2016. június 21., kedd

Februári témák óvodában

Ide lehet gyűjteni az óvodai korcsoportokhoz tartozó kidolgozott terveket,projektterveket az adott évszakokhoz kapcsolódó tevékenységekhez. Tevékenységi, projekt tervek. További ötletek a következővel kapcsolatban: Óvoda, Oktatás és Tanulás. A magazinokhoz kapcsolódó Óvodapedagógusok magazinjai egy-egy témához kötődő, az óvodai nevelőmunkába illeszthető hasznos ajánlásokat, gondolatokat, ötleteket, tippeket, feladatlapokat, egyszerű és komplex ajánlókat tartalmaznak, melyeket gyakorló óvodapedagógusok, pszichológus és logopédus kollégák állítanak össze.


Februári témák óvodában

E témák köré csoportosítva választjuk ki meséinket és sokat bábozunk a gyerekeknek. Azokat a dolgokat, amiket nem tudunk a valóságban megmutatni gyermekeinknek (tenger, óceán, vízben élő állatok, vízi közlekedési eszközök) infokommunikációs eszközök segítségével (laptop, projektor) tesszük láthatóvá számukra. Tappancs és a csodapónik, Téli olimpia című 32.


Kikerülhetetlen témák : a környezetvédelem és az újrahasznosítás. A teljes cikk az Óvónők kincsestára c. Ebben a blogban szeretném Veletek megosztani mindazt, amit az elmúlt évben az óvodáról, a gyerekekről, gyerekektől megtanultam és mindazt ami jó kedvre derít, elgondolkodtat, vagy gyönyörködtet. Tél A december meghozza számunkra a telet sok jeles napjával, szívet melengető ünnepeivel.


Februári témák óvodában

A gyerekek nagy örömére nagy pelyhekben esik a hó, lehet hóembert építeni, hógolyózni, szánkózni. Nekem nagycsoportom van, és ettől az évtől teljes kompetenciás programmal dolgozunk. Elküldök egy dokumentumot a Tanfelügyeleti ellenőrzéssel kapcsolatban, lehet,hogy neked is megvan, én e szerint készülök. Sági Anita vagyok és szeretnék neked segíteni abban, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő örömteli legyen a számodra! Kérd a hetes játéktipp sorozatot és gyűjtsétek a közös élményeket minden nap!


Bemutató foglalkozás a komplex foglalkozás tavaszi virágok témakörben nagycsoportban. Idén is megtartjuk a februári akciót Ha rendelésetek van, kérlek adjátok le, mert minden a készlet erejéig van. A farsangi versek is részesei lehetnek a februári készülődésnek. Ajánljuk őket farsangi ünnepségekre, vagy akár otthoni felolvasásra a kicsiknek, a farsangi időszak alatt.


Kedves Anyukák és Apukák! Ezért úgy gondoltuk, hogy létrehozunk egy blogot, ahol figyelemmel kísérhetitek óvodánk, de legfőképp csoportunk mindennapjait. Itt van az ősz, itt van újra.


Szeptember első heteiben az óvónő számára legfontosabb az új gyerekek beszoktatása, az érzelmi biztonság megteremtése, családlátogatás. Színes Ötletek blogon megtalálsz minden kreatív technikát hozzájuk gyakorlati tudnivalókat és csináld magad (DIY) ötletek arzenálját. Bednarik László adjunktus Óvodapedagógus szak 1. Korszerű IKT eszközök használata az óvodában.


Interaktív elektronikus anyagok tervezése és megjelenítése. Digitális tartalmak készítése és tárolása felhőalapú környezetben. Elevenítsük fel ezt a régi hagyományt gyermekeinkkel! A saját bábelőadás alkalmával még a félénkebb, visszahúzódóbb, a szerepléstől idegenkedő gyermek is kibontakozhat a színfalak mögött, szabadabban használja fantáziáját, fejlődik a kézmozgása és hangja, beszédkészsége.


A bábozás - összetettségéből adódóan - kiválóan alkalmas módszere a. Jurík Tünde, Viczay Ildikó: Egészséghét az óvodában Az egészséges életmódra nevelés napjaink egyik legfontosabb egészségpedagógiai feladata. Ahhoz, hogy az egészségünket és fizikai erőnlétünket meg tudjuk tartani, egészségvédő ismeretekre van szükségünk. A nemzeti identitástudat, a keresztény kulturális értékek, a nemzeti jelképek ismerete – ősztől ezekre mind nagyobb hangsúlyt kell majd fektetni az óvodai nevelés során. Szeptembertől már a nemzeti identitástudat erősítése is hangsúlyosabb feladata lesz az óvónéniknek a. A fent megjelölt elsődleges témák mellett természetesen lehetőség nyílik egyénileg egyeztetett témákban is szakdolgozati témavezetésre.


A Nature februári számában megjelent tanulmánya szerint viszont egy embercsoport számára elengedhetetlen a lusta csoporttagok jelenléte. Ezt Eisuke Hasegawa, egy japán egyetemi professzor hangyákon való kísérletei bizonyították be, hiszen kiderült, amikor a szorgos hangyák már kiégtek a munkától, a lusták. Ebben a rohanó világban egyre kevesebb idő jut a személyes találkozásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések