2015. augusztus 28., péntek

Évelő futó virágok

Fonalon vagy akár lugason is lehet futtatni és vissza lehet vágni, ha a virágai elhullottak. Akár házi növényként is lehet tartani. A virágai piros, rózsaszín, kék és levendulaszínűek. A futó oroszlánszáj virágtölcsérének tartójába fehér foltok keverednek.


Futó -, és kúszórózsa (Rosa) 3-méter magasra is megnövő rózsa típusok. Stabil rácsokra, kerítésekre, ívekre, futtathatjuk fel őket. Napos helyre, tápanyagban gazdag talajba ültessük.


Az elnyílt virágok eltávolításával dúsabb virágzásra számíthatunk. Rendkívül kedvelt kerti virágok fajtagazdagságuk, változatos méreteik, színek és formáik miatt. Csodásan kombinálhatók virágzó fákkal és bokrokkal, egynyári. Milyen személyiségű férfiakat vonzol? Csillagjegyed erről is árulkodik.


Évelő futó virágok

Minden nőnek van egy típusa, legalább addig, amíg bele nem szeret egy olyan férfiba, aki teljesen más, mint az az ideál, ami addig a fejében élt. A szárazságot és a hideget egyaránt jól bírja. Jó választás lehet akár magról is ültetni, mert már az első évben ontani fogja virágait. Amikor a virágok elszáradnak, a virág közepén magok fejlődnek. Ezeket a magokat eltehetjük a következő szezonra.


Az ősz beköszönte az egynyári virágok halálát jelenti. Nem kell azonban búcsút inteni a színeknek, a virágzó növényeknek, csupán más fajtákat kell beszerezni. A hideg, borús napokon még fontosabb a természet közelsége és a növények lelkünkre gyakorolt pozitív hatása. A növények kiválasztása főleg attól függ, hogy milyen felületre szeretnénk futtatni. Fontos szempont a növény és a támrendszer méretének összehangolása, hiszen például egy kaccsal kapaszkodó növény nem tud felfutni egy vaskosabb gerendára, míg egy erőteljes növekedésű, nagy tömegű futónövény (pl. lilaakác) összetöri a vékonyabb virágrácsot.


Kezdőlap Virágok A-Z Színskála. Az évelő virágok hajlamosak télen lombjukat veszíteni és tavasszal hajtanak ki újra. Ebben a kategóriában a kifejezetten napos helyekre való évelőimet gyűjtöttem össze Önnek , melyek telepítését nyílt, központi kertrészekre, árnyékmentes területekre, széles utcafrontokra ajánlom! Kertészetemben több kategóriában kínálom évelő növényeimet, így Ön pontosan kiválaszthatja, hogy hová, mit szeretne ültetni!


Válogathat napos helyre, félárnyékba, vagy árnyékba való évelők közül, a parlagi területeket a talajtakaró évelőkkel fedheti be, szemezgethet a díszfüvek és a sziklakerti növények közül! Kúszónövények képekkel illusztrált katalógusa. Tavaszi megújulás, éledező ker.


Évelő futó virágok

Kora tavasszal, amikor feléled a természet és maga a kert is, nagyon örülünk. A romantikus hangulatú kertekből nem hiányozhat. Fásszárú, lombhullató évelő , amiből akár magas bokor is nevelhető.


Szoliter növényként ültetve nagyon mutatós. A virágok színe lehet rózsaszín, lila, fehér, halványzöl ritkán kék. A futó petúnia a napos, meleg helyeket kedveli, ahol elég napsütés éri, de nincs kitéve az égető fénynek, sem a szélnek.


Reggel, illetve este is vizet kíván, és nem is akármilyet, a legjobban az összegyűjtött esővizet szereti, amihez heti kétszer érdemes tápoldatot keverni, máskülönben nem fog virágozni. Gyöktörzse van, így évről évre nagyobb bokrot alkot. Rengeteg sárga virágot hoz, melyek júliustól késő őszig nyílnak. Igénytelen, elviseli a gyenge minőségű talajokat és a szárazságot is.


Napos fekvést és jó vízáteresztő talajt kedvel. Fehér virágai május-júniusban nyílnak. Félárnyékos hely az ideális számára.


Lapított szív alakú, fehér virágai egyoldalra hajló fürtben nyílnak április-május. A futó és az álló muskátlik széles választéka ismert, melyek közül a peltatum hibridek csoportja az egyik legnépszerűbb. Jellemző rájuk a 1centi hosszúra is megnövő hajtások sokasága, melyek díszes függönyt alkotva omlanak le a.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések