2018. december 4., kedd

Megbocsátható a megcsalás

Megbocsátható a megcsalás ? A kérdés összetett, nehéz, bonyolult, a válasz pedig bár elképesztően egyszerűnek tűnik, annál bonyolultabb. A megbocsátás önmagában nem egyszerű dolog, bármilyen könnyűnek is hangzik, ha pedig az az ember bánt meg bennünket, akit mélyen szeretünk, ez még nehezebb. Az én kérdésem az lenne, hogy megbocsátható -e a megcsalás ? Persze tudom, hogy ez a párkapcsolattól függ, de mégis, meg lehet-e bocsátani ezt a dolgot úgy igazából?


Hogy ne jusson eszembe többé az, hogy mit tettek velem. Az eddig szilárd (vagy annak hitt) több éve tartó párkapcsolatomban történt meg ez a dolog. Azt a fajta megcsalást, amit én is kifejtettem, hogy számomra mi a megcsalás , nem tudnám megbocsátani.


Egy félrelépést meg tudnék bocsátani, de egy megcsalást már nem. Megcsalás , féltékenység, hazugság, kényes és fájó téma, ha már volt róla tapasztalatod. Persze attól függ, hogy melyik pozícióban voltál a szerelmi háromszögben?


Te képes lennél megbocsájtani a párodnak, ha kiderül, hogy megcsalt? Hol van számodra a határ, milyen esetben tudnál megbocsájtani? Akit még nem csaltak meg, az nagy valószínűséggel azt gondolja, hogy a megcsalás a legnagyobb vétek a párkapcsolatban, és sosem tudna megbocsátani.


Mégis amikor tényleges kontextusba helyezzük a megcsalást, már nem is olyan egyértelmű, hogy ki miért hibás. Amikor egy kapcsolat megromlik, akkor közel sem mindegy például, mi volt a szakítás oka – nyilvánvalóan a megcsalás áll a feketelista élén. Sokan állítják, ha a partnerük egyszer félrelépett, sosem kezdenék újra vele, mert oda a bizalom, amit soha nem lehet többé visszacsalogatni.


Megbocsátható a megcsalás

Egyáltalán folytatódhat tovább úgy az a kapcsolat, ahogy eddig? Nem az van, hogy elpattant egy húr? Ugyanaz a bizalom fennmaradhat, ami volt?


Csonka András, akinek a szavait a Színes Ász idézte. Legfrissebb megcsalás cikkek. Szulák Andrea szerint megbocsátható a megcsalás - Ön mit gondol?


Gondolatban a Kerek Melledet Fogdosom. Melyik megcsalás a megbocsátható , ha meg lehet? Fórum, tapasztalatok, kérdések, válaszok. Köztünk marad című műsorában egy igazán komoly témát boncolgatott.


Meglehetősen markánsnak mondható a kontúr a nemek között is. A testi megcsalás sok esetben a férfiak számára sokkal kevésbé megbocsátható , elfogadható, mint a nők esetében, akiknek természetesen ugyanúgy rendkívül nagy fájdalmat és csalódást jelent, mégis valamiért a gyengébbik nem elnézőbbnek mondható e téren. Cserébe én se csalom meg a kedvesemet és ezt ő is tudja. Nem is értem hogyan lehet úgy létezni egy kapcsolatban, hogy mindkét fél azzal fekszik le akivel akar.


Márpedig a logikád mentén mindez megbocsátható lenne, hiszen ha valaki egyszer félrelép és ez nem jár következményekkel, akkor miért ne tenné meg máskor is? A barátnőm csókolózott egy másik sráccal. Sírva könyőrgött, hogy bocsássak meg neki, hívogatott, sms-eket küldözgetett, hogy mennyire bánja és, hogy szeret. Ha már szóba került a félrelépés, nem kerülhetjük meg Hillary és Bill Clinton esetét sem. A pár a Yale egyetem jogi karán jött össze, Hillary már ekkor elkezdte felépíteni a leendő elnököt, mert magával ragadta annak karizmája és pengeéles esze.


Fecsó megcsalás Fecsó meglepő dolgot mondott a megcsalásról - Vasvári Vivi férje a Mokkában nyilatkozott Fecsó szerint van, amikor a hűtlenség megbocsátható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések