2018. november 16., péntek

Elveszett vágányok

Elveszett vágány keresése az Andor utca mentén. A betonút és a Duna között a vágányok helye van meg ill. Petőfi TSz egykori vágányos állomás megvan helyenként belelopva. Igazi elveszett iparvágány a Budafoki út 62. A sín a bejáróút jobb oldalától előbb egy ívvel a bal oldali raktárajtóhoz kanyarodik,.


Elveszett vágányok

Budapest megszűnt villamosvonalainak gyűjteménye. Inota iparvágány és hőerőmű — in Inota, Veszprem, Hungary. Már ami az önkéntes újrahasznosító mozgalom által még nem lett eltüntetve. Ez is elveszett, de nagyon.


A hídon jól látszik, hogy a végső elveszés előtt a vonal kétvágányú volt. Amikor elveszett a jobboldali vágány is, a híd bánatában örökre keresztbe fordult. Korábban csak akkor tett ilyet, ha hajó jött. A 109-es egykori vonalán haladva, jelenleg Szabó Lőrinc utcának hívják.


A kövesút helyén lehettek a vágányok. A Liget lakópark mellett a Tócó patak és egy jó széles terület. Erre is jártam nemrégiben. A Vezér út kereszteződése.


A jelenlegi nyomvonal közel van, kb. A Budafoki út felújítása során tűntek el onnan (középről) a vágányok , a többség a Szerémi út építésével, a dunaparti meg a Kopaszi gát kultúrális lenyúlásakor. Sok helyen az udvarokban már ráaszfaltoztak, de sok nyom még látható: kerítés vezetése, aszfalt a vágány helyén. Majd bódésor, az elveszett buszjárat(38-as, ma Volán) végállomása, és az ex-óvoda.


Mint mondtam, az óvodánál még fellelhetőek a pálya maradványai, majd nyomuk veszik. Csepel Autógyár jobb kiszolgálása miatt. Magyar Honvédség üzemanyagtelepe. Golgota utcai elveszett vágányok ” — itt: Golgota út.


Villamossal ma már csak a Bergische Museumsbahnen nosztalgiaüzemében találkozhatunk. A vágányok nyoma mindenhol tisztán látszik, a téglagyárban kis hiányosságokkal, de a mai napig megvan a magasrakodó. Bevált a családi váró Debrecenben. Egyre többen használják a szeptemberben megnyílt családi várót az állomáson.


Elveszett vágányok

A gyermekkel utazók nagy örömére az új helyiségben játszósarok mellett gyermekmosdó és pelenkázó is van. Gázgyár állomási vágányok. Monostori erőd már felszedett belső hálózata. Egykori 51-es villamos megállóhelye.


Kovács Malom AEGV iparvágánya. Az is látszik, hogy a vágányok véget érnek az Egyesült Izzó után. Play all Állás keresés - Playlist. Az elveszett vágányok utáni kutatásból csupán a Palma-Santanyí-vasútvonal felkeresése maradt ki, melynek újbóli megnyitása szintén tervben van.


Elveszett vágányok

Több vidéki üzemhez hasonlóan Szegeden is komolyabb villamoshálózat üzemelt. Egyik ilyen félig elveszett vonalon közlekedik a mai 3F, amely hosszabb kiadásában 7-es számmal Kiskundorozsmáig járt. Bátaszék–Mohács–Baranyavár–Pélmonostor vonal tervezetében. Millfav híd és elveszett vágányok.


Elfelejtetted a fiókodat? Csomagmegőrző automaták a váróteremben találhatók. Kisebb méretű automaták belső mérete 350mm x500mm x 750mm.


Nagyobb méretű automaták belső mérete 500mm x 600mm x 750mm. Ekkor a Zsilip utcai kitérőhöz csatlakozva egy m hosszú csonkavágányt létesített, de nem a gyár területén, hanem a Zsilip utcában. Az iparvágány első ábrázolása az alábbi rajzról ismert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések