2015. június 5., péntek

Lettország látnivalók

Lettország látnivalók

A legnépszerűbb látnivalók vagy túraszervezők az utazói értékelések alapján. Lettország - látnivalók ‎ Keresés. Bartolomeo Rastrelli volt, akinek a Téli Palotáját pár hete láttam Szentpéterváron. Amit mindenképpen érdemes tudni.


Lettország látnivalók

Egy igazi kis ékszerdoboz: a terület nagy része erdő, ami rengeteg folyóval és tóval teszi még izgalmasabbá a lett településeket, és ha ez még nem lenne elég különleges: meglepően gyönyörű tengerpart várja az oda látogató turistákat. Délelőtt városnézés Rigában. A régi kereskedővárost, a most millió lakosú Rigát a Hansa időkben városfal védte.


Ennek a lőportornyát, a dómot (XIII. sz-i), a Szt. Péter templomot, a Fekete fejek házát és sok középkori emléket tekinthetjük meg. Egyéb látnivalók : az Óvár, az Arsenal barokk épületei, a Jakab templom. Nevezhetjük Európa ékszeres dobozának is, hiszen a csöppnyi közép-európai ország tengernyi szépen megőrzött történelmi várossal, látnivalóval, term.


A legjobb látványosságok - Litvánia, Európa. Persze e látnivalók mellett akár a város történelmi hangulata is megér egy sétát. Olvasson utazói értékeléseket és tekintse meg a fényképeket Litvánia legjobb látványosságairól a TripAdvisoron.


Festini cseppkőbarlang Az Isztria szívében, Feštini falucska mellett található a lenyűgöző cseppkőformáiról és gazdag természeti értékeiről nevezetes Feštinsko kraljevstvo, azaz a Festini barlang. Hangulatos parkok, pazar szecessziós épületek és az óváros középkori hangulata ejti rabul a lett fővárosba látogatókat. Nemzeti parkok és a vidéki tájak jobb, ha a nyári vakáció.


A legnagyobb számú műemlék éscsodálatos helyen koncentrálódik Riga. Csúcsán a lista a fenséges épületek Dóm ünnepelte 800. Krakkóhoz képest Varsó méltánytalanul kevéssé ismert a magyar turisták előtt, pedig a lengyel fővárosba megéri ellátogatni: a hangulata magával ragadó, építészetileg és a látnivalóit illetően izgalmas, számos kultúrtörténeti érdekesség kapcsolódik hozzá, s nem utolsó sorban a gasztronómiai kínálata is magáért beszél.


Gent régi városa festői utcácskák zűrzavara, ahol különös, toronytetős épületek sorakoznak a bájos csatornák mentén. Brugge mellett, Gent Belgium másik fantasztikus építészeti látványossága, ám Brugge-vel ellentétben itt a hatalmas turistabuszok tömkelege nélkül élvezhetik a látogatók a fantasztikus látnivalókat. Utazási tanácsok, utazói vélemények, hasznos információk és ország ismertetők, úti beszámolók, fotók - Útikritika. Rigát könnyen körbejárhatjuk, a legfontosabb látnivalók gyalogosan is elérhetők.


Lettország látnivalók

A sétát kezdjük az óvárosban. A rigai Dóm-téren magasodó katedrális a Baltikum legnagyobb temploma. A csodálatos, vörös téglából emelt épület a Hanza-kereskedőházakra jellemző oromzattal és az északi gótika ünnepélyes stílusához hozzátartozó hagymakupolával rendelkezik. Algarve régióban, Lagosban és Sagresben, ahol nagyon jól éreztem magam.


Lisszabonban az Erasmus szakmai gyakorlati ösztöndíjnak köszönhetően, ezért eldöntöttem, hogy újra ellátogatok Portugália ezen részére. Finnország Európa északi részén található, egy prekambriumi platóvá kopott pajzson terül el. Délnyugatról a Balti-tenger, délkeletről a Finn-öböl és nyugatról a Botteni-öböl határolja. Orosz Birodalom foglalta el. Látnivalók , látványosság, nevezetes helyek: Rigában nagyon sok látnivaló található.


Mihály-kápolna, nemesi paloták, 19. Dalmácia déli részén, Splittől kb km-re elterülő, szép fekvésű Makarska a Biokovo hegység meredek láncai alatt húzódó Makarskai Riviéra központja. A város fő látnivalói – a kassai dóm, Szt.


Isztambul látnivalók és nevezetességek Utazasok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések