2015. szeptember 25., péntek

Alacsony vérnyomásra vörösbor

A kávé és a vörösbor valóban megoldás? A krónikusan alacsony vérnyomás – ha az nem betegséghez társul – megoldása gyakran a megfelelő folyadékfogyasztás, ami télen napi liter, nyáron és kifejezett fizikai aktivitás esetén akár 3-liter is lehet. Nemcsak a magas, hanem az alacsony vérnyomás is okozhat különböző kellemetlen tüneteket. Ez utóbbi ugyan kevésbé veszélyes, de rossz közérzetnek, fáradékonyságnak, a koncentráció hiányának is oka lehet. Ugyanakkor a krónikus (idült) alacsony vérnyomás (hipotónia) is számos szövődmény előidézője lehet.


Alacsony vérnyomásra vörösbor

Az alábbi megállapítások szigorúan csak tartósan fennálló alacsony vérnyomásra jellemzőek, nem tartozik ide az úgynevezett ortosztatikus hipotónia , amely egyes testhelyzetekben (állva, fekvésből felülve) jelentkező. Nagyon alacsony vérnyomásra vörösbor ? Ha sportolok,ha nem , alacsony. A B12-vitaminban és folsavban gazdag ételek segíthetnek megelőzni a vérszegénység kialakulását, ami alacsony vérnyomáshoz vezethet.


Ilyenek például a máj, a vörös húsok, a pisztráng, a tonhal, a joghurt, a sajtok, a zabkása, valamint a spenót, a spárga, a zöldborsó, az avokádó és a brokkoli. A vörösbor sem hasznos? Azt már több kutatás igazolta, hogy a vörösborban is megtalálható antioxidáns hatású polifenolok segítenek a szívbetegségek megelőzésében, de azt látni kell, hogy nem azért, mert csökkentenék a vérnyomást.


Erről szó sincs, a polifenolok ugyanis másképpen védik az ereket. Alacsony vérnyomás (2) Alacsony vérnyomás Fá­radt­ság, szé­dü­lés, hi­deg vég­ta­gok, ál­lan­dó ásí­to­zás, gyen­ge kon­cen­t­rá­ció – no­ha az ala­csony vér­nyo­más nem ve­szé­lyes, a tü­ne­tei kel­le­met­le­nek. Mit tegyek az alacsony vérnyomás ellen?


Ezen kívül álmosnak is érzem magam,és energiahiányosnak. Az otthoni vérnyomásmérővel szoktam megmérni,ami biztosan nem rossz,mivel a családomnak mindig rendes értékeket mér. Ha az alacsony vérnyomás panaszt okoz, mindenképpen érdemes kivizsgáltatni, hiszen a hasonló tünetek mögött számos ok meghúzódhat. Ilyen lehet például egy rosszul összeállított diéta, a hosszúra nyúlt ágyban fekvés, bizonyos gyógyszerek, fertőzések.


Nos, meglehet, hogy alacsony a vérnyomásod. Ha vérnyomásméréskor a felső érték nem éri el a 1Hgmm-t, alacsony vérnyomásról beszélhetünk. Ez ugyan annyira nem káros, mint a magas változat, azonban a tünetek sűrű jelentkezésekor, valamint ha ezek negatív befolyással bírnak életvitelünkre, nem árt, ha segítséget.


A Transzcendentális Meditáció segít megszabadulni a stressztől. Ha hajlama van az alacsony vérnyomásra , akkor kerülje a hirtelen gyors mozdulatokat. Naponta 1-pohár vörösbor elfogyasztása is segíthet a tünetek elmúlasztásában.


Ugyanígy, ha mértékletesen, megiszik napi 1-kávét, akkor ez is segíthet. Magas vérnyomás gyermekkorban A magas vérnyomás gyerekeknél sok esetben nem okoz tüneteket, a betegség általában csak háziorvosi vagy óvodai, iskolai szűrővizsgálatok során véletlenszerűen derül ki. Olyan problémám van, hogy szerintem nagyon alacsony a vérnyomásom.


Ez az érték a legmagasabb. Ajánlották már ismerősök a kávé cola, vörösbor fogyasztását, de egyikkel sem élnék mivel nem. Az alacsony vérnyomásomhoz társul még tünet is, fáradság, feledékenység, álmosság, nyom a tarkóm. Nem kell összekeverni a tartósan alacsony vérnyomást azzal, ha az illetőnél például helyzetváltozatás miatt lép fel vérnyomásesés.


Alacsony vérnyomásra vörösbor

Ha ugyanis fekvés után felállunk, a mért nyugalmi értékhez képest a szisztolés vérnyomás legalább Hgmm-rel, a per érték vagy úgynevezett diasztolés vérnyomás minimum Hgmm-rel alacsonyabb lesz. Mi azonban most azokról szeretnénk szólni, akiknek öröklött hajlamuk van az alacsony vérnyomásra. Ezt a hosszú távú vérnyomásméréssel tudjuk egyértelműen bebizonyítani, de sok érintett egyébként is tisztában van vele.


Ne aggódj, az alacsony vérnyomás önmagában egyáltalán nem veszélyes. Kezelni is csak akkor szokták, ha a vele járó tünet ek zavaróak és erősek. Nem rövidíti meg az életet, sőt egyes orvosok szerint akár meg is hosszabbíthatja, nem károsítja sem az ereket, sem pedig a belső szerveidet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések