2015. november 25., szerda

Otp adategyeztetés határidő

Az OTP Bank számos csatornán hívta fel a figyelmet az adategyeztetési kötelezettségre, az érintettek külön értesítést is kapnak. Azok számláját, akik nem tesznek eleget kötelezettségüknek, június 26-a után a banknak zárolnia kell. Az OTP nem sokkal a lejárat előtt küldött SMS-t nekem, hogy adategyeztetés céljából látogassam meg az egyik fiókjukat. Azonnal be is mentem az egyikbe, ahol óra állás után sikerült sorra kerülnöm, ahol is a “szakember” ránézésre azt mondta, hogy nekem nem kell és mehetek is – hiába adtam oda a személyimet, még.


Az adategyeztetés elmulasztása miatt ugyanis a bank június 26. Ebben az esetben se átutalni, se kártyával fizetni, se automatából pénzt felvenni nem lehet maj ameddig a teljeskörű információk nem állnak a szolgáltatók rendelkezésére. Az OTP Bank sajtóosztálya a lap megkeresésére azt válaszolta, hogy mind a lakossági, mind a vállalati ügyfélkört érinti az adategyeztetési feladat. Vállalatok esetén postai úton és e-mailen keresztül is be lehet küldeni a szükséges nyilatkozatokat. Az OTP Bank a közeledő határidőre figyelmezteti ügyfeleit, hisz a pénzintézet a jogszabály miatt köteles megtagadni az érintett ügyfél megbízásainak teljesítését, ha a megfelelően kitöltött nyilatkozat nem érkezik be a jelzett határidőig a számlavezető fiókba vagy a banki kapcsolattartóhoz.


Sok tízezer ügyfél nem végezte még el a kötelező banki adategyeztetést - ez derül ki a Pénzcentrum körképéből, amelyben bankokat kérdeztünk arról, hogy ügyfeleik hány százaléka érintett, és mennyien végezték már el azt. Ilyen értelemben tájékoztat honapján az Erste, az OTP és a Raiffeisen is. A Budapest Bank kifejezetten arról írt, hogy lakossági ügyfeleit nem érinti az újraazonosítási kampány, mivel a jogszabály által megkövetelt adatokat (például a kiemelt közszereplői státuszt) a korábban lefolytatott ügyfél-azonosítási folyamat. SIM-kártyára, továbbá a mérőórákban és a meteorológiai állomásokban elhelyezett SIM-kártyákra is vonatkozik.


Az Origo körkérdésére adott pénzintézeti válaszok alapján sikeres volt a banki adategyeztetési határidő meghosszabbítása: az érintett ügyfelek mindössze néhány százalékának zárolják csak a számláját péntektől a kötelező banki adategyeztetés elmaradása miatt a hazai. Az OTP Bank nem teljesíti az olyan ügyfél megbízásait, aki nem bizonyítja a törvényi előírásoknak megfelelően személyazonosságát. A két éve elfogadott pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni törvény rendelkezései miatt a ba. OTP -nél adategyeztetés csak személyesen történhet?


Fórum, tapasztalatok, kérdések, válaszok. Innen töltheti le a nyomtatványokat (pl. belépési nyilatkozat, társkártya igénylő lap), és a tájékoztató kiadványokat is (pl. Mire költheti befizetéseit). Ha korábban kártyád felfüggesztését kérte például lopás vagy elvesztés esetén, akkor nem tudsz online adategyeztetni, mivel SMS azonosítás szükséges hozzá. Kérünk keress fel minket valamelyik üzletünkben, hogy újra aktiválhassuk a kártyát, és megtörténhessen az adategyeztetés.


Ha elmulasztod vagy eredménytelen az adategyeztetés , úgy az érintett telefonszámaid megszűnnek, és a fel nem használt egyenleged elvész. Mennyi a maximális kártyaszám? A jogszabályváltozás szerint egy lakossági előfizető maximum 1 üzleti előfizető maximum feltöltőkártyás telefonszámmal rendelkezhet. Az MKB Bank elárulta, mindössze az ügyfelek százalékánál nem történt még meg az azonosítás, de bíznak benne, hogy a határidő végéig ez náluk is lezajlik.


A Raiffeisen Bank tájékoztatása szerint a bank ügyfeleinek döntő része az adategyeztetést már az eredeti határidő előtt elvégezte. A Pénzügyminisztérium korábban közölte: a kötelező adategyeztetés a pénzmosás elleni jogszabályok által előírt kötelezettség, ami lakossági és vállalati ügyfelekre egyaránt vonatkozik. A kötelező banki adategyeztetésre június 26-a volt az első határidő , amelyet október 31-éig hosszabbítottak meg. Alig néhány nappal az eredeti határidő előtt a Magyar Bankszövetség arra kérte a kormányt, hogy tolják el a kötelező banki adategyeztetés határidejét.


Varga Mihály pénzügyminiszter június 21-én, péntek délután nyújtotta be módosító javaslatát az Országgyűlésnek. Pedig aki az október 31-ére kitolt határidőt elmulasztja, nem juthat majd a pénzéhez. Az OTP Portálok weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a használatáról való információszerzés, a weboldal használóinak megkülönböztetése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és célzott hirdetések elhelyezése érdekében. Számlád terhelése havonta egyszer történik meg, a számlafizetési határidő napján. Amennyiben bármilyen okból nem volt sikeres az adott összeg lehívása, arról tájékoztatunk, és ilyen esetben ügyintézőnk segítségével kérhetsz utólagos terhelést, amely az igénytől számított 10.


Lejár a határidő , rengeteg magyar bankszámláját zárolhatják pénteken. A szolgáltató minden esetben értesítést küld az adategyeztetés szükségességéről SMS-ben, az adategyeztetés csak ezután végezhető el. Bár konkrét számokat nem közölt, az OTP Bank válaszában elmondta, hogy a tájékoztatás bankfiókokban, a papír alapú (értesítő, számlakivonat) és elektronikus (weboldal, e-mail, internetbank, telefon) csatornákon is megtörténik, de az OTP Bank minden olyan ügyfelének különböző csatornákon közvetlen értesítést is.


Adategyeztetés hiányában novembertől a banki ügyfelek például nem kezdeményezhetnek új tranzakciót a számlájukon, egészen addig, amíg nem. Október 31-én lejár az adategyeztetésre vonatkozó határidő , az érintetteknek addig kell lépniük, különben nem férhetnek hozzá például a bankszámláikhoz. Mindössze néhány perc az adategyeztetés.


Trencsán Erika, a money. Maktuális csatornán elmondta: aki az adategyeztetést elmulasztja, június 26. ATM-ből pénzt felvenni, megbízásokat, utalásokat végezni.


Otp adategyeztetés határidő

A kérelemre történő adategyeztetés egyébként bárki számára nyitva áll, ez különösen a nők kedvezményes nyugdíját igényelni kívánó hölgyek számára fontos. Ha valaki kapott már korábban erről szóló határozatot, akkor az adategyeztetés csak a korábbi határozattal lezárt időszakot követő időszakra vonatkozik. Egyenlegfeltöltési lehetőségek. Kártyás hívásrészletező.


Szóbeli és internetes szerződéskötés (Expressz csomagok) Tarifacsomag-váltás, áttérés számlás előfizetésre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések