2016. március 25., péntek

Meddig élhet egy áttétes rákos beteg

Meddig élhet egy áttétes rákos beteg

Vannak azonban olyan helyzetek, amelyekben jobb ha tudjuk, hogy egy súlyos, halálos beteg meddig élhet még. A halál és a testi elmúlás tíz szakasza A halálra legtöbbször úgy gondolunk , mint arra a pillanatra, amikor a szív megáll, s elveszik az öntudat. Mennyi ideje lehet hátra? Tudom, hogy nem lehet tudni, de könnyebb lenne, ha kb tudnám meddig kell kitartanom.


Meddig élhet egy áttétes rákos beteg

Ha minden igaz csontrákból indult ki az egész, állítólag áttétek vannak az összes belső szervén (nagyon zavart a hozzátartozó, ezt értettem meg a beszédéből). Sok vizsgálat után kiderült, hogy áttétes lett a gerincére a 2-ik és az 5-ik csigolya között. Azóta elkezdtük a sugárkezelést, e hét pénteken fogjuk befejezni. Félek nagyon, hogy mi lesz az eredmény, mivel a kezelések előtt a sebészünk annyit mondott, valószínű mindössze fél éve van hátra. A beteg úgy érzi, kellemetlen érzés, csökkent étvágy, súlya egy élesen, ödéma fordul elő, lehet a hőmérséklet növekedésével.


Gyakran van hányás, megzavarta az emésztést, a bordák alatt a jobb oldalon van egy teltségérzet, lehet, hogy a mellkasi fájdalom, amikor lélegzik. Anyukám hónapja beállt egy olyan állapotra, miszerint ki tud botorkálni wc-re és a konyhába, nem magatehetetlen mint volt a kemó után hétig, napi kb. A tumoros betegek több mint fele, mire gyógyító kezekbe vagy kórházba kerül, testsúlyának legalább tizedével nyom kevesebbet. A fogyás a tumor miatti alultápláltság jele, sokszor a daganat létére is így derül fény.


Meddig élhet egy áttétes rákos beteg

Miben különbözik egy korábbi stádiumú daganat, és egy áttétes daganat kezelése? Helyileg előrehaladt rák a környezetet, más szövetet is beszűri, vagy nagyméretű, illetve a nyirokcsomók is lehetnek akkorák, hogy a környezettel összekapaszkodnak. Számít a pszichés tényező, az, hogy a beteg milyen megküzdési stratégiátaz fontos, hogy orvosunk milyen magas szintű szakmai tudással bír, hanem az is, milyen hatások érnek bennünket, amíg eljutunk hozzá. Az állapotuk általában fokozatosan romlik.


Kivételt képeznek gyakran azok az esetek, amikor valakit egy más betegség gyanújával meg akarnak műteni és csak a felnyitás után derül ki, hogy rákos és már nem tudnak semmit tenni az érdekükben. Az ilyenek sajnos a műtét után általában nagyon hamar elmennek. Ugyanis a rák az egy lelki betegség, ami testi betegségben nyílvánul meg. Tehát az orvosok olyan betegségeket akarnak gyógyítani, ami valójában lelki betegség, így soha nem fog meggyógyulni a beteg. Szét kell nézni a neten ezek között az alternatív gyógyítók között, meg kell kérdezni, hogy áttétes rákos beteget fogad-e.


A túlélési kilátások (és a felajánlható kezelési lehetőségek) jelentős mértékben függenek a betegség stádiumától, vagyis hogy egy kis daganatról van-e szó a gyomor nyálkahártyáján, vagy a daganat már a gyomor falát teljesen beszűrte, a gyomorfal minden rétegét érinti, továbbá vannak-e áttétek a környező nyirokcsomókban, van-e távoli áttét. A tüdőben lehet egy vagy több metasztázis, melyek nagy száma sem szól a műtét ellen. Ritkán a (z operáció) műtét során a tüdő nagyobb részét el kell távolítani, ami ugyan korlátozza a teljesítőképességet, de a beteg közel ugyanúgy élhet tovább, ahogy korábban. Hét esetben adódott lehetőség kettő, két esetben három, egy esetben négy, egy esetben pedig hat beszélgetésre egy - egy beteggel. A jegyzőkönyvekben külön kérdésként szerepelt: mit tud a beteg a betegségéről.


Ez nem feltétlenül egyezett azzal, hogy felvilágosították-e őt a betegségéről vagy nem. A családunkban van egy ijedt beteg és már hét hónapja kapja a morfiumtapasz és el akartuk vinni vizsgálatra, hogy tudjuk mennyi ideje van még vissza, de az orvosok sehol nem fogadják vagy épp nem ajánlják. Olyan kérdésem lenne, hogy ez mért van? A tünetek különbözhetnek attól függően, hogy a tumor a hasnyálmirigy melyik részében alakul ki. A megbetegedések többsége a hasnyálmirigy feji részéből indul ki, így a daganat növekedése során elzárja a hasnyálmirigy kivezető nyílását és a mellette lévő epevezetéket, és sárgaságot, emésztési zavarokat okoz.


A kutatók egy új kezelési stratégiát dolgoztak ki, a lipid nanorészecskéket tartalmazó oltóanyagba a rákos sejtek ribonukleáris savát képviselő genetikus anyagának hozzáadásával. A jelentés egy egereken végrehajtott kísérletsorozat utáni három beteg sikeres kezelését részletezi: Beteg 1. Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. Ha egy rákos beteg haldoklik, akkor mi lesz a tulajdonképpeni halál oka?


Fórum, tapasztalatok, kérdések, válaszok. A betegség szövettani jellemzőitől, agresszivitásától, a beteg állapotától, a szervezetnek a kezelésekre adott reakciójától is függ, hogy mit sikerül elérni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések