2015. november 18., szerda

Csendháborítás gyerek

Csendháborítás gyerek

Csendháborítás, gyerek miatt? A szomszédunkban van kisfiú, éves és éves, de jön a harmadik baba is. Szinte mindenki tudja, hogy a tűzvédelmi szabályok be nem tartása, mások magánterületének bármilyen formában történő háborgatása vagy éppen az erőszakos viselkedés - legyen szó annak verbális vagy fizikai formájáról - nem fér össze a szomszédokkal való békés.


Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy velünk szembe van egy kocsma ami konkrétan megkeseríti azéletünket,többször szoltunk nekik hogy halkabban de csak olaj volt a tűzre,a férjem éjszaka dolgozik,és van egy féléves kislányom is. Ha a csendháborítás ténye bebizonyosodik (pl akkor is üvölt a zene, mikor a rendőr bekopog), az bőven elég a bírsághoz, nem kell a folytatólagosságot bizonyítani. Hívhatok én ilyen esetben rendőrt?


Nincs kedvem háborúskodni, de azt gondolom, ez már kimeríti a csendháborítás fogalmát, noha zenehallgatás egyéb zaj nem volt, de nyáron bezárt ajtók ablakok mellett se szeretnék aludni, mert egyedül az hozott megoldást. Előre is köszönöm a véleményeket és elnézést a litániáért. Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja.


Az a problémája hogy hangosan jár a gyerek , és zavarja a nyugalmát. A gyereken nincs cipő, mert nem szereti, gyakorlatilag mezítláb, vagy zokniban közlekedik. Nem rég felvette a kapcsolatot a ház gondnokával hogy szóljon nekünk hogy hangos a gyerek.


Most azzal fenyegetőzik hogy feljelent minket. Gondolom csendháborítás vádjával. Elvileg két eset lehetséges, amikor van alapja a feljelentésnek, és, amikor nincs, bár a gyakorlatban ez nem mindig ennyire egyszerű. A leggyakoribb eset, amivel az egyik ember a másik idegeire mehet, a zajongás, amit csendháborítás néven a jogalkotás is ismer.


Ft-ig terjedhet, illetve figyelmeztetéssel élhet, kivételes esetben adott településre, megyéből, kerületből az ott nem lakó elkövetőt. Amikor felemlegetjük a kommunista diktatúrák bűneit, hajlamosak vagyunk összemosni őket az őket megelőző minden baloldali, munkás- vagy paraszti mozgalommal, pedig szinte minden jogot és privilégiumot, amit egy demokratikus társadalom tagjaiként élvezhetünk – általános választójog, rögzített munkaidő, fizetett szabadság, társadalombiztosítás, nyugdíj, stb. Hiába szóltunk be a rendőrségre, mindig jöttek a nagyobb zsrau gyerek haverjai. Németországban is közkedveltek a kerti partik, grillezés a teraszon vagy hétvégi családi összejövetelek- különösen meleg estéken kerül sor a szabadtéri szórakozásra, azonban ha kihúzódik, és fokozódik a hangulat, könnyen nézeteltérésre kerülhet sor a szomszédokkal. Leszögezném, nem vagyok gyerek gyűlölő.


Igen pofátlanok, mert mikor felmentem szólni, azt a választ kaptam, hogy nem ők rohangálnak, most mit csináljak? Az még semmi,hogy reggeltől estig dübörög a gyerek fel-alá, de kapott egy zongorát és ezen próbál zenének nem mondható módon zajongani. A probléma a következő: éve lakunk új építésű lakóparkban. Nem a Rendőrség dolga Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a birtokháborítással kapcsolatos panaszok nagy része - főleg csendháborítás esetén - állampolgári bejelentés formájában a Rendőrséghez fut be.


Csendháborítás gyerek

Mitől lesz egy 4-éves gyerek gonosz? Létezik még csendháborítás ? A csendháborítást hogyan lehet kezelni? Az jó ha reggel órát futok napközben órát tornázok este pedig órát bicajozok? Mit lehet tenni, ha a községi hivatal hajnali 4-ig engedélyt ad a szomszéd kocsmának a csendháborításra?


A te BMI-d: Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat! A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.


Csendháborítás gyerek

A bérbeadó jogai csendháborítás esetén Nincs olyan bérbeadó, aki szívesen adná ki lakását olyanoknak, akik feltűnnek a nyugalom megzavarása miatt. Hiszen ez egyrészt komoly mértékben zavarja a ház békéjét, másrészt a megzavart lakóknak joguk van a bér csökkentését követelni, ami viszont megint a bérből származó. Tagjai (Day és Radical), mindketten az amerikai utcákról áradó koszos hiphop zene kedvelői.


Szabolcs-Szatmár-Bereg megye népszerű hír- szolgáltató-szórakoztató portálja. Nyíregyháza friss hírek, képek, videók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések