2016. április 5., kedd

Bölcsességfog húzás utáni sebgyógyulás

Egyes orvosoknál a kezünkbe nyomnak egy cetlit, amin a legfontosabbak rajta vannak, de mi van, ha nem voltunk ilyen. A foghúzás után fontos, hogy a fog helyén a vér megalvadjon, egy kocsonya-szerű véralvadék képződjön. Ez gyorsan létrejön, ha közvetlenül a húzás után a fog helye szárazon mara ez kb.


Bölcsességfog húzás utáni sebgyógyulás

Foghúzás, bölcsességfog műtét lelki aspektusai Egy fog elvesztésének, akár tudatosítjuk, akár nem, lelki vonatkozásai is vannak. Lényegében a foghúzás is maga után vonja a gyász reakcióit, ugyanolyat , mint bármely, számunkra fontos dolog elvesztése után tapasztalunk. Fogat mosni már a műtét napján is kell! Javasolt fertőtlenítő hatású szájöblítő (pl.


Chlorhexame Corsodyl) használata napi alkalommal. Előfordulhat , hogy a gyógyulás során egyegy varrat magától is kiesik, ez - nem jelent problémát. Ezt nehezíti, hogy a beavatkozás utáni 1-napban nem szabad öblögetni, viszont óra elteltével már óvatosan meg kell tisztítani a fogakat a lerakódott ételmaradéktól és lepedéktől.


A bölcsességfog kihúzása is nagyon gyakori, általában akkor, amikor nem tud magától kibújni. A fogat előbb érzéstelenítik, utána a koronájánál fogva távolítják el. Optimális esetben a váralvadék elzárja a sebet, és nem alakul ki fájdalom.


Viszont ez nem mindig van így. Bölcsességfog műtét utáni teendők. A sebészi fogeltávolítások külön kategóriáját képezi a bölcsességfogak eltávolítása. Amíg egy egyszerű foghúzás után csupán 1-napig tartó érzékenység jelentkezik, és sokszor még fájdalomcsillapító bevételét sem igényel a gyógyulási fázis, addig bölcsességfogak esetében a posztoperatív panaszok szinte mindig.


Bölcsességfog húzás utáni sebgyógyulás

Előfordulhat, hogy néhány évvel hamarabb vagy később indul meg az előtörés, ez még teljesen normális. A másik gyakran jelentkező mellékhatás a foghúzás utáni fájdalom, ami a foghúzás után 1-nappal jelentkezik. A fájdalom hátterében a sebből kiesett véralvadék áll, optimális esetben ugyanis ez a véralvadék zárja le a sebet, ha azonban kiesik, fájdalom jelentkezhet. Ilyenkor a foghúzás környéke érzékeny és duzzadt. Ne hajoljunk mélyen, és az edzőtermet is hanyagoljuk legalább egy hétig!


Sebészi bölcsességfog húzások után nem ritka az arc duzzanata a műtét oldalán. Válasz: Normális gyógyulás esetén a sebszélek összehúzódnak és a sebüreget kitöltő vérrög felett, a sebszél felől bekúszó hám lezárja a húzás helyét. Egyre szűkülő seb közepén a nyálban felázott hám, szürkésfehér karfiolszerű bevonatként látszik, amíg a nyálkahártya normális szerkezete ki nem alakul.


A foghúzást követően tiltott nyers tej, valamint különböző típusú tejtermékek (joghurt, vaj, túró, sajt, stb.) fogyasztása. A bennük rejlő fehérje lehetőséget teremt a baktériumok gyors szaporodásának, amelyek gyulladáshoz vezetnek. A sebet szívogatni, nyelvvel-ujjal piszkálni és öblögetni szigorúan tilos! Ezek ugyanis vérzést indukálnak.


Nehéz fizikai munka vagy kimerítő sporttevékenység végzése legalább óráig nem javasolt. A műtét nem fájt egyáltalán, csak utána cataflamot szedek, viszont nem tudom, hogy mit kéne csinálnom, mert azt hallottam, hogy a műtét helyét meg kell mosni fogkefével de én nem merem, mert így is fáj. Tegnap húzták ki egyik fogam, mikor nő be a helye, húzódik össze az íny? Valaki élt meg hasonlót?


Foghúzás után mennyi idő alatt jön helyre a fog helye, mikor forr be? Kedden távolították el az alsó bölcsességfogamat ami ferdén nőtt. Köszönöm az itt felhalmozott jó tanácsokat, összeollózva ezeket, gyorsan túl lehet lendülni a bölcsességfog húzás utáni mókán.


Az én esetem úgy néz ki, hogy a jobb felsőtől megszabadultam hete, a jobb alsótól pedig tegnap. A nyolcadik fog a legutolsó a sorban, ez a bölcsességfog. Azért kapta ezt a nevet, mert és éves kor között töri át a fogínyt, amikor a közhiedelem szerint, legtöbb tudás birtokában van az ember.


Az alsó 8-as fog, általában a legnagyobb méretű fog, ami az emberi szájüregben találhatóak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések