2015. augusztus 26., szerda

Mit kell tudni egy 10 éves gyereknek

Nem szeretem ezeket a kérdéseket, mert ilyenkor a gyermekek teljesítménykényszernek vannak kitéve! Mint írta minden gyerek más, másképpen fejlődik. Van, akinek hónaposan jár, van akinek csak hónaposan.


Mit kell tudni egy 10 éves gyereknek

Baj, hogy csak verset és mindössze dalt tu azt is csak két nyelven? Jó, túloztam kissé… de amikor megkérdezték tőlem leendő gyerekeim szülei, vagy ismerősök, barátok, akik óvodába készültek, hogy mit kell tudnia a gyereknek , hogy ovis lehessen, úgy éreztem, ilyesmi felsorolást várnak tőlem. Szerintetek mit kell tudni egy éves gyereknek és hogyan kezelendő a dackorszak?


Koordinációja is javul, például egy éves valószínűleg el tud kapni egy repülő labdát, miközben egy éves még nem biztos. A szemek nem pontok, inkább körök, az emberkéknek hajuk, nyakuk, gombjaik és térdük is van. Gyurmából egyszerre több embert is csinál, kipróbálja, mi történik, ha összegyúrja a különböző színeket. Egy - egy új technika hosszú időre lekötheti. Azt hisze hogy túl sok elvárás nehezedik elsős gyermekedre?


Olvasd el ezt a cikket és biztos, hogy átértékeled a helyzetet! Leírtuk, hogy mit kell tudnia Angliában egy elsősnek - évesen! Fórum, tapasztalatok, kérdések, válaszok. Mit adjak a hónapos gyereknek enni?


Fogzik, nem igazán akar enni emiatt. Eddig csak az alsó fog hegye van kint. Van, hogy a buláta, és kölesgolyó bejön, van, mikor semmi nem kell neki, de jelzi, hogy éhes, de mindent tol el, vagy kiveszi a szájából. Egy éves kislánynak mennyi mindent kéne tudnia?


Mit kell tudni egy 10 éves gyereknek

Miket kell tudnia már egy 3-éves gyereknek ha óvodás? Olyanokra gondolok hogy amivel kiteljesedhet az óvodában is. Hogy öltözködni tudjon,vagy kitudja rakni a puzzle-t vagy hasonló.


Minden szülő álma az, hogy gyereke egy jó, becsületes, és bátor felnőtté váljon, de ezekért a pozitív jellemvonások kialakulásáért bizony meg kell dolgozni. Nézzünk akkor néhányat ezen jellemvonások közül, melyeknek kialakulása, jó, ha megtörténik éves korig! Tisztelje úgy a lányokat, mint a fiúkat! A cím egy kissé félrevezető lehet, merthogy nem arról lesz szó a cikkben, milyen képességeket kell egy hatéves gyereknek birtokolnia.


Szerintem ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma ütemben fejlődő gyerek sem. Tehát lehet, hogy valaki négy évesen már csudaszép, színes rajzokat készít, más viszont csak egy - egy vonalat huzigál. Neki mindent el kell tűrnie?


A gyereknek nincs joga semmihez? Ti mindent megvesztek a gyereknek ? Mi mindent kellmár tudnia egy nagycsoportos gyereknek ha az ovodában nemeleget foglalkoznak velük? Mit kell már tudnia egy és fél éves gyereknek ? Valahányszor egy vágyát meg akarja fékezni, azt is meg kell mondania magának, hogy mit tegyen helyette.


Mit kell tudni egy 10 éves gyereknek

Ebben a korban ez igen fárasztó, ezért gyakran elmulasztja megadni magának a megfelelő jelzést, vagy túl későn jelez. Egyedül is ki tud menni a vécére (éves korig). A nemi szerv érintése már kellemes érzést vált ki.


Mindent megért, de még nem akar beszélni, viszont már régóta bilizik, csak ritkán kell a pelenka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések