2015. június 24., szerda

Béren kívüli juttatások adózása 2019

Béren kívüli juttatások. SZJA, EHO, azaz 3-os adóteher. Mivel megszűnik az (-os mértékű) egészségügyi hozzájárulás és helyette a 1 mértékű szociális hozzájárulási adót kell majd fizetni, ezért (hogy az adóterhelés jelentősen ne változzon) megszűnik az 18-as adóalap. SZÉP-kártya egyes alszámláira nyújthat támogatást.


A béren kívüli juttatások adólapja nem a juttatás -szorosa, hanem a piaci értéke lesz. Humánerőforrás, HR Portal - minden a munka világából. Ezen támogatások jó része igen nagy segítségére volt a társaságok vezetőinek abban, hogy kevés, vagy az adómentes juttatások esetében, nulla adófizetés mellett tudjanak ösztönző juttatási rendszereket kialakítani. Az általunk összegyűjtött cafeteria-szabályok nem csak a munkáltatók, de a munkavállalók részére is hasznos információként szolgálhatnak. Majd a jövőben rendszeresen e-mailben tájékoztatom a változásokról.


Hogyan alakulnak a közterhek a szocho. Mi marad kedvező adózású? A cégekre – amelyiknek lesz erőforrása erre – jóval több feladat hárul maj mint eddig. Megszűnne tehát a béren kívüli juttatások -os eho-ja, és várhatóan a helyébe lép majd a szociális hozzájárulási adó.


Béren kívüli juttatások adózása 2019

Jövőre a törvényi változások következtében megszűnik a legnépszerűbb és legelterjedtebb cafeteriaelemek kedvező adózása. Egyrészt eltörölték a juttatás alapjának 18-as szorzóját, másrészt a -os EHO helyett 1-os SZOCHO terheli a juttatást. A -os kifizetői SZJA továbbra is megmara mint levonandó tétel.


Ez a rendelkezés csak az előző évre vonatkozó munkabérre, jutalomra, vonatkozik. Maximum 1ezer forintig adható készpénz cafetéria keretein belül. Maximum ezer forintig adható támogatás a Széchenyi Pihenőkártya szabadidő alszámlájára. Idén is megkérdezte a munkáltatókat és a munkavállalókat a béren kívüli juttatások szakmai magazinja, a Cafeteria Trend arról, hogy céljaikat milyen juttatások kedvező adózása segítené elérni – ismertette Fata László.


Béren kívüli juttatások adózása 2019

Kiderült, hogy a korábbi trendekkel párhuzamosan tovább erősödtek az egészségcélú juttatások. A „munkáért munkabér jár”, valamint a cafeteriarendszer egyszerűsítése jegyében jelentős mértékben redukálódhat a béren kívüli és az egyes meghatározott juttatások rendszere. Továbbá a tervezet szerint hatályon kívül helyezésre kerülnek egyes népszerű és széles körben alkalmazott adómentes juttatási elemek is. Mivel megszűnik a -os mértékű egészségügyi hozzájárulás és helyette a 1 mértékű szociális hozzájárulási adót kell majd fizetni, ezért - hogy az adóterhelés jelentősen ne változzon - megszűnik az 18-as adóalap-kiegészítés.


Ennek megfelelően a jelenlegi 3-os adóteher 3-ra módosul. Az egyedüli béren kívüli juttatásként megmaradt elem a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) évente maximum 450. Kérjük, válasszon utalványtípust! Az egészségügyi hozzájárulás megszüntetésével szociális hozzájárulásra vonatkozó szabályok változnak. SZOCHO-t kell fizetni többek között a tanulószerződés alapján fizetett díjra, ösztöndíjra, érdekképviseleti díjra, a béren kívüli juttatásokra és az egyes meghatározott.


Ft pénzösszeg béren kívüli juttatásként kedvező adózás mellett történő kifizetésének lehetősége. SZÉP kártya három alzsebébe lenne adható kedvezményes közteher mellett béren kívüli juttatás. Jó hír viszont, hogy a javaslat szerint a közterhek alapjának meghatározásához a béren kívüli juttatások esetében nem kellene alkalmazni az 18-as szorzót. A tervek szerint néhány adónem megszűnik, többek között átalakul a szociális hozzájárulási adó, valamint a béren kívüli juttatások.


Mármint ha csak az ismertebb juttatásokat vesszük. De vannak kevésbé ismertek is, igaz, ezeket nem cégek tudják igénybe venni, hanem szakszervezetek vagy szövetkezetek. HR Reggeli a NAV szakértőjével c. Munkahelyi információk Feladatkör, kompetenciák és felelősség Elektronikai alkatrészek…See this and similar jobs on LinkedIn.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések