2018. november 5., hétfő

Veszélyeztetett állatokpédia

Az alábbi a lista azokat az állat fajokat, illetve alfajokat tartalmazza, amelyek a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján a Súlyosan veszélyeztetett (Critically Endangered) besorolást kapták. Az ilyen fajokat, alfajokat a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listája a Veszélyeztetett (Endangered) kategóriába sorolja, rövidítése EN. Tilos a védett állatfajok egyedének zavarása.


A Vörös Lista meghatározása szerint egy taxon akkor „Súlyosan veszélyeztetett ”, ha a státuszra vonatkozó kritériumok bármelyike teljesül, és ezáltal a taxon kihalási esélye természetes élőhelyén kimagaslóan nagy. A(z) „Magyarországon fokozottan védett állatok ” kategóriába tartozó lapok. A következő 1lap található a kategóriában, összesen 1lapból.


A veszélyeztetett fajok számára ez is jelentős esély a túlélésre. A tenyésztésnek köszönhetően ezek az állatok néha jobban szaporodnak fogságban, mint a természetben. A világ állatkertjeiben így rendszeresen 1hal-, 2hüllő-, 8madár- és 7emlősfaj (köztük 2veszélyeztetett ) szaporodik. is a free online encyclopedia, created and edited by volunteers around the world and hosted by the media Foundation. A Természetvédelmi Világszövetség fajukat tartja számon, a veszélyeztetett állatok Vörös Listáján. Ebből faj kritikusan veszélyeztetett , veszélyeztetett és sérülékeny.


A mexikói socorrói gerle (Zenaida graysoni) vadon mára ki is halt, mindössze néhány állatkertben élnek egyedei. A veszélyeztetett fajokról olvashatsz a oldalán, ha a linkre kattintasz. A kihalófélben lévő minősítésnek kritériumai vannak, ezekről olvashatsz a megfelelő oldalán, a kihalófélben lévő fajok listáját pedig ide kattintva találod meg, bár súlyosan veszélyeztetett állatfajok listája címen. A híres antropológus Louis Leakey támogatásával három év múlva ismét Afrikába ment, hogy a ritka, veszélyeztetett majmokat tanulmányozza. Dian Fossey rengeteg időt töltött a gorillák megfigyelésével, az állatok fokozatosan hozzászoktak jelenlétéhez.


Védett növények Magyarországon. Ezen az oldalon megismerkedhetsz a magyarországi védett növények listájával! Számos növényről képeket is találhatsz, ha a nevük melletti bélyegképre klikkelsz. A nagyorrú majom hosszú időn keresztül nem számított veszélyeztetett fajnak, mivel Borneón főként a nagy, megközelíthetetlen mocsárerdőkben él. Manapság azonban a modern technika lehetővé teszi, hogy ezeket a félreeső élőhelyeket is hasznosítsák, így a nagyorrú majmok száma az elmúlt időkben erősen lecsökkent.


Veszélyeztetett állatokpédia

Mesterséges denevérodúk kihelyezésével olykor segíthetünk néhány veszélyeztetett fajon. Két fő csoportjuk: Nagy denevérek vagy repülőkutyák (Megachiroptera). Többségükben gyümölcsevő trópusi állatok.


Kis denevérek (Microchiroptera). Ezek az Európában is jól ismert rovarevő denevérek. Az állatot Malabárban, Indiában terítették le még abban az évben.


A széles fekete részek, melyek olyan fénynél ragyognak, mint a selymes bársony, a fej tetejétől a farokvégig terjed és teljesen mentes bármely fehér vagy. Veszélyeztetett állatok - jegesmedvék A jegesmedvék helyzete és az Északi-sark olvadása talán a legkarizmatikusabb és legdrámaibb érzékeltetője a klímaváltozásnak. A sarkvidék az átlagnál sokkal gyorsabban melegszik, ennek következtében néhány évtizeden belül a nyári időszakban teljesen eltűnhet a jégtakaró. Erőteljes fotókon mutatták meg, hogyan tűnnek el a fokozatosan a Föld színéről a vadállatok - Nem mindennapi képeken láthatod a veszélyeztetett állatok helyzetét.


A kis panda vagy más néven vörös macskamedve a ragadozók rendjén belül a macskamedvefélék családjába tartozó egyetlen faj. A japán vagy más néven pirosarcú makákók a hidegben szívesen fürdőznek a melegvízű forrásokban. A tigris egy veszélyeztetett ázsiai ragadozó. Két alfaja, a bali és a jávai. A tudósok becslése szerint e veszélyeztetett állatok élőhelye legalább a felére csökkent az utóbbi húsz évben.


A vörös panda élőhelyeit egykor erdősávok kötötték össze. Mára ebből csak elszigetelt hegycsúcsok maradtak – mondja Miles Roberts biológus, a washingtoni állatkert munkatársa. Defenders of Wildlife works on the groun in the courts, and on Capitol Hill to protect and restore imperiled wildlife and habitats across North America. Together, we can ensure a future for the wildlife and wild places we all love.


Unsubscribe from Kispesti Puskás Ferenc Általános Iskola Admin? Szájában méregfogak találhatóak, mérge azonban nem túl erős. Mivel méregfogai a száj hátsó részében találhatóak, ezért marásánál a méreg bejutásának az esélye is csekély.


Veszélyeztetett állatokpédia

Valószínűleg éppen ezért nem tartozik hazánkban a „veszélyes állatok ” kategóriájába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések