2015. április 17., péntek

Hasmenés lelki okai

Hasmenés lelki okai

Emésztési probléma a hasmenés és a székrekedés is, csupán a tüneteik ellentétesek… - Ez csupán látszólagos. A hasmenéssel egyébként csak akkor érdemes foglalkozni, ha az állapot folyamatosan és hosszabb ideje tart, vagy rendszeresen vissza-visszatér. Gyerekkorban a problémás család hamar előidézhet hasmenéses tüneteket.


A hasmenés okai között a leggyakoribb az irritábilis bél szindróma. Ha emésztési zavar a tartós hasmenés oka , az étel emésztése nem teljes. A lisztérzékenység esetében is gyakori tünet a hasmenés.


Az étel olyan gyorsan távozik a gyomorból a belekbe, hogy nincs idő a feldolgozására. Ezt az állapotot a félelem, és az arra irányuló vágy okozza, hogy egy számomra igen kellemetlen, új helyzetet elkerülhessek. Amikor a táplálék gyorsan kerül át a gyomorból a belekbe, akkor nem marad lehetőség a feldolgozásra. Ilyenkor elég gyakran előfordulhat hasmenés , ami már önmagában is kellemetlen és frusztráló „tünet”.


A legtöbb ember azzal nyugtatja magát, hogy a nem megfelelő ételtől következett be ez a. Számtalan külső tényező okozhat különféle problémát, betegséget, ugyanakkor szinte minden bajnak megtaláljuk a belső lelki okát is. Ma már nagyon sok orvos elismeri, hogy a legtöbb betegség lelki eredetű, ennek tudatában pedig, érdemes kezelni a pácienst, a mielőbbi gyógyulás érdekében. Testi problémáink lelki gondjainkról, meg nem oldott feladatainkról árulkodnak. Betegségek lelki okai.


Krónikus hasmenés - Mi okozhatja? Míg akut betegségnél a fertőzéses eredet a leggyakoribb, a tartós hasmenés okai szerteágazóak lehetnek, részletes kivizsgálást igényelnek. Elárulom Neke hogy minden betegségnek, és annak fizikai megnyilvánulására, a Te szervezeted akarata, valamit nem tartasz rendben, valamivel nem törődsz. A lelked figyelmeztet, hogy a tested elhanyagoltad.


Minden betegségnek lelki eredetű oka van, ha tetszik, ha nem, vagy hisze vagy nem. A tünet mögött meghúzódó lelki probléma egyfelől mindig a számodra kellemetlen új helyzet, illetve annak elkerülése. Másfelől a panasz önbizalomhiányt, csőlátást jelez, ami megakadályoz abban, hogy a rád váró szituációt olyan kihívásnak tekints melynek során bizonyíthatod rátermettségedet. Nemcsak azt fontos tudnunk, milyen látnivalók, kulturális események várnak minket, hanem azzal is tisztában kell lennünk, hogy az adott helyen milyen járványok lehetségesek (védőoltásokról, gyógyszerekről gondoskodni kell!), illetve, hogy milyen az ivóvíz minősége, mivel sokszor ez a hasmenés alapvető oka.


A magas vérnyomás népbetegségnek tekinthető, és pszichoszomatikus jellege is elég közismert: Úgy felidegesítettem magam, hogy a vérnyomásom is felment. Ebből következik a fordítottja is: a lelki egyensúly fenntartásával a vérnyomás is rendeződni fog. A partner kapcsolat szellemi- lelki téren zavart mutat.


Hasmenés lelki okai

Az érintett fél lehet a házastárs, barát, gyermekek, munkahelyi főnők vagy munkatárs. Okai megegyeznek az emlőráknál leírtakkal. A tejcukor-érzékenység tünetei: bélgázképződés fokozódása, görcsös hasfájdalom, heves, híg hasmenés. Ily módon üzen és jelez szervezete, hogy igenis komolyan kell venni ezen lelki , magánéleti dolgokat. Régi sérelmeket, a múltammal kapcsolatos negatív dolgokat „dédelgetek” magamban, amelyek felhalmozódnak, és szilárd formát öltenek.


Rá kell ébrednem, hogy a daganat, torlaszt állítva, energiámnak egy részének útjában áll. Lelki oka általában érzelmi sokk. Késmárki László:Test-lélek szótár című könyve alapján összegyüjtöttük a vékonybél betegségek lelki okai -t. Megszabadulás a haragtól, félelmektől: a türelemvesztésnek, a félelmek kialakulásának valamilyen negatív események bekövetkezte az oka. Sokszor már olyan régóta gyötörnek valakit félelmek, oly régóta, hirtelen haragú, hogy nem is emlékezhet már vissza, ezekre az eseményekre.


Hasmenés lelki okai

Ennek rengeteg különböző oka lehet, de sok esetben valamilyen fénytörési hiba áll a háttérben. Eláruljuk, mi van a lelkedben. A betegség a lélek jelzése,egy intő jel ami elárulja hogy a lélekben megszünt a harmónia. Az emberi test a lélek térképe. Van néhány alapvető megfontolás azonban, amit érdemes figyelembe venni.


Az akut hasmenés leggyakoribb oka vírusinfekció, amely néhány nap alatt spontán lezajlik. A kínzó hátfájás rejtett, háttérben meghúzódó lelki okai - Nem csak a fizikai okok miatt hasogathat a hátad. A fájdalmak mögött lelki konfliktus is húzódhat.


Kényes, mindennapi téma, hiszen jó esetben naponta jelt adnak magukról a belek székletürítéssel. Nyilván nem kell minduntalan árgus szemekkel vizslatni a produktumot, de némi elemi ismeret segítséget a hogy ne késlekedjünk, ha orvoshoz kell fordulni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések