2018. december 25., kedd

Gyermektelenségi adó 2019

A gyermektelenségi adó a háborút követő kényszerintézkedés volt, ideológiával is alátámasztva a szükségességét. Magyarország népe nem Orbán Viktor népe. A furcsa adók születésünktől halálunkig elkísérnek bennünket, sőt a születéshez és a halálhoz is kapcsolódhatnak furcsa adószabályok, de az emberi élet egyéb helyzeteihez, eseményeihez is, így a gyermekkorhoz, a házassághoz, a házasságot „elmulasztókhoz”, a gyermekvállaláshoz vagy a gyermek nem vállalásához is. Az abortusztilalom és a gyermektelenségi adó miatt a természetes szaporodás üteme ezekben az években jelentősen nőtt. Az is rendszeresen a közbeszéd tárgya, hogy mennyi gyerek számít gyereknek, és mi a család fogalma.


Gyermektelenségi adó 2019

A Nőkért Egyesület célja a jelentős teljesítményt nyújtó nők és a feminizmus történetének megismertetése, valamint a nőkkel szembeni erőszak és a szexizmus elleni küzdelem. A kétségkívül nem szerencsés hangzású gyermektelenségi adó pedig annyit jelent: a gyermeket nem nevelőknek a mostaninál jobban ki kell venniük a részüket az utódok felnevelésével járó terhekből. A KDNP elnöke nem támogatná gyermektelenségi adó bevezetését, ezzel szemben annak a híve, hogy a gyermeket vállaló családokat külön támogatási formával segítsék.


A csalá a házasság védelme - először csak egy ártatlannak tűnő állásfoglalás. Bár nem hiszem, hogy a szinglik bármilyen módon is veszélyeztetnék azt, hogy aki családot szeretne alapítani, így tegyen. Mennyire remeg a gyermekért éppen ő, akinek meg sem adatott, hogy gyermeke lehessen. Még az „agglegényadót” is helyeselné, amelyből lennének üdülőházak, anyaházak, napközi csecsemőmenhelyek.


Gyermektelenségi adó 2019

Az ellenzéki összefogás nem - vagy csak kevesek által - várt sikert ért el a múlt heti önkormányzati választáson. Karácsony Gergely lett a főpolgármester, a közgyűlésben is az ellenzéki erők vannak többségben, és több nagyvárosban is fordult a politikai széljárás. HVG3hvg3Doku360: Nem bírom tovább itt, kedden már nem jövök haza Szökését tervezi rabszolgasorban tartott Maris az Egy nő fogságban című dokumentumfilm harmadik részében.


Drog kvíz kicsi csavarral – Vigyázz, el ne kábítson a sok jó válasz! Ratkó-korszak, az abortusztilalom és a. Gyerünk, mutasd meg mit tudsz! Addig kapnának időt a gyerekvállalásra. Ha szórakozni akarnak, gyerekvállalás helyett, akkor fizessenek.


A válaszok alapján aztán jöhet az abortusztilalom, a gyermektelenségi adó ,. Talán legegyszerűbben úgy lehet megvilágítani a terv gyengeségét, ha gondolatkísérletként feltennénk, hogy a kötelező nyugdíjrendszer teljesen magánkézben van. Ekkor evidens lenne, hogy egy gyerekszám szerinti járadékmódosítás egyszerűen gyermektelenségi adó. Az idősebbek biztosan emlékeznek még Ratkó Annára, akinek egészségügyi miniszterként a nevéhez fűződik a gyermektelenségi adó , valamint az abortusz tilalom bevezetése. Ennek köszönhetően ugrásszerűen megnőtt a népesség az 50-es években. A második hullám a 70-es években volt, amikor nekik is gyermekeik születtek.


A törvény megtiltotta az abortuszt, bevezette a gyermektelenségi adót. Az adó az adóalap -ára terjedt ki. Ezzel párhuzamosan rögzítették az anyák, terhes nők és gyermekek védelmét. Ti melyik pártra szavaztok április 8-án?


Megmondom őszintén, hogy én az előző országgyűlési választáson Fidesz-szavazó voltam, amelyet mára nagyon megbántam. Fidesz a Gyurcsány-Bajnai-kormányok gazdasági ámokfutása után, viszont a jelenlegi rendszer véleményem szerint nekünk, melegeknek meglehetősen kedvezőtlen. Az ötvenes években a cél a minél több gyerek lett. Nem véletlenül, hisz a háború környékén majd három millió állampolgárt vesztettünk.


Ratkó Anna, a korszak névadója népjóléti miniszter, majd egészségügy miniszter volt, és az ő nevéhez fűződik az akkori abortusztilalom és a gyermektelenségi adó is. Azon bejegyzett élettársi kapcsolatban, vagy házasságban élő, harminc éven túli párok, akik gyermektelenek, nettó fizetésük százalékát kötelesek gyermektelenségi adó címén befizetni, a negyven feletti gyermektelen párok pedig a harminc százalékát. Az a megoldás amit most éppen csinálnak már pár éve. Csak a gyerek nem olyan mint a krumpli, hogy most döntenek valamiről és jövőre már hopp meg is van a termés.


Az MSZP szerint nőellenes intézkedés lenne, ha bevezetnék az úgynevezett gyermektelenségi adót. Mindezek a jövőben egyre komolyabb ki-hívások elé állítják a magyar gazdasági, társadalmi és politikai rendszert egyaránt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések