2015. szeptember 14., hétfő

Ptgreg igénylése

Ft támogatásra vagy sem. A nyomtatványt az elektronikus bevallásra kötelezett üzemeltetőknek elektronikus úton kell benyújtaniuk, egyéb esetben az adatlap papír alapon is benyújtható. Az adatlapot és a kitöltését segítő szoftvert megtalálhatja az NAV honlapján, ha erre a linkre kattint, de a szükséges iratokat az adóhatóság ügyfélszolgálatain is kiadják.


Ptgreg igénylése

A nyomtatvány az általános szabályok szerint elektronikusan vagy papír alapon nyújtható be. Az alábbi linken a nyomtatvány PDF képét fogja látni. Hogyan zajlik a pénztárgép üzembe helyezési kód igénylése ? Minden új géphez kell egy beüzemelési kódot kérni, annak is aki nem kap támogatást. Ha Ön egyéni vállalkozó, akkor a 16.


Pénztárgép regisztrációs kód igénylése , 50. Az apának gyermeke születése esetén, legkésőbb a születést követő második hónap végéig, öt, ikergyermekek születése esetén hét munkanap pótszabadság jár, amelyet kérésének megfelelő időpontban kell kiadni. NAV-tól igényelje meg az üzembehelyezési kódot és ha lehetőség van rá, az állami támogatást.


A NAV napon belül megküldi Önnek a pénztárgépéhez szükséges üzembehelyzési kódot. Az online pénztárgép bevezetése egy viszonylag szé­les réteget érint. A gazdasági élet különböző terüle­te­in (pl. kiskereskedelem, vendéglátás) működnek azok a sze­rep­lők, akik tevékenységük során használnak pénztár­gé­pet, vagy azért, mert erre jogszabály kötelezi őket, vagy mert önként vállalták a pénz­tár­gép alkalmazását.


Az ezer forintos állami támogatás igényléséhez a nyomtatvány TAM-és TAM-lapjait kell kitölteni. PTGREG ” nevű nyomtatványon igényelhető. Nem változott azonban az szabály, hogy a telefonos ügyintézéshez egyedi PIN kód igénylése céljából az EGYKE mellett egy másik adatlapot, a TEL jelű nyomtatványt is be kell nyújtani.


Ptgreg igénylése

Támogatás igénylése iránti kérelem. Az adatlapot az elektronikus bevallás benyújtására kötelezett üzemeltetők elektronikusan kötelesek benyújtani. Regisztrációs kód igénylése.


Az üzembe helyezési kód igénylése díjmentes. Ha a pénztárgép állandó üzemeltetési helyén a mobil adatkapcsolat nem érhető el, és az aránytalan költségek nélkül külső antenna biztosításával vagy más műszaki megoldás alkalmazásával sem biztosítható. A legfontosabb teendő az online típusú pénztárgépek üzembe helyezési kódjának NAV-tól fenti időpontig való igénylése az erre szolgáló nyomtatványon.


Természetesen ezen túlmenően szükséges lesz az is, hogy az adóalany igényeinek és lehetőségeinek megfelelő online típusú pénztárgépet szerezzen be. Az igénylést megejthetjük elektronikusan az ügyfélkapun keresztül vagy személyesen bármelyik NAV kirendeltségen is. Online pénztárgéphez üzembe helyezési kód igénylése.


Mivel az adatlap kitöltésének nehézsége felér egy adóbevallással, kérje könyvel ője segítségét! Mármint az online pénztárgép használata. Első lépés regisztrációs kód igénylése. Jogszabályváltozások, kormányzati intézkedések. A támogatás mértéke 50.


Ezt az időpontot követően – amennyiben még nem került sor az átállásra – az adózó nyugtaadási köte-lezettségét továbbra is a hagyományos, elektronikus naplóval nem rendelkező pénztárgépével köteles teljesíteni. Amennyiben használt gépet vásárol átszemélyesítési kódot kell igényeljen, mert használt géphez az üzembehelyezési kód nem használható fel! Ezeken a lapokon üzembe helyezési kódot gépenként kell igényelni, azaz minden darab pénztárgép egyedi üzembe helyezési kódot kap a NAV-tól. A nyomtatványon szereplő kód segítségével rendelhető a pénztárgéphez a vállalkozás, a műszerész ezzel üzemeli be a gépet, ezért mindenképpen szükség van rá.


A pénztárgépek üzembe helyezéséhez először egy ún. Gyorsan tájékozódhat az ügyfeleink által leggyakrabban feltett kérdésekre vonatkozóan, ha átnézi ezt az oldalt. Reméljük segítettünk megválaszolni kérdéseit, de ha nem, szívesen válaszolunk megkeresésére, akár személyesen, akár telefonon, akár e-mailben, vagy a weblap kapcsolati űrlapján keresztül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések