2016. július 7., csütörtök

Egynyári virágok cserépbe

Egynyári virágok cserépbe

Népszerű egynyári virág, melynek számtalan színváltozata van. Eredetileg Dél Amerikából származik. Fajtáinak többsége bokrosan növekszik, de van amelyik csüngő formájú. A virágok ernyősek, a levelek sötétzöldek fűrészfogasak.


Egynyári virágok cserépbe

A virághagymák és az egynyári növények alkalmazkodnak a különböző talajtípusokhoz, ezért nyáron cserepekben is jól fejlődnek. Az ősz beköszönte az egynyári virágok halálát jelenti. Nem kell azonban búcsút inteni a színeknek, a virágzó növényeknek, csupán más fajtákat kell beszerezni. A hideg, borús napokon még fontosabb a természet közelsége és a növények lelkünkre gyakorolt pozitív hatása.


A futó virágok bemutató oldala. Futó növényekből több félét is termesztünk: futó muskátlit, futó petúniából kis és nagy virágut, futó verbénát, plectantust vagyis áltömjént, ami mint szúnyogűző terjedt el, bidenst ( más néven balkon gold ), amit a futó muskátli közé szoktak ültetni kellemes színfoltot adva sárga virágával illetve sanvitaliát. A balkonok az egynyári virágoktól lesznek igazán színesek, tarkák és mutatósak, azonban egy-egy kaspóban, virágládában nyugodtan helyet kaphat mellettük néhány tő évelő is, hisz bőven vannak olyan fajok és fajták, amik ilyen körülmények között is megélnek, sőt évről-évre virágzásukkal is gazdagítják a kreatív növény együtteseket. Ha az erkélyre szeretnénk bakopát ültetni, csak félárnyékba telepítsük a növényt, balkonládába, cserépbe , vagy más ültető edénybe is remekül mutat. Magról nevelhető egynyári virágok Ilyen növény például a pillangóvirág (üde színfolt a kertben) , a díszdohány , a Kleopátra tűje , a búzavirág , a sarkantyúka , rézvirág , (legényrózsa) büdöske , borzaskata , egynyári azálea , egynyári szarkaláb , madármályva, kék iringó.


Balkon virágok Kertészeti webáruházam ezen menüpontjában a kifejezetten balkonra, balkonládába, cserépbe ültethető egynyári dísznövényeket válogattam össze Önnek! A balkonra való egynyáriak jelentősége kiemelt, hiszen ezek a növények a legtöbb évelővel ellentétben nem tavasszal, hanem nyáron virágoznak. Bemutatjuk az piros egynyári virágokat, így akár szín szerint is ültethetjük őket kertünkbe. Egynyári virágok piros színekben A kert színeivel évről évre ellehet játszadozni.


Illatos virágok őszig: vaníliavirág A Heliotropium arborescens, más néven vanília virág nevét virág ainak édes illatáról kapta, melyet esténként élvezhetsz a leginkább. A bokros cserje tojásdad vagy lándzsa alakú, olajzöld vagy sötétzöld leveleket nevel. Tűző napot kedvel, közepes vízigényű.


Az olcsó egy nyáriaktól ősszel el kell majd búcsúzni, az évelők viszont az erkélyen is átvészelik a telet, évről-évre virágzásukkal is. Ebbe a cserépbe három eltérő színű virágot ültetünk, hogy még dúsabb, még színesebb legyen. Az egyik, hogy a növény felszíni részeinek elszáradása után kiemeled a hagymákat és egy hűvös, száraz, sötét helyen tárolod őket kartondobozban vagy ládában. Ennek az az előnye, hogy a dézsák felszabadulnak, és ültethetsz helyükre szépen virágzó egynyári növényeket.


Amerika trópusi részein honos egésznyáron át virágzó egynyári virág. Ageratum molyhos levelű, szélei fogazottak szélűek, virágzatukat fejecskébe tömegesen hozzák folyamatosan, mint egy kék labda ugy néznek ki mikor teljes virágzásba vannak, ez csak akkor igaz, ha megfelelő mennyiségű fényt és tápanyagot kap. Erős teleken elfagyhat, ezért szeptemberben ültessük cserépbe és fagymentesen teleltessük. Az egynyári szegfűk 0-50cm magas, merev szárú növények, levelei szálasak, szürkészöldek.


Tavaszi megújulás, éledező ker. Kora tavasszal, amikor feléled a természet és maga a kert is, nagyon örülünk. Az egynyári virágmagokat akár cserépbe is ültethetjük, erre szintén alkalmas a büdöske, a verbéna, a petúnia, a lobélia, és a bojtocska. Akár nagyobb cserépbe akár balkonládába vethetjük tavasztól közvetlenül a magokat, amelyek majd nyáron gyönyörű virágerdővé fejlődnek. A heterózisfajták az első nemzedékben (F 1) feltétlenül fajtaazonosak, a virágok száma, nagysága, a növény mérete, bokrosodása, folyamatos virágzása felülmúlja a hagyományos, standard fajtákét.


A második nemzedékben azonban erősen hasadnak: utódaik többségükben csökkent díszértékűek az eredeti fajtához képest. A szép kert nem feltétlenül pénz kérdése. A honos vagy vadon is megélő növények gyakran olcsóbbak, kevés fenntartást igényelnek és legalább annyira szépek, mint a nemesített fajták.


Palántákat ültetnek, vagy azok magokat vetett a megadott helyre a kora tavasszal. Hajtás ok gyorsan átalakulnak virágos növények, és a nyár végén vagy ősszel virágok fade már. Felálló szárú, bokros növekedésű egynyári. Levelei hosszúkás tojásdadok, hegyben végződő, zöldek vagy bordósak.


Kétajkú, sárga virágai kis csomókban a hajtásvégeken nyílnak. Ha az elvirágzott részeket visszavágjuk, elősegíthetjük új virágok képződését. A magot cserépbe vessük és májusban ültessük a szabadba. Egy négyzetméteres területen belül akár féle színnel is lehet játszani.


Ezek a perzsaszőnyeg szerű virágfoltok. Virágai nagy tömegben nyílnak. A folt kialakításánál páratlan számú növényekkel kell dolgozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések