2017. október 3., kedd

Katasztrofavedelem szunyogirtas

Katasztrofavedelem szunyogirtas

A Duna mentén levonuló, évszázados rekordokat megdöntő árvíz és a nyárias meleg egy igen kellemetlen, életminőséget rontó következménye a szúnyoginvázió. A június elseje óta tartó központi szúnyoggyérítési program keretén belül eddig összesen 6ezer hektáron végeztek szúnyoggyérítést a szakemberek. Ezen a héten több mint háromszáz településen és öt fővárosi kerületben (III., IV., XI., XXI., XXII.) zajlik majd szúnyoggyérítés, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi.


BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság weboldalán. Veszély esetén kérem hívja a BM OKF Főügyeletét. A héten kezdődik az országos szúnyoggyérítési program, amelyet a katasztrófavédelem irányít. Első lépésként a biológiai eljárással lépnek fel a szúnyoglárvák ellen. Hozzájárulok, hogy a Central Digitális Média Kft.


Felhívta a figyelmet arra, hogy a katasztrofavedelem. Az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést – fűzte hozzá. Megújult a VÉSZ, a katasztrófavédelem ingyenes veszélyhelyzeti alkalmazása A könnyebb és egyszerűbb felhasználást tűzte ki célul az a fejlesztés, amely a napokban ér a végéhez. A héten a fővárosban és további 3település belterületén, összesen 1ezer hektáron folytatódik az országos szúnyoggyérítési program - tájékoztatta a végrehajtásért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-t. Ezen a héten az ország 2településén, ezen belül hat fővárosi kerületben, összesen ezer hektáron folytatódik a szúnyogirtás - tájékoztatta a programot koordináló Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.


Fejfájás és bőrkiütés az első tünet: gyorsan terjed az agyat károsító Zika-vírus Globális veszélyt jelent a Zika-vírus Robbanásszerűen terjed! Világjárvánnyal fenyeget a Zika vírus Rohamtempóban terjed a Zika vírus, már Európa is veszélyben Zika-vírus: nem a szex a gon hanem, hogy ez még csak a “főpróba” Zika-vírus – sperma után a nyálban és. A Balatonnál, a Tisza-tónál és a Velencei-tó menti településeken, illetve Bács-Kiskun, Csongrád és Zala megyében, Szolnok térségében, Budapesten és a Csepel-sziget településein irtják a szúnyogokat a héten a szakemberek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.


Ezen a héten a Szigetközben, Komárom, Baja, Mohács térségében, kilenc budapesti kerületben, valamint Szolnokon és a környező településeken, a Velencei-tónál és Baranya megyében folytatódik a szúnyogirtás - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-t. A Dunánál, a Velencei- és a Tisza-tónál, valamint a Szigetközben irtják a szúnyogokat a héten - tájékoztatta az országos szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-t. Nincs más kiút, bezár Bige László szolnoki gyára - Csányi Sándort sejtik a háttérben.


Ezen a héten Győr, Komárom és Mosonmagyaróvár térségében fogják a szúnyoglárvák számát csökkenteni ezer hektáron. A nyárias időjárás miatt az ország több pontján megindult a csípőszúnyogok rajzása. Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szigetvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség Illetékessége a Szigetvári és a Szentlőrinci járás közigazgatási területére terjed ki. Ezen a héten további 4településen, valamint budapesti kerületben, több mint 1ezer hektáron lépnek fel a szúnyogok ellen.


Második hetébe lép a katasztrófavédelem által irányított központi, biológiai szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t. Sziréna A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletének tájékoztatása szerint tegnap délután egy személygépkocsi letért az úttestről és fának ütközött Sármellék közelében. A megyei szintű műveletirányítás rendszerének elindítása óta a 105-ös segélyhívószámra érkező hívások nem az egyes hivatásos tűzoltó-parancsnokságokra futnak be, hanem a megyei műveletirányítási központba – írja közleményében. A fűtőberendezések ellenőrzésére figyelmeztet a katasztrófavédelem.


Gyérítik a szúnyogot a nagy tavaknál Elkezdődött a szúnyogirtás a Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tó környékén is. Mukics Dániel közleményben azt írta, hogy a folyókon levonult árhullám, az esős május és a hirtelen jött meleg miatt országos szúnyoginvázióról lehet beszélni. Arról is beszámolt, hogy az OKF hivatalos honlapján, a katasztrofavedelem. Sokszínű Vidék hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával. Nem tudom mennyire korrekt az információ, hogy a szúnyogírtás a katasztrófavédelem hatásköre, de ha.


Tiszaújvárosban a Triatlon Nagyhét egyik rendezvényét sikerült telibeszórni többezer emberrel, akik közül többszáz futó és hasonló számú gyerek volt kint. A következő napokban nyolc budapesti kerület mellett 1Győr-Moson-Sopron, Borsod-Abaúj- Zemplén, Baranya, Csongrá Veszprém, 21. Ezen a héten több mint 1ezer hektáron folytatódik a szúnyogirtás, az ország 4településén, valamint négy Budapesti kerületben - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes-szóvivője hétfőn az MTI-t. A következő időszakban Békés és Zala megyében, a Dunakanyarnál, Szekszárd térségében, a Dráva és az Ipoly mentén lesz intenzív gyérítés. Továbbá számos olyan - Pest, Fejér, Baranya és Somogy megyei - településen is csökkentik a vérszívók számát, amelyeken korábban nem volt szükség beavatkozásra.


Július 18-án, csütörtökön kezdődött volna Solymáron a szúnyogirtás, a nagy esőzések után bekövetkezett vérszívó-invázió miatt. A Katasztrófavédelem rendelte el a repülőgépes gyérítést, mert a vizsgálatok indokoltnak tartották azt, de a szúnyogok száma jelentősen csökkent az elmúlt hetekben, írja a Solymár Online. A katasztrófavédelem azt a tájékoztatást adta, hogy a Kiss Dávid palota névre hallgató épülethez a hétfőn lesújtó vihar miatt kellett két tűzoltóautónak is kivonulnia csütörtökön délelőtt, mert annak tetőszerkezete megsérült, és életveszélyes. A sok eső és a meleg időjárás miatt az ország számos településén számítani lehet a szúnyogok tömeges megjelenésére. A szúnyogirtás a héten folytatódik: az ország 2településén, ezen belül három fővárosi kerületben, összesen ezer hektáron irtják a rovarokat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.


Vízparti térségekben folytatódik a szúnyogirtás a következő napokban, bár az elmúlt hetekben csökkent azoknak a településeknek a száma, ahol központilag szervezett beavatkozásra volt szükség - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel. Az elmúlt hét esős és napsütéses időjárása különösen kedvez a szúnyoglárvák fejlődésének. Ha a kijelölt két nap rossz idő lesz, akkor május 2-3-án végzik el a munkát.


Katasztrofavedelem szunyogirtas

Balassa Balázs, a munkát koordináló Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke az MTI-nek szerdán azt is elmondta: a balatoni szúnyoggyérítést tavasszal és ősszel a helyi önkormányzatokat tömörítő BSZ, nyáron a katasztrófavédelem irányítja, a költségeket is e szerint állják. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírek, BAZ megye, belföl külföl politika, gazdaság, életmó utazás, divat, otthon, tech, mobil.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések