2016. július 6., szerda

Jóga fajták

A helyes rálátás érdekében tudnunk kell, hogy mi a jóga lényege. A „ jóga fajták közül te melyiket gyakorlod” olyan, mintha azt kérdeznék az embertől, hogy melyik szervét szereti jobban, a szívét, a veséjét, az agyát vagy a máját? Unsubscribe from hasznosTV? A rádzsa-jóga a „jóga királyi útja”, astanga jógának is szokták hívni, vagyis „nyolclépcsős ösvény” jógájának, mert a nyolc lépés vezet el a samadhiba minket. A királyoknak, vezetőknek a higgadt elmére volt szüksége a bölcs döntésekhez, innen ered az elnevezés, amivel illetni szokták ezt a jógafajtát.


A rádzsa jóga a meditáció ösvénye, a szerteáramló gondolatok, végső soron a teljes elmeműködés feletti kontroll elérésének útja. Még nem említett jóga fajták : Néhány jóga fajtával már találkozhattál a fő oldalon. Alább csak azokat a stílusokat említem, amelyekről még nem írtam.


Fontos, hogy gondosan válasz ki a neked megfelelő jóga fajtát. Minden korú és fizikai állapotú ember megtalálhatja a számára megfelelő jóga órákat. Segítünk eligazodni a jógák dzsungelében, hogy megtaláld a neked megfelelő gyakorlást. A jóga fajták közötti választás nem könnyű. Az ászánákat egy meghatározott sorozatokba rendezve, egyhuzamban, megállás nélkül hajtják végre.


A gyakorlatsor olyan, mint egy tánc melynek a ritmusát a légzés adja. Az ezoterikus integrál jóga magába foglalja az összes tradicionális jóga fajtát és még azon is. Ez a jóga fajta az egészen éves koráig aktívan gyakorló B. Iyengar jóga mester tanításaira épül.


Ez egy kevésbé ismert, de nagyon hatékony jóga fajta, amely a csakrák (energiaközpontok) harmonizálására, erősítésére helyezi a hangsúlyt. Naked jóga , azaz jóga pucéran:A naked jóga , vagy szanszkrit nyelven nagna yoga a szerint igen régi irányzat. Karma jóga Ez a jógaút az önzetlen szolgálat ösvénye.


Jóga fajták

A karma jóga alapelve, hogy ami ma velünk a jelenben történik, az a múltbeli cselekedeteinken alapszik (ok-okozat). Szinte mindenki megtalálhatja a kedvére valót, akár gyógyulni szeretne, akár erősíteni, akár csupán lazításra és kevesebb stresszre vágyik. Míg az egyik percig tart, tikkasztó hőségben, addig a másik eszközöket is használ. Van, amelyiknek már a neve is sokatmondó (pl.: Női jóga ) Érdemes minél előbb utána nézni az egyes fajtáknak, mert merőben máshogy kell az egészet elkezdeni. A Flow jóga a szabadságról szó.


Ajánljatok nekem,olyan jógát,vagy meditációt amellyel eltudom felejteni azt a sok bosszúságot amit a volt férjem okozott nekem,Öt éve elváltam tőle és lelkieleg gyötrődöm. Jóga fajták különbségei. Ha meglátom valakivel akkora gyűlölet van bennem,hogy képes lennék nekimenni. A hegycsúcsra is fel lehet mászni meredek úton is és lankás ösvényen is.


Az egyik gyorsabb, a másik könnyebb. Beszélgetés Srila Sivarama Swamival 1. Ez csak egy keresési lekérdezést kulcsszavakat, amelyek a website van rangsorolva. Korbács nevű felhasználó válasza: elég ha egy fajtáját ismered az a hatha jóga ,ebből ered az összes többi. A jógáról általában Tradícionális jóga.


Hagyományosan nagy jógaágat különböztetünk meg. Ezek talán az alábbiak a legfontosabbak: bhakti jóga (az érzelmek jógája), karma jóga (az önzetlen szolgálat útja) gjána jóga (a tudás jógája), raja jóga (a meditáció útja), mantra jóga. Sok okból kezdhet valaki jógázni: szeretne tudatosabban élni, jobban uralni a testét, csökkentené a stresszt, megőrizni az egészségét. Szemlélete szerint az ember egy komplex egység, amelyben minden szint – mind a fizikai, energetikai, mind pedig az érzelmi, mentális, valamint a fiziológiai és spirituális szint – egymásra hat.


Egy a hatha (erő és hajlékonyság) jóga alapjaira épített rendkívül precíz rendszer, ahol a gyakorlás során a testben végbemenő folyamatok által ismerjük meg önmagunkat és a világot magunk körül objektívabban. A „hatha” szó akaraterőt jelent. Suami Swatamara tetté híressé a 15. A fizikai testre fókuszál aszanák, légző gyakorlatok és meditáció segítségével.


Ez az ősi masszázs fajta jótékonyan hat a keringésre, az izületekre, ellazítja az izmokat. Hatha Yoga pradipikával. Mindezek mellett relaxáló, nyugtató hatása van, segít a hormonháztartásunk helyreállításában, immunrendszer megerősítésében, javítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát.


Miért érdemes elkezdeni, és a sokféle jóga közül vajon melyiket válasszuk? Tartásjavító, hajlékonyabbá teszi a testet, javítja az állóképességet. Az órákon jellemző a segédeszközök használata, mint például tégla, párna, heveder.


Célja a fizikai és spirituális fejlődés. Ashtanga jóga : Power jógának is nevezik. Mára tényleg sok-sok tanulmány, kutatás bizonyítja a jóga áldásos hatásait, melyek közel sem csupán fizikai szintűek.


Jóga fajták

Következtetéseik szerint a jóga tulajdonképpen egy mozgásos meditáció. Amikor gyakoroljuk, nagyon könnyen egyértelművé válik számunkra, hogy mi fontos és mi lényegtelen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések