2015. augusztus 6., csütörtök

Egészségről gyerekeknek

Egészségről gyerekeknek

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy ház. Ebben a házban sok gyerek lakott: Ági a mackójával, Öcsi, Marika, Andris, Pocak Peti meg Mióka cica. Semmit sem szeretett, se mosakodni, se fésülködni, se fogat mosni. Címkék: ezoterikus tanmese, szomorú tanmesék, tanmesék a szeretetről, tanmesék az életről, tanmesék egészségről , tanmesék szülőknek Az ibolyacsokor Egyszer az Úristen színe elé került egy ember, aki a halála előtt becsomagolta egy nagy bőröndbe mindazt, amit az életében értéknek tartott. Az új témára készülve keresgéltem feladatokat a könyveim és a dvd-im között.


Egy könyvet már megosztottam veletek, most itt egy aranyos kis mese a mosakodás fontosságáról egy könnyen elkészíthető gyümölcsöstál, valamint egy összekötős feladatlap a szabadidő helyes eltöltésének lehetőségeiről. Unsubscribe from Kids Tv Hungary - Gyerek Dalok Magyarul? Ezek még a harcedzett gyerkőcöket is gyakran ledöntik a lábukról. Egy vers, mondóka, mese vagy éppen dal mindig segít oldani a kicsikben lévő feszültséget.


Kóstold meg őket Nyuszival és Hörivel! Nézd meg a többi KerekMese videót - h. Gyerekeinkkel kapcsolatos ugyanakkor gyerekek kezébe való tartalmak gyűjteménye, elsősorban nem profitorientált oldalaké. Gyerekmesék, mondókák, könyvek, gyerekeknek való játék és szabadidős oldalak, szülőknek való egészségről , gyerekek lelkivilágáról szóló tartalomjegyzékek. Versikék gyerekeknek az élet ügyes-bajos dolgairól, úgymint, hogyan kell cipőt kötni, mi a teendő, ha mumus lapul a szekrényben, illetve ha nem tetszik az öröklött ruha amit ránk lőcsöltek, milyen ha az embernek kistestvére születik vagy hogyan lehet, hogy az ember idősebb testvére mindig nagyobb marad. Gyerekeknek , felnőtteknek ajánlhatom bátran, ez a termék itthon készül, ebben a hazában.


Magyar gyártja, magyaroknak és más nemzeteknek, olyanoknak akik élnek, s jól élni szeretnek. Légy hát te is egészséges ez a jólét titka, aki erre nemet mondhat, az az ember ritka. Egyszer örömet is szabad talán énekelni, mért legyen csak búnak-bajnak fóruma? Tölts le legyűgöző ingyenes képeket Gyümölcs Zöldség témában. Zöldségnap: próbálunk nyers zöldségeket adni a gyerekeknek , több-kevesebb sikerrel.


A gyerekek szeretik maguk megmosni, feldarabolni. Gyümölcsnap: minden csoportban hetente egyszer hoznak a szülők is gyümölcsöt, annak ellenére, hogy az óvodai étrendben is gyakori. Ezért szoktam ilyenkor a gyerekeknek sokat mesélni ”Hapci Manóról”, aki lemászik az ovi épületének csatornáján és megcsipkedheti az orrunk hegyét, ettől náthásak lehetünk.


Csak akkor ”tesz” ilyet, ha nem öltözünk fel az évszaknak megfelelően, nem mosunk sűrűbben kezet, nem fogyasztunk több vitamint- a ”vitamin. A kis fog elszégyellte magát és megkérte az Álomtündért, hogy látogassa meg az ö testvérkéit és a gazdáját. A testvérkéinek mondja meg, hogy milyen fontos feladat a rágás.


A gazdájának pedig a testvérei épségére nagyon-nagyon kell vigyáznia, nehogy úgy járjanak, mint ő. Dehogynem - mondta a villám. De kinek hinnéd el, hogy nem történhet veled semmi baj, ha nem saját magadnak? Ha beleesel az óceánba, akkor eggyé olvadsz a testvéreiddel, és hatalmasabb leszel a leghatalmasabb viharnál is, a leghangosabb villámnál is. A TÉT Platform szakértői korábban elkészítettek egy-egy ingyenes oktatási csomagot az általános iskolák alsó, illetve felső tagozatos diákjai részére.


Egészségről gyerekeknek

A felnőttek hajlamosak lehetnek a már-már a végtelenségig leegyszerűsített dalocskákat csupán a kicsi lekötésére szolgáló eszköznek tekinteni - holott mostanra több tanulmány is kimutatta, hogy meghatározó jelentőségük van a gyerek fejlődésében. A kevés alvás is lehet a csontritkulás oka Azoknál a nőknél, akik már túl vannak a menopauzán, s legfeljebb öt órát alszanak, megnő a csontritkulás kialakulásának veszélye, vagy a már meglévő oszteoporózis mértéke. Azok az apróságok, akik sok. Egy vén fenyőfa, sok tűlevelével, fent borzonkodván a Bakony hegyében: nagy sóhajtást tesz, mert hó lepi ágát, rázza magáról jeges ispilángját. Gyakran hívják országos és regionális konferenciákra, hogy beszéljen az ADHD-ról, a mentális egészségről , az oktatásról.


A „Túlélőkönyv ADHD-s Gyerekeknek ” című ezen kiadvány gyerekeknek íródott, hogy ők maguk olvassák és segítsenek magukon, valamint a szüleiknek és testvéreiknek is, akiket ez az erőteljes. Hosszú utazásra készültök, vagy orvosi váróban vagytok kénytelenek órákon át várakozni? Az oviban az irodalmi nevelés részeként gyakran adunk fel találós kérdéseket a gyerekeknek. Amellett, hogy bővítik a kicsik szókincsét, gyakran mulatságosak, vagy éppen gondolkodásra késztetnek.


Egészségről gyerekeknek

Hogyan meséljünk a gyerekeknek ? Mit olvassunk nagyóvodás, kisiskolás gyerekünknek? Volt idő, hogy sokat: Tizenhét hattyúk, Hahn-Hahn, Egy nő meg A szív segédigéi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések