2016. március 18., péntek

Jóga irányzatok

Azt akaro hogy nagyon csípjen, vagy azt, hogy az ízek lágyan szétomoljanak a szájpadlásodon. Na, kicsit ilyen a jóga is - érted már. Minden jógafajta, akárhogy nevezik is, a spirituális fejlődés egyik lehetséges eszköze. A jóga hosszú története folyamán számos iskola jött létre, új irányzatok alakultak ki és az irányzatok egyesülésére is sor került, de általánosságban minden változatra kijelenthető, hogy a megvilágosodás felé vezető utat keresi.


A jóga Indiából származó bölcseleti és mozgásrendszer. A jóga négy bölcseleti útja a rádzsa, a dzsnyána, bhakti és a karma jóga. A hatha jóga , mint mozgás- és meditációs rendszer ezek előkészítését szolgálja, a modern alkalmazott jógairányzatok pedig az egészségmegőrzéssel, testfejlesztéssel foglalkoznak. A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola hivatalos online-jógamagazinja.


A különböző jóga irányzatok között csak a hangsúly tolódik el. Nyugaton a hatha jóga vált a legnépszerűbbé, ami érthető, hiszen itt a legtöbben a fizikai testtel azonosítják magukat. Pontosan ezért jó is, ha a hatha jógával kezdik a gyakorlást, de vigyázni kell, hogy az eszköz ne váljon az utazás céljává. Az ayurvédikus jóga egy kevésbé ismert jóga irányzat, mely alapjában véve egy aktív, dinamikus, kezdő-közphaladó gyakorlat.


Az órák tematikája figyelembe veszi az időjárás, az évszakok és a napszakok váltakozásait, apróbb módosításokkal kiegyenlítve azok hatásait. Addig is, jó olvasgatást kívánunk! Tradicionális jóga irányzatok.


A Citadella kertben megrendezett jóga Pikniken, egyszerre helyszínen különböző jóga iskolák és irányzatok mutatkoznak be. Mindenki kedvére válogathat, hogy megtalálja a számára megfelelőbbet. A legkisebbekre is számítunk, a helyszínen gyerekjóga várja a gyerkőcöket!


Jóga irányzatok

Az ashtanga jóga a hatha jóga dinamikus irányzata, hat kötött sorozatból áll. Az ászanákat egy meghatározott mozgássorral köti össze (vinyásza), kötött a mozdulat-légzés rendje (udzsáji pránajáma), meghatározott a tekintet iránya (dristi), gyakorlás közben energetikai zárakat alkalmaz (bandha). Hindu tantrikus e-könyvtár tartalom. Verum est, certum et verissimum, quod est, superius naturam habet inferioram et ascendens naturam descendentis.


A veszély magában a “ jóga ” szóban van. A jógának, mint bölcseleti rendszernek, számos megközelítése létezik. Nyugaton elsősorban a mozgást és az egészséges életmódot előtérbe helyező jóga irányzatok terjedtek el, de számos tradicionális iskola is elérhető. Modulrendszerű oktatóképzésünk államilag elismert hivatalos felnőttképzés. Az óratípusok ( irányzatok ) lehetővé teszik, hogy megtaláld a leginkább Neked valót, fizikai állapoto habitusod szerint, az igényednek legjobban megfelőt.


A rendszeres gyakorlással hamar kikerül az életedbe a jóga , a matracon kívül is számos pozitív változást elindítva. Gyere, próbáld ki, nagy szeretettel várunk! A Hatha- és a Sivananda jóga körülbelül középhaladó jóga irányzatoknak felelnek meg. Válogatott Alkalmazott jóga irányzatok linkek, Alkalmazott jóga irányzatok témában minden! Megbízható, ellenőrzött tartalom profi szerkesztőtől - Neked.


Jógázz úgy mintha magánórád lenne! Kezdd az alapokkal: egyszerűsített gyakorlatok, mindenki számára követhető, kivitelezhető mozdulatok. Az Astanga-jógából kialakult irányzatok.


Power Yoga („Erő jóga ”) irányzat, amelynek kialakulása Beryl Bender Birch nevéhez kötődik. Beryl Norman Allentől, Pattabhi egyik első amerikai tanítványától tanulta meg az astanga vinyásza jóga alapjait, és azokat adoptálta az akkori amerikai jógaoktatás módszereihez. Nagyszerű tanárom Vinay Kumar álltal kifejlesztett technikát követjük ezen az órán. Kompenzáljuk az astanga vinyasa jóga első sorozatban lévő előre hajló ászanákat. A két legnépszerűbb dinamikus irányzat az Astanga jóga és a Vinyasa Flow.


A kötött gyakorlatsor, a kapcsolat az oktatóval és a rendszeres, napi szintű. Nagyon sok ember azért nem jógázik, mert tulajdonképpen nem is ismeri a jóga jótékony hatásait. A hatha jóga , vagyis a test-jógája segít megőrizni a fizikai testünk egészségét, amely a gyakorlatok hatására ruganyossá, formássá válik. A felvételt Oszvald Károly jógamenedzser, a jogaotthon.


Jóga irányzatok

Naked jóga , azaz jóga pucéran:A naked jóga , vagy szanszkrit nyelven nagna yoga a szerint igen régi irányzat. Jóga oktató Mika Ildikó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések