2016. július 25., hétfő

Bölcsességfog műtét után tojás

Mivel egy, vagy akár több fog eltávolítása után az a legfőbb cél, hogy a sebet megóvjuk a gyulladástól, ezért általánosságban elmondható, hogy kerülnünk kell az apró szemcsés, magvas vagy túl kemény élelmiszereket, melyek könnyen felsérthetik a területet vagy akár a sebbe jutva gyulladást is előidézhetnek. Persze akadnak olyanok is, akik minden gond nélkül vészelték túl a bölcsességfog húzást. A sebészi fogeltávolítások külön kategóriáját képezi a bölcsességfogak eltávolítása.


Bölcsességfog műtét utáni teendők. Amíg egy egyszerű foghúzás után csupán 1-napig tartó érzékenység jelentkezik, és sokszor még fájdalomcsillapító bevételét sem igényel a gyógyulási fázis, addig bölcsességfogak esetében a posztoperatív panaszok szinte mindig. Eléggé fáj még, egyelőre levest eszek és teát iszok.


Tojás rántottát lehet enni? Mint minden más műtét esetében, természetesen itt is gondolni kell bizonyos kockázatokra, amelyeket a műtét előtt végig kell gondolni. Ezért kell előzetesen megvizsgálni, hogy a bölcsességfog közel van-e az idegekhez és hogy a távolság veszélyt jelenthet-e az idegpálya számára. A műtét után nem nagyon volt kedvem enni. Másnap reggel jöhetett némi gyümölcspép (ha nincs otthon friss, reszelhető gyümölcs, tudom ajánlani a decathlonos pépeket, vagy a Sió Vitatigrisét), én törtem bele babapiskótát is, így valamivel laktatóbb lett.


Sebészi bölcsességfog húzások után nem ritka az arc duzzanata a műtét oldalán. Ezt hideg borogatással csökkenthetjük. Néhány jégkockát csomagoljunk tiszta ruhába, és pár percig jegeljük vele az arcunkat.


Műtét után 3-napig Corsodylos öblögetés volt előírva naponta 2x, ami nagyon sokat segített. Volt, hogy a Cataflam nem sokat ért, mert fájt-lüktetett a seb, de a szájvíz szépen megnyugtatta. Duzzanat ellen kaptam tőlük a műtét után Suprastin tablettát (allergiagyógyszer egyébként) azt kb. Zavarhatják a különben egészséges szájat, zsúfoltságot és más kellemetlen tüneteket (pl. fejfájás) okozva.


Ezekben az esetekben az eltávolításuk javasolt, még mielőtt teljesen kinőnének. Előfordulhat, hogy néhány évvel hamarabb vagy később indul meg az előtörés, ez még teljesen normális. Erősen gyulladt bölcsességfog eltávolítás esetén első alkalommal a fogorvos antibiotikumot írhat elő, hogy a gyulladás valamennyit csökkenjen a műtét idejére.


Az erősen gyulladt fog környezete nehezen érzésteleníthető, így ilyen állapotban műtét csak nagyon ritkán végezhető. Nem volt kellemes, de egy fokkal közelebb vagyok az álmomhoz. Ne maradj le a többi videómr.


Látványos következmény az, hogy a torlódás miatt a többi fog is elmozdul, és a korábban rendezett mosolyból egy idő után kusza fogív lesz. Számolni kell azzal is, hogy a rosszul álló bölcsességfog olyan súlyosan károsítja az előtte álló 7-est, hogy ez utóbbi tragikusan meggyengül, és végül el is kell távolítani. Nekem a bal nyolcas fél perc alatt kint volt,de a másik oldalit darabokban szedték ki kb.


Mindenhol ezt olvastam az interneten és rengeteg orvosnál is ezt a választ találtam, úgy gondolom akkor talán lehet valóságalapja. A bölcsességfog kemény dolog,de főleg azon múlik, ki a doki,jól csinálja e. Ha komolyabb csontműtét van kilátásban, érdemes aznapra szabadságot kivenni, a műtét után otthon pihenni. Homeopátiában otthonos pácienseknek ilyenkor előkészítésként Árnika Montana és Symphytum homeopátiás szer javasolható, mely gyógyszerek megkönnyítik a műtétet, segítik a gyógyulást.


A bélrendszer különböző megbetegedései (általában daganat) miatt szükségessé válhat a bél ép részének a megszokottól eltérő helyen (hasfalon) történő kivezetése. Ezt a nyílást nevezzük sztómának. Néhány tanács, amelyet érdemes megfogadni szájsebészeti műtét előtt és után Nagyon sok ember nem szeret fogorvoshoz, szájsebészhez járni, azonban a szükség szerinti beavatkozásokat kénytelenek vagyunk elviselni, alávetni magunkat.


Betegtájékoztató műtéti fogeltávolítás után. Műtét utáni teendők - a műtétet követően fájdalomcsillapító alkalmazása szükséges (pl. Cataflam, Advil Ultra Forte). Bizonyos esetekbenantibiotikum szedése is javasolt (pl.


Dalacin). A helyi érzéstelenítés lehetővé teszi, hogy a bölcsességfog eltávolítás egy kíméletes fogászati eljárás legyen az Ön számára. A szívás egyenértékű az öblögetéssel, ami a műtét után szigorúan kerülendő!


A foghúzást követően tiltott nyers tej, valamint különböző típusú tejtermékek (joghurt, vaj, túró, sajt, stb.) fogyasztása. Azt javasolta, hogy most műtét után irány a gyógyszertár, kiváltani a gyógyszert és rögtön be is lehet szedni egyet. Borogatni az első két napban elkerülhetetlen, ez nagyon nagy mértékben csökkenti az arc duzzadásának nagyságát.


A beavatkozás előtt előzetes megbeszélésre és vizsgálatra van szükség az altatóorvossal, amennyiben természetesen a laborvizsgálatok is elkészültek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések