2015. március 10., kedd

Erdély medveles

A medveles program egész évben működik és általában a szürkület előtt órával kezdődik. A főszezon, június 15-től szeptember ig. A medveles egy kényszermegoldásként jött létre annak érdekében hogy a medvéket kint tartsuk a természetes élőhelyükön! Addig rendszerességgel bejöttek a házainkhoz, összetörték a terepjárót, leszakították az ajtóit, bementek a házba, de volt hogy a fiamtól méterre volt fényes nappal a házunk udvarán!


Ugyanis a Medve nem maci, és nem is cuki! Erdély a következő úticélod? A Hunyadiak dicsősége, „a várak királya”. A filmrajongók számára ismerős lehet a misztikus várkastély: itt forgatták a Luther Márton és a Nostradamus c. A medve az erdőben elhelyezett etetőhöz szürkületben érkezik.


A leshez legalább 2-órával a szürkület beállta előtt szükséges odaérnünk. Mint minden vadállat a medve is óvatos, ezért a sikeres medveles érdekében, kerüljük a hangos beszédet, valamint a bármiféle zajkeltést. Filmdzsungel Stúdió által üzemeltetett kamerájából. LIVE Animal Cam - Bear - Deer - Boar - Fox - Wolf - Birds - Wildlife - Transylvania, Romania, Europe Bear.


Erdély medveles

Az élőhely az európai nagyvadak egyik utolsó menedéke, a szarvasok és vaddisznók mellett jó eséllyel bukkanhat fel barna medve, vörös róka vagy akár a farkas és hiúz. Az egyik mackót meglehetősen zavarja a jelenléte, de a farkas tartva a tisztes távolságot nem törődik a morgolódással. Logikus felvetés, ha egyszer medveles , akkor az állatokat élelemmel csalogatják a közelbe, talán ebből szeretne egy falatot az ordas. A vidék kulturális kincseink őrzője, történelmi legendák színhelye, amely mindig tárt karokkal várja látogatóit.


Legalább egyszer az életben mindenkinek érdemes ellátogatnia a környékre. Biztonságos helyről lehet szemügyre venni a macicsaládot, gyerekekkel is lehet menni, nem kell félni. Tourist Information Center. Sokan vagyunk akik tartunk háziállatot és imádjuk.


Erdély medveles

A medvelesre az erre a célra kialakított, fedett, zárt lesállásokból van lehetőség, biztonságos körülmények között. Kürtõskalács sütés és néptánc! Hagyományos disznóvágás Ivóban! Bekövetkezett a tragédia.


A tavalyi medvebalesetek számát tekintve várható volt, hogy bekövetkezik az elkerülhetetlen: emberéletet követel majd a medvével való találkozás. Hétvégéig marad az enyhe idő. A hétköznapok enyhe idővel telnek, majd zárszóra rákapcsol a november. Innen tovább utazunk a Fogarasi havasokba. Hargita - Medveles közelében.


Erdély medveles

Mint minden va a medve is nagyon óvatos állat, ezért a sikeres medveles érdekében kerüljünk bármiféle zaj keltést! Az erős parfüm illat is zavaró kürülmény lehet. A fényképezőgép vakujával az érkező medvét végképp elriaszthatjuk. A csoportot tapasztalt vadászati szakember fogja kísérni. A múltheti nyertesünk Benedek Ildikó!


Gratulálunk neki, a kapcsolat felvétel megtörtént! A világon egyedülálló felszereltségű medveleseket. A legújabb, VIP- medveles lesipuskás fotója A kivitelez.


Székelyföld az, mely legkevésbé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések