2018. november 26., hétfő

Terepfutó versenyek 2019

Távol a civilizáció zajától, az erdőben ahol nincs wifi, ahova a pizzafutár nem szállít ki, vár egy csoda, amit úgy hívnak: terepfutás. Nincs mellébeszélés, nincs másra mutogatás. Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség. Kiírás (Race info) Egyes weboldalakon megjelenő álhírekkel szemben NEM rendezünk kutyás versenyeket.


Half Marathon Des Sables – Peru. Elképesztő sivatagi élmény négy napon keresztül a perui Ica. Kiírás Helyszín: Pécsely, Balaton-felvidék Leírás: Terepfutó versenyünk útvonala a Balaton-felvidéken nagyrészt turista utakon a Pécsely környéki erdőkben és mezőkön kerül kijelölésre szalagozással.


A maratoni távot négy részletben, a négy évszakban futhatják le a vállalkozó kedvű amatőr sportolók. Egy versenytáv 1kilométer hosszúságú. A pálya aszfaltmentes, általában nagyobb szintkülönbségek jellemzik. Az útvonal gyakran hegyen-völgyön át vezet.


Terepfutó versenyek 2019

A teljesítménytúrából kivált terepfutó verseny igen kemény, technikás útvonallal kecsegtet. A versenyek a Mátra hegység legjelentősebb csúcsait érintve haladnak végig a Mátra gerincén. Nemcsak egy terepfutó verseny, hanem egy életstílus. Nagyon jól szervezett, gyönyörű a design, bármi. Székesfehérvár órás Éjszakai Úszás.


A várakozásoknak megfelelően igazi atlétikai ünnep volt a hétvégén rendezett Budapest Open, Schulek Ágoston Emlékverseny. A kétnapos nemzetközi viadalon tizenkét ország atlétája állt rajthoz, a külföldi versenyzők mellett természetesen képviseltette magát a honi atlétika színe-java, fiatal tehetségeink mellett legnagyobb sztárjaink is pályára léptek, vagyis minden. A Körös vidék ikerfolyói a Berettyók A Körösök mellékfolyói közt van kettő aminek a neve majdnem azonos. A Berettyó és a Hortobágy-Berettyó.


A köznyelvben sokszor mindkettőt egyszerűen csak Berettyónak hívják. Ezúttal népes csapattal szerepelt a Castor Se a Futapest Klub által szervezett terepfutó -verseny sorozat legújabb, pilisszentkereszti állomásán február 17-én vasárnap. Gyönyörű havas táj, de technikás, nehéz pálya várt futóinkra mind a rövi mind a hosszú távon.


Idén immár tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre januárban az Almádi Kupa téli terepfutó verseny, amelyre nagy szeretettel várjuk a sportolókat, az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően idén is rendezünk teljesítménytúrát a versennyel párhuzamosan, amelynek keretében gyalog is bejárható ez a szép útvonal. Célunk a nagyobb versenyek mellett eljutni a néhány (akár csak 1-2) száz indulót megmozgató, kisebb eseményekre is. Futónaptár oldalán a verseny nevére.


Terepfutó versenyek 2019

Az eredeti Helios könnyű és agilis volt, de hiányzott a védelem és a rugalmasság. Ezt most pótolták, így egy stabil és mégis könnyű, versenycentrikus, dinamikus terepfutó cipő született. Remélem tudok segíteni a tervezésben, a célversenyek kinézésében. A jövőbeni futóversenyekkel, valamint a lezajlottak eredményeivel kapcsolatos minden információt szívesen fogadunk!


Nevezz elő időben a Tündér-hegyi terepfutóra vagy a teljesítménytúrára! Februárban a Vilonya melletti Tündér-hegyre várunk sok szeretettel Benneteket egy kellemes kis farsangi mozgásra 17-én vasárnap. Lassan nem múlik el hétvége úgy, hogy ne lennénk versenyeken. Ez a nagyon aktív és egyre bővülő tagságunknak köszönhető.


Na meg a szülőknek, akik a versenyekre jutásban nagyon sokat segítenek! A hagyományos (idén XVII.) Dobogókői Hegyi Futóverseny a terepfutók őszi megmérettetése. Versenyek Események az EvoChip életéből. Mivel elsősorban tájékozódási futásról van szó, hiszen nincsen kijelölt pálya, csak a megadott ellenőrző pontok, a teljesítés nehezebb, mint a hasonló rendezvényeken. Idén is sok szeretettel várjuk a futókat a csodaszép Pécselyi medencébe, egy balatoni panorámás, vadregényes terepfutó versenyre.


Az Ultra Trail Szilvásvárad egy először megrendezésre kerülő terepfutó verseny, ahol a résztvevők versenytáv közül választhatnak: km, km, km, illetve km 5m szintemelkedés (Istállóskő-Vertical) Minden versenytáv útvonala érinti a Szalajka-völgyet, a Fátyol-vízesést és őszi színekben pompázó Bükk-hegység számos látványos pontját. Nyugodtan mondhatjuk, hogy világszínvonalú a magyar terepfutó elit versenyzői gárda. Viszont egyelőre nem sok műhely működik az országban, ahol az utánpótlás nevelésével foglalkoznának a szakemberek. A Nomád Terepfutó Suli az első volt ezen a téren.


Nálunk a diákok főleg az általános iskolás korosztályból kerülnek ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések