magaslati bepillantást nyerni a Bükk minden. A Bükk-fennsíkra vezető út mellett található a kiépített parkoló, ahonnan rövid túrával elérhető. A település gasztronómiai és természetközeli élményekkel, látnivalókkal várja a látogatókat, a programok széles kínálatában minden korosztály megtalálja a szívéhez.


No de ha már ott voltunk, akkor a kilátók se maradhattak el. Ahogy a Millenniumkilátó sem. Bükk hegység minden évszakban más-más színben pompázó domborzata, a Szalajka-völgy, az erdők rajzolata, és északi irányban hegyvidéki falu háztetői.


A szálláshelyről a Szalajka-völgy, a Lipicai ménes és a millenniumi kilátó a lovas múzeum é. A hotel Nem csak maga a szálloda, de már az ide felé vezető út is egy élmény: Eger felől érkezve, gyönyörű tájon vezet végig a kanyargós út, mely során megcsodálhatjuk a Bükk gyönyörű zöld erdősávjait, a Bélkő hegy 8méter feletti magasságba nyúló fehér szikláit. A Kalapat-hegyi kilátó , más néven Millenniumi kilátó az ezredfordulón épült. Download its GPS track and follow the itinerary on a map. Benne: Millenniumi kilátó , Erdei vasút, Szalajka-völgy, Istállóskői ősember.


Szilvásvárad kilátó

Vendégeink részére ingyenes wifit, ingyenes pakolást biztosítunk. Válogass értékelések, képek, leírások alapján, és foglalj szállást a közelben. Felkeresését mindazoknak ajánljuk, akik egy olyan helyre vágynak, ahol a természet mindenkit átölel. A közel hektáros ősparkban fekvő, több száz éves múltra visszatekintő neobarokk kastély a rég letűnt idők eleganciáját és nyugalmát kínálja.


A csodás barokk belváros méltó díszletei közt hamisítatlan adventi hangulat, káprázatos díszkivilágítás, különleges látványelemek, a forralt borok és a kürtőskalács fahéj illata vár. Ka-Land Rover túra a Lipicai Méneshez A szálloda parkolójából indulunk a terepjáróval, majd az aszfaltozott utat elhagyva erdőn, mezőn, patakon, sáron át utazunk a Lipicai Ménes kancacsikó karámjáig. Azt a túrát ma már nem tudnám abban a formában teljesíteni, hogy. Jó párat láttunk már, ezért gondoltam, hogy megosztom a tapasztalatokat, hátha kedvet kap más is megtekinteni néhányat közülük.


Szilvásvárad kilátó

Magyarországon rengeteg kilátó van, és szerencsére folyamatosan nő a számuk. Az étkezéseket partner éttermünkben vehetik igénybe, mely gyalog percnyi sétára található. A kilátó a Bükk-fennsíkhoz északról csatlakozó gerincek egyikének végén, a 6méter magas Kalapat-tetőn áll.


Felső szintjéről a Felvidék és a Bükk-fennsík legmagasabb része tárul föl. A Millenniumi kilátó is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. A függőleges kőfalból szinte megmagyarázhatatlanul előcsobogó forrás az Ablakoskő-völgyi és a Bükk-fennsíki. A Szalajka-völgy, e magashegységi jellegű völgy a nevét a 19.


Ehhez a szócikkhez további forrásmegjelölés szükséges az ellenőrizhetőség érdekében. Emiatt nem tudjuk közvetlenül ellenőrizni, hogy a szócikkben szereplő állítások helytállóak-e.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések