2016. június 28., kedd

Állami ösztöndíj átlag

Állami ösztöndíj átlag

A Neumann János Egyetemen nyújtható ösztöndíjakról a Pallasz Athéné Egyetem Térítési és Juttatási Szabályzata rendelkezik. A Szenátus minden évben dönt a nappali-, levelező-, távoktatás tagozaton tanulmányaikat megkezdő hallgatók által fizetendő díjakról és térítésekről, valamint a részükre nyújtható egyes támogatásokról. Hogyan történik a súlyozott átlag számítása?


Az SZTE Tanulmányi és Vizsgaszabályzatából idézve: „… A súlyozott tanulmányi átlag számításánál az adott időszakban teljesített tantárgyak kreditértékének és érdemjegyének szorzataiból képzett összeget a teljesített tárgyak kreditjeinek összegével kell osztani. Az állami költségvetési támogatásoknak a juttatási jogcímek és a Rendelet által meghatározott egyéb felhasználási jogcímek közötti felosztását a 2. Egyetemen állami ösztöndíj esetén egész éves átlagot néznek vagy félévente meg kell lennie az előírt átlagnak? Mivel az átsorolás is csak majd a harmadik félvében történne meg ez alapján gondolom, hogy mondjuk kicsit szarabb lesz az első félév de a második jobb a két féléves eredményt együttesen nézik.


Duális ösztöndíj , garantált átlag 100. Magyar Állam által folyósított az Nftv. A tanulmányi ösztöndíj aktív, nappali tagozatos, állami ösztöndíjas hallgatóknak jár, egy félévben hónapra. Ahogy korábban megírtuk, július elején a felsőoktatási törvény egy sor módosítását fogadták el, köztük azt, hogy az állami (rész)ösztöndíjas hallgatóknak két félév átlagában már nem 1 hanem kreditet gyűjteniük ahhoz, hogy ne veszítsék el automatikusan az állami.


Az ösztöndíj átlag Az ösztöndíj -áltag a félévben teljesített tantárgyak kreditértékének és érdemjegyének szorzata osztva a felvett kreditek számával. Az ösztöndíj - átlag számítása során a kötelező, és a kötelezően választható tárgyakból elért érdemjegyeket és ezek kreditértékeit 2-es súllyal kell. Egyforma feltételek mellett kaphat állami ösztöndíjat külföldi képzésre is, ha ez nyilvánosan érvényes képzési program alapján történik. Az állami ösztöndíj igénybevételéhez, illetve megtartásához például: két szemeszter átlagában kreditet kell majd teljesíteni egy félévben (ez eddig kredit volt), központilag előírt súlyozott tanulmányi átlagot kell hozni ahhoz, hogy a hallgató elkerülje, hogy átsorolják önköltséges képzésre.


Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ pályázatot hirdet az ápoló-, mentőtiszt-, védőnő-, dietetikus-, gyógytornász-fizioterapeuta-, szülésznő-, népegészségügyi ellenőr-, dentálhigiénikus-, egészségügyi szervező-, vagy orvosi diagnosztikai analitikus BSc szakképzésben résztvevő, nappali és levelező munkarendben tanulmányokat folytató hallgatók. Itt vannak a részletek. A Pro Juventute ösztöndíj olyan végzős tisztjelöltek, illetve nem kettős jogállású közszolgálati ösztöndíjas hallgatók számára alapított díj, akik egyetemi éveik során kimagasló közösségi, illetve szakmai tevékenységet végeztek, s amellyel az Egyetem vagy valamelyik kar, illetve karhoz nem tartozó intézet jó hírnevét öregbítették. Az ingyenes hely megtartásához 3-as átlag kell orvosi, műszaki, közigazgatási, jogi, informatikai, gazdasági, természettudományos és agrár szakokon.


Az intézkedéscsomag rögzíti, hogy minden állami pénzen igénybe vett szemeszter 1nap hazai munkaviszony fenntartására kötelezi a hallgatót. A kérdező kommentje: Közben utánanéztem még jobban, szerencsére állami ösztöndíjba nem számítanak bele a bukott tárgyak, legalábbis se nekem, se másnak nem jött ki az átlag , amit a neptun ír, hogy annyi kell minimum. Rá az állami támogatásra vonatkozó elvárások nem vonatkoznak, mégis úgy gondolja, az új szabály ösztönzően hat majd. Az előző félévet négyes feletti eredménnyel zártam. Neptunba, a számításhoz szükséges táblázatok megtalálhatóak az alább mellékelt oldalon.


Az Oroszországi Föderáció Felsőoktatási Törvénye értelmében az állami ösztöndíjas képzésre felvételt nyert külföldi hallgatókat (a teljes tanulmányi időszakra, a tanulmányi eredménytől függetlenül) ugyanolyan mértékű állami ösztöndíj és kollégiumi elhelyezés illeti meg, mint az állami ösztöndíjas. Tájékoztató a magyar állami ösztöndíj feltételeiről;. Az ösztöndíj más mobilitási ösztöndíjjal, EU-s pályázati támogatással nem vonható össze, illetve semmilyen más olyan pályázattal, mely ugyanarra a tevékenységre, illetve időtartamra nyújt finanszírozást. Nyertes pályázat esetén az ösztöndíj szerződés aláírásával az ösztöndíjas vállalja a fentiek.


Állami ösztöndíj átlag

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM Leadandó a Tanulmányi Csoportnak! Orosz állami ösztöndíj felajánlás rész-, teljes és PhD képzésre. Az oldal használatával Ön automatikusan elfogadja a sütik használatát! A sütik böngészőben történő letiltása az oldal hibás működéséhez vezethet! Neptun kezdő oldalán a letölthető dokumentumokban lesz, illetve a tájékoztató.


Amennyiben a magyar állami (rész)ösztöndíjas hallgató nem szerzi meg az oklevelet az adott képzésen legkésőbb az adott szak képzési és kimeneteli követelményeiben meghatározott képzési idő másfélszeresén belül, köteles az általa igénybe vett magyar állami ösztöndíj összegének -át az államnak megtéríteni. Beiratkozáskor a leendő hallgatónak nyilatko-zatban kell vállalniaképzésnek a magyar állami ösztöndíj. Egyetemünkön a hallgatókat finanszírozási státusz szerint két csoportba soroljuk. Minden félév elején a kar átvételi pá­lyázatot ír ki , amellyel az állami ösztöndíjas stá­­tuszú megszűnt jogviszonyú hallgatók he­lyére pá­lyázhatnak az önköltséges képzésben részt vevő hallgatók. Rákérdeztünk, hogy az alapvetően ingyenes állami képzés költsége mekkora, azaz mennyit lehet bukni, ha valaki nem jut el a végéig.


Az állami ösztöndíj sikeres megpályázásához feltétel, hogy a tanulmányi átlag legalább legyen, valamint hogy az előző évekről minden vizsga le legyen téve. A kölcsön esetében ezek a korlátozások nem érvényesek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések