2015. március 25., szerda

Lillafüred pisztráng horgászat

Lillafüred pisztráng horgászat

Good price, great location and tasty food. We have been there twice and will definitely return ther. Everytime we come from Ireland to Hungary to visit family members we go there.


Lillafüred pisztráng horgászat

A tavalyi menüből idézek: aranypisztráng fokhagymás bundában sütve, grillezett pácolt pisztráng , pisztráng filé vegyes erdei gombával sütve, halsaláták és egyéb saját termékek, halászlé, tárkonyos halleves füstölt pisztráng kockákkal (ennek a receptjét majd megpróbálom megszerezni). Szemetes horgászhelyen horgászni TILOS! A horgászhelyen talált szemetet, hulladékot a horgász köteles a horgászat megkezdése előtt összegyűjteni, valamint a horgászat közben keletkező hulladékkal együtt a horgászat befejeztével magával vinni, vagy ha erre van lehetőség a kihelyezett hulladékgyűjtőkben elhelyezni. Lillafüred Vándorbot hírlevél Iratkozzon fel hírlevelünkre, melyben hétrõl-hétre részletesen bemutatunk egy-egy olyan hazai turisztikai érdekességet, ahová érdemes egy felejthetetlen kirándulást tenni.


Persze a lillafüredi pisztráng akkor az igazi, ha az ember elmegy oda, és helyben kóstolja meg. A füstölt pisztrángot például megmelegítik, savanyúsággal, friss kenyérrel alig kívánhatunk magunknak jobbat. Közben figyelni lehet a telep életét, a halakat, madarakat, a fákat, az embereket. A horgászat ma a legnagyobb tömegbázissal rendelkező szabadidős tevékenység az országban. Gyakran nevezzük sportnak, hiszen egyes ágai kifejezetten sportos tevékenységnek tűnnek még a hozzá nem értő szemeknek is.


Lillafüred pisztráng horgászat

Ilyen sportos ág a pisztráng horgászata is. A sportosság mellett a. Friss sült pisztráng helyben fogyasztható. A lillafüredi pisztrángtenyésztésnek, és horgászatnak nagy múltja van. A Szinva-patak völgyében mésztufa pincékben keltették a különböző tenyésztelepekről szállított ikrát, majd a kikelt ivadékot telepítették a patakokba, és a Hámori-tóba.


Igen különös a balsors játéka, amelyet vadásszal, horgásszal űz kedvelt sportjának gyakorlása közben. Tarkább és sokoldalúbb a horgászatnál, amint még látni fogjuk, mert százszorta nagyobb terjedelmű az a felület, melyen a pech szinte minden pillanatban megkörnyékezi. Horgászat Profiknak és amatőröknek egyaránt horgászengedély nélkül, szakszerű segítséggel. Várjuk horgászni vágyó vendégeinket, akik feledhetetlen élményre tehetnek szert.


Két halastavunkban szinte egész évben lehet pisztrángra horgászni. Tavainkon nincs megkötés a horgászkészséggel kapcsolatosan. A pisztráng telepet a Máriaforrás vize táplálja, melyben sebes- és szivárványos pisztrángokat nevelnek. A helyben sült halak frissessége garantált, melyet sültkrumplival és különböző savanyúságokkal lehet fogyasztani, de elvitelre is adnak konyhakész halat.


A horgászat az egyik legnépszerűbb szabadidős sport az országban, rengetegen űzik télen-nyáron. Ha a megfelelő technikát választjuk, túrázással is összeköthetjük! A horgászatot a legtöbben az úszós vagy fenekezős módszerrel azonosítják, amelyeknek van egy hátulütőjük. Fogható halak: márna, pisztráng , domolykó.


A Szinva patak Észak-Magyarországon található, a Bükk hegységben ered és a Sajó folyóba torkollik. Miskolcon található, nyugat-keleti irányban a város teljes hosszán átfolyik. Az állomások ismertetik a méter magasból lezuhogó Szinva-vízesés és a Palota Szálló alatti - az Anna-barlangot rejtő - édesvízi mészkő (mésztufa) keletkezését, a Palota Szálló és a Lillafüredi Állami Erdei Vasút történetét, a Lourdes-i barlang és a Limpiászi keresztnél lévő Tábori oltár kegyhelyek kialakításának körülményeit, valamint a környék. Miskolc- Lillafüred , Köszöntjük kedves látogatóinkat! Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek.


Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. A ~ sal nem védett egyéb halak mennyiségét a horgászat befejezésekor kell bejegyezni, amelyekből maximum 10kg fogható naponta, a nem őshonos halak korlátlanul foghatóak, azonban ezek súlyát is be kell jegyezni, szintén a horgászat befejezésekor. Konyhakész nyers pisztráng és vákuumfóliázott helyben füstölt pisztráng kapható elvitelre! Gondolva azokra a kedves vendégeinkre, akik otthon vagy az erdőben tábortűzön szeretnék megkóstolni a Visegrádi Pisztrángot, az étterembe naponta viszünk friss pisztrángot, ami konyhakészen, sózva kapható. Pisztráng horgászat során ügyelj rá, hogy a zsinór ne kerüljön a hal fölé.


Igaz, hogy ott kevesebb a pisztráng , de egy esetleges sikertelen akasztás nem okoz akkora problémát a horgász számára, mint a felsőbb részeken, ahol nagyobb sűrűségben vannak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések