2015. március 27., péntek

Puha gyúrt cukorlepény készítése

Puha gyúrt cukorlepény készítése

Ez elsősorban az időjárás függvénye. Az utóbbi években a tél mind később köszöntött be, tavaly novemberben például még aktívan repkedtek a bogarak így a cukorlepény fogyasztásuk is több volt. Ezért idén februárban ha az idő Celsius fok fölött van és szélmentes, célszerű cukorlepényt adni a méheknek. Robbanásszerűen növeli az energiaszintet, serkenti a család fejlődését, az anya fiasítását. Puha gyúrt cukorlepény készítése : kg porcukorhoz kb.


A kihült,langyos mézzel kell elkeverni a porcukrot,majd mint a tésztát össze kell dolgozni,annyira,hogy puha állagú legyen. Ha aggódunk a méhcsaládok élelmezése miatt ebben az időszakban, dönthetünk úgy, hogy megetetjük őket cukorlepénnyel. Kicsit ellentmondásos dolog felnyitni ilyen időben a kaptárt, mert a szakirodalom azt mondja, hogy C fok alatt nem szabad ilyet tenni. Puha cukorlepény készítése : A gyúrt cukorlepényen kívül főzéssel is készíthetünk cukorlepényt a következők szerint: kg kristálycukrot dl vízzel 1C fokra felmelegítjük, ha ezt a hőfokot elérte (melyet úgynevezett cukrász hőmérővel, amely 1C fokig mér, tudunk ellenőrizni), beleteszünk kg mézet és ezt a. Vékony, méhészbarát csomagolás a könnyű és gyors munkavégzéshez.


A gyúrt omlós tésztáknál nagyon fontos, hogy hideg alapanyagokkal dolgozzunk. A vaj legyen jéghideg, ezt morzsoljuk össze gyors mozdulatokkal, ujjbeggyel vagy akár konyhai robotgéppel a szintén hideg liszttel. Ha a zsiradék megolvad a kezünk melegétől, a lisztszemcsék beszívják a zsiradékot, és már el is rontottuk a tésztát.


Köszönöm a receptet, bevált. Nekem ez az első jól sikerült sajtos pogácsám, az egész család boldogan ette, dicsérte. Nem lett túl ragacsos, pedig az olajat először elfelejtettem hozzáadni, utólag gyúrtam bele. Annyit módosítottam, h raktam bele egy sütőport is, azt mondják, attól tovább puha marad a kelt tészta.


A serkentő etetés célja az, hogy az élelemmel egyébként jól ellátott családokban a hordás érzetét keltve, az anyákat szaporább petézésre ösztökéljük. Milyen diétás ételek készítésekor nem szükséges a búzasikér használata? Cukorlepény készítése méheknek.


Puha gyúrt cukorlepény készítése

Kipróbált Gyúrt omlós tészta alaprecept (Linzer tészta alaprecept) recept a sütnijó. Kategória: krumplis pogácsa. Legyen puha , de ne olvadjon folyósra! Ekkor lisztezett felületen olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk, majd feltekerjük az egészet, mint egy bejglit, majd jobbról-balra egymásra hajtjuk, műanyag tálban lefedve pedig hűtőbe tesszük reggelig. A zsírt miután kimértük, vagy hagyjuk egyí picit felengedni, puhulni, vagy néhány másodpercre tegyük mikróba, hogy puha legyen, de ne olvadt!


Egy puha , lágy tésztát kapunk, melyet lisztezett felületen két centi vastagra nyújtunk, majd percet hagyjuk pihenni. Nagyon finom, a teteje picit ropogós, a belseje puha , szinte foszlós és szép réteges. A legjobb kipróbált receptek egy helyen! Iszonyatosan puha és rossz ízű - üveges zöldborsókat teszteltünk. Pisum sativum, alias borsó.


Itthon is termesztik előszeretettel, mert például jól bírja a hideget. B és C-vitamin található benne, de mi továbbra sem csaptunk fel Bálint gazda klónnak így maradt a bolti verziók tesztelése. Tepertős pogácsa készítése. A lisztet elmorzsolod a vajjal (zsírral).


Lyukat készítesz a közepébe. Az dl tejet meglangyosíto beleteszed a cukrot és az élesztőt, felfuttatod. Beleteszed a lisztkupac közepébe, hozzáteszed a tojásokat, a tejfölt, összekevered és az egészet összegyúrod. Megsütöttem a mézest és isteni finom, puha ,aki még nem sütött mézeskalácsot próbálja ki, biztos siker! Ez a túrós pogácsák hercegnője.


Puha gyúrt cukorlepény készítése

Semmi mesterséges lazítás, csak a vaj és a túró alkotta természetes csoda. Könnyű, és nagyon ízletes, ne hagyd ki! Az egyszerre omlós és ropogós sajtos rúdnak a titka a sertészsír. Tetszés szerint kisebb vagy nagyobb ropogtatnivalókat is készíthetsz.


Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig friss marad. Kard Éva receptjét feltétlenül tedd el, sokszor hasznát veszed. Tedd egy tálba a lisztet. A jó mozzarellához kiváló minőségű tej kell.


Ha nincs saját magunk fejte tejünk, próbáljunk megbízható helyi termelőt találni. Fontos, hogy a tej friss legyen. Ne legyen fölözött, gazdag, telt ízű legyen. A mozzarella működik sovány tejből is, de úgy száraz, kemény lesz.


Ha puha , szaftos sajtot. C fészek közepe, kemény cukorlepény alatt. Nem is gondoltam volna, hogy a testek tehetetlensége a kaptárakban is érvényesül. A mérések h-kor voltak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések