2017. október 10., kedd

Kivehető fogsor képek

Kivehető fogsor képek

Egyénfüggő, hogy ki mennyi idő alatt képes megszokni a kivehető fogsor viselését. Mint sok minden másban, a lényeg itt is a türelem és a kitartás. Kombinált kapcsos kivehető fogsor A képeken látható kapcsos kombinált kivehető fogpótlás olcsóbb kategóriának számít, hiszen nem tartalmaz finommechanikai rejtett rögzítő elemeket. A rögzítés az íny és a fognyak határán húzódó fémkapcsokkal van megoldva.


Kivehető fogsor képek

A kapocs nélküli kivehető fogsor másik neve: kombinált kivehető fogpótlás csusztatós elhorgonyzással. Ez a kombinált fogsorok közül a drágább árkategóriába esik, hiszen a fogsor rögzítését finommechanikai rögzítő elemek láthatatlan módon rögzítik a kivehető részt, így az a külső szemlélő számára teljesen. A fix, rögzített fogsor egy olyan kivehető műfogsor, melyet implantátumokkal rögzítünk, hogy a lehető legstabilabb legyen, és ne mozdulhasson el. A fogsort általában alul két - felül implantátummal rögzítjük. Ezekhez kapcsolódik a fogsor patentszerűen.


A teleszkópos kivehető műfogsor esetében primer és szekunder koronák segítségével oldható meg, hogy a fogsor rágás, beszé evés és mosolygás közben is megőrizze stabil helyzetét. A páciens megmaradt, ép fogai rögzítő elemeként, dokkoló egységként funkcionálnak a protézisnek. Teleszkópos részleges fogsor. Skip navigation Sign in. This video is unavailable.


Kivehető fogsor részleges foghiány esetén. Amennyiben Önnek csak részlegesen hiányoznak a fogai, azaz vannak még olyan stabil fogai, melyekkel lehetővé válik a kivehető fogsorok rögzítése, akkor javasoljuk a részleges kivehető fogsort. Kapcsos kivehető fogpótlások.


Részleges foghiány esetén amennyiben azok száma és elhelyezkedése nem teszi lehetővé rögzített pótlás készítését, kapcsos kivehető fogsor jelenthet megoldást a problémára. Ilyenkor a fémből megöntött alaplemezt kapcsok rögzítik a megmaradt fogakhoz. A teljes kivehető fogsor Ha a páciens már egyetlen saját foggal sem rendelkezik, akkor a teljes kivehető fogpótlás javasolt a számára.


Ezek a fogművek jóval olcsóbbak, mint a fogpótlás egyéb formái, de azt is tudni kell, hogy a viselésük – különösen a megszokás időszakában – sokkal kényelmetlenebb, és időbe telik. A nálunk készülő rugalmas fogsor , valplast fogsorok kiemelkedő tapadással rendelkeznek és olyan élethűek, természetesek, hogy garantáltan senki sem veszi észre. Részleges kivehető fogsor : ha a csontállománya alkalmas fogászati implantátum beültetésére, akkor készíthetünk Önnek részleges kivehető fogpótlást. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az elkészült fogpótlás az implantátumokhoz kerül rögzítésre, így a fogsor sokkal stabilabb, mint a hagyományos kivehető protézisek.


Aki nem tisztítja megfelelően a protézisét, annak rossz szagú, ápolatlan fogmű lesz a szájában, melyet viselője esetleg megszokhat, a környezete azonban nem fogja. Sőt, a meglevő fogakat is veszélyezteti, valamint nő az ínygyulladás veszélye akkor, ha nem tisztítja a kivehető fogpótlást. Mivel a rögzített rész stabil, nem mozgatható, a kivehető részt ( fogsor ) stabilizálja, a helyén tartja.


Ez a stabilitás alapvetően tehát a precíziós csúsztató(k)nak köszönhető ami összefogja a két különböző fogpótlást, így biztosítva tökéletes harapást és külső megjelenést egyaránt. A teljes fogsor elkészítésekor számos tényezőt figyelembe kell venni: a szájüreg állapotát mellett például a fogatlanság időtartamát. A fogsor így stabilan bent marad a szájban, még evésnél sem mozog. Teljes műfogsor vagy protézis Amennyiben teljes fogatlanság áll fenn (hiányzik az összes fog), akkor teljes kivehető fogsorról beszélünk. Overdenture fogsor : ( képek lejjebb láthatóak) Sok esetben előfordul, hogy még a legprecízebb orvosi – fogtechnikai munka ellenére sem lesz tökéletes a műfogsor stabilitása, rögzülése.


A stabilitásért elsősorban a szájüreg kemény- és lágyszöveteinek a viszonya felelős. Előfordul, hogy valakinek gyakran eltörik a kivehető pótlása. Ezt okozhatja az is, hogy az illetőnek olyan a szájberendezése, hogy a csontos részeken megfeszül a fogsor két oldala, és eltörik.


Természetesen akkor is eltörhet fogsor , ha beleesik a mosdóba. Azért szoktak egy-két arany fogat is beépíteni a műfogsorba, mert így kevésbé gondolná bárki is, hogy a fehérek pótlások. A protéziseket számtalan trükkel lehet sajátnak álcázni.


Fogszabályozásra általában a fogak vagy az állcsont helytelen pozíciója miatt van szükség. A helyreállító kezelés korántsem kizárólag szépészeti célú, hiszen egy szabálytalan harapás vagy rendezetlen fogsor számos fogászati vagy beszéddel, evéssel összefüggő probléma kialakulását is elősegítheti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések