2018. április 2., hétfő

Kép átméretezés nagyobbra

Kép átméretezés nagyobbra

A feltöltés befejeztével a képméretező program átméretezi a képet, majd ezen a helyen megjelennek a képek előnézetei (thumbnail), amiket le tudsz tölteni, vagy akár szerkeszteni is tudod (további átméretezés , megvágás, forgatás, tükrözés). Az Újra gombra kattintva tudsz megint feltölteni képet. Képátméretezés minőségromlás nélkül! Kicsinyítsd le vagy nagyobbítsd meg képeid online!


Bloggif egy teljesen ingyenes kreatív teret finanszírozott kizárólag reklám. Tehát, ha még szeretne létrehozni fotómontázsokat velünk minden nap, jó lenne letiltani a hirdetés blokkoló honlapunkon. A kép arányát ezzel a módszerrel tökéletesen nem tudom. Nagyítás, rács és vonalzók a Nézet menüben.


VirtualDub képernyőképek. Viszont sok értelme nincs, mert egy ekkora kép nem lehet nagy felbontású, a képek átméretezése, a méretnövelés pedig minőségromlással jár. Minél nagyobb méretet csinálsz egy kis képből, annál inkább pixelesedni fog, szétesik, homályosodik, felismerhetetlen lesz.


Alapból nagyobb felbontású képből kellene kiindulni. Bármilyen meglepő, akad ilyen is. Ha valaki megnézi a cikk alatti Kapcsolódó anyagok részben összegyűjtött korábbi cikkeinket (sajnos ez is töredéke az összesnek), látni fogja, hogy bár mindig akadnak egyedi, egy adott szoftverre jellemző plusz lehetőségek, azért igazán nagy különbségek nincsenek (leszámítva persze a tartalomfüggő képméretezésre hivatott programokat). Az oldalon az Options részben található átméretezés funkciónál lehetősségünk van pixelben megadni az új szélességet, de akár százalékos értékek megadásával is csökkenthetjük a képméretet. Szerintem ilyen lehetőség nincs, mert a képnek van X mérete, ami adott számú adatot tárol.


Ha nagyobbra akarod változtatni a képet, a részletességhez szükséges lenne több adat, hogy ne homályosodjon, de ezeket már nem tartalmazza az adott kép. A kép valódi méretét is megváltoztathatod ezeknek az attribútumoknak a segítségével (próbáld ki a fenti példában, hogy megfelezed az értékeket, majd töltsd be újra a lapot). Ez általában nem működik megfelelően, mivel a kép átméretezésének minősége nem egyforma minden böngészőben.


Kép átméretezés nagyobbra

Ennek ellenére, méretezés szempontjából, ugyanazt tudja, mint konkurense. Igaz, itt nincs vízjelezési lehetőség, és nem tudunk megosztani fájlokat a közösségi oldalakon sem, de ha kifejezetten a gyors átméretezés a cél, akkor bizony lehet, hogy ez a jobb választás a két program közül. A kép másik területének megjelenítéséhez az előnézeten belül húzza a megfelelő helyre a képet. Az előnézet nagyításának növeléséhez a Ctrl (Windows rendszernél) vagy a Command billentyűt (Mac rendszernél) lenyomva tartva kattintson az előnézeti képben.


Megnyitod a képet Paintben és rámész az “ Átméretezés ” vagy “Resize” menüpontra. Itt már rögtön láto hogy a képet kicsinyítheted százalékosan, vagy ha jobb oldali fülre kattintasz a felugró ablakban, akkor pixelben (=képpont) is megadhatod a kívánt értékeket. Egy kép kicsinyítése kb. Ehhez nyújt segítséget a Hangya Képtömörítő!


Válasszuk ki, hogy mekkora legyen a tömörítés mértéke, a kép szélessége illetve színe. Töltsünk fel maximum darab képet. Utána megfogom és belehúzom a képet a Képablakba. A kép méretezését alul, a bal oldalon láthatjuk (bekarikáztam pirossal). Nyomjunk OK gombot és a kép átméretezésre kerül.


Fontos ilyenkor az eredeti kép már nem állítható vissza. Ezután a kép kicsinyítéséhez húzza a fogantyút a kép közepe felé, a nagyításához pedig az ellenkező irányba. Tipp: A kép oldalainak közepén további méretezőpontok találhatók. Ha meg szeretné őrizni a kép eredeti arányait, csak a sarkokon lévő fogantyúkat használja, mert az oldalak közepén lévő fogantyúk. Ha az általad beállított képméret kisebb mint pixel, a képet pixel szélességű képre alakítjuk át.


Ha az eredeti kép kisebb szélességű mint a beállított érték, nem történik átméretezés ! A kép optimalizálása az alábbi beállításokkal: 8x 5px, minőség, dpi, jpeg kiterjesztés. A végeredmény minősége teljesen megfelelő ezeknél a beállításoknál is. Ekkor a kép tehát torzulhat, és az általunk megadott szélességre és magasságra változtatható.


Ha azt akaro hogy kattintható legyen nagy méretben is a kép , akkor méretezheted nagyobbra is. Megmutatjuk a legjobb megoldásokat, amelyekkel kényelmesen, gyorsan és ingyen oldható meg a képek méretének csökkentése. Legyen szó a felbontás változtatásáról vagy a kép fájlméretének drasztikus csökkentéséről (minőségromlás nélkül), itt biztosan megtalálható a megfelelő eszköz. Kép átméretezés – fotó átméretezése Biztosan belefutottál már olyan szituációba, hogy szükséged lett volna átméretezni egy képfájlt. Ha saját magunknak fotózgatunk vagy archiválunk fotókat, akkor nagyméretű képfájlok is megfelelőek lehetnek, viszont ha interneten szeretnénk küldözgetni képeket, akkor már gondok.


Kép átméretezés nagyobbra

Resize - átméretezés Ez a funkció a fotók csoportos átméretezésére szolgál. Ez a videótipp a következő klub(ok)ba tartozik: Ez a videó nem még nem tartozik egy klubhoz sem. Ha van egy kis idő nézz szét meglévő klubjaink között!


Kép méretet hogy lehet változtatni? Lehet növelni a pixel számát? Képet szeretnék feltölteni egy bizonyos oldalra, de nem megfelelő, mert 5X 5Pixelen aluli.


Nekem nagyobbra lenne szükségem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések