2016. december 7., szerda

Japán kultúra érdekességek

Japán kultúra érdekességek

Ft körüli összegért választhattunk a Kuro Taisho és a Kuro Shogun burger közül. A Burger King aktuális kínálatában éppen fekete színű hambik voltak, de ha egy héttel hamarabb megyünk, akkor a vörös változatát kóstolhattuk volna meg. Akkor jó helyre jöttél. Ez az egyszerű weboldal a Japánban élő magyarok blogjainak egy kis gyűjteménye.


Vagyis a lehető legjobb betekintés ezen távoli kultúrába és az igazi mindennapokba azok szájából, akik ott élnek és tapasztalják minden nap. Japán a világ egyik vezető nemzete a tudomány, a technológia, a gépészet és az orvostudomány terén. Az országban nagyjából 7ezer kutató él.


Japán a világ államai közül költségvetéséből a harmadik legtöbbet költi tudományok és a technológia fejlesztésére. A japán kultúra és a társadalom a világ egyik legfejlettebbje. Szinte az összes GDP-je a technológiai piacon alapul, például a Sony, a Toshiba, a Nikon, a Hyundai vagy a Nintendo között. A japán és koreai piacon elért hatalmas siker után a KitKat Ruby most a magyar boltok polcain is megjelenik.


Japán kultúra érdekességek

A magyar csokoládéfogyasztók Európában az elsők között, svájci és olasz társaikat is megelőzve juthatnak a különlegességhez – írják. A hāfuk különleges megjelenéssel rendelkeznek, bennük két különböző kultúra , két különböző etnikum sajátosságai keverednek, ez teszi őket annyira széppé. Ausztrál és japán Amerikai és japán Orosz és japán Spanyol és japán Angol és japán Német és japán Olasz és japán Zambiai. A jajoi kultúra gyorsan elterjedt, illetve a dzsómon kultúrával keveredett. Jeges-tenger, keleten a Csendes-óceán és melléktengerei, délkeleten Ausztrália és Óceánia, délen az Indiai-óceán, délnyugaton a Vörös-tenger, a Szuezi-csatorna és a Földközi-tenger, nyugaton a Fekete-tenger, a Kaukázus, a Kaszpi-tenger, az Urál folyó, és az Urál hegység Amerikától pedig a Bering-szoros határolja.


A polinéziai háromszögön belül rengeteg sziget hasonló kultúrával rendelkezik, vallás, társadalmi felépítés és mítoszok tekintetében is. Ismerd meg az igazi japán kultúrát és mindennapokat. Vallási kegyhelyek - Japán , Ázsia. Olvasson utazói értékeléseket és tekintse meg a fényképeket Japán vallási kegyhelyeiről a TripAdvisoron. Inter Japán magazin Japán etikett Egy titokzatos birodalom Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.


Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk! Heti japán - kultúra Elnézést hogy nem irtam csak mást dolgot kelet el intéznem De most vissza tértem :D. A sör a legnépszerűbb ital Japánban. A levest szürcsölve illik meginni, közvetlenül a tálkából. Japánban számos olyan gyógyforrás található, melyek rádioaktív hatással bírnak.


Sok hasonlóságot fedezhetünk fel a japán és nyugati kultúra művészeinek termékei között, hiszen mind az esztétikára törekednek. A különbség a szemléletben rejlik. Nyugaton legfontosabb a végtermék, a japán alkotó szemében a kész produktum csupán egy pillanat a művész életében.


Sok japán nő jött rá, hogy semmi esélyük valaha is elérni ezt a fajta nyugati szépségideált, ezért a Lolita divathoz menekült. A szép helyett a cuki elérése volt a cél. A Lolita ruhák tökéletesen elfedik az alakokat, így a nagyobb méretű nők is bátran viselik. Narito ang naging galaw ng kultura sa Japan : Ang pinakaunang kultura ng Japan ay naimpluwensiyahan nang malaki ng bansang Tsina. Kalaunan, noong panahon ng Edo, sinarado ng Japan ang pinto nito sa buong mundo.


Dahil dito, umigting ang mayaman na kultura ng Japan. Nagyon ritkán csábulok csak el a színes körmöket, vagy éppen a különlegesebb díszítéseket illetően, nálam abszolút befutó a francia manikűr – inkább csak a forma az, amin alkalmanként változtatni szoktunk. A japán nevelési kultúra ugyan nagyon idegennek tűnhet nekünk európaiaknak, mégis érdemes lenne tanulni tőlük egy pár dolgot. Persze át tudnak esni a szigorral a ló túloldalára, és közel sem állítom, hogy ők lennének a tökéletes példa, de az alábbiakon érdemes egy pár percig elgondolkodni.


Japán kultúra érdekességek

Zen-ről szól, a filozófiáról, amelyről elvárt, hogy megtisztítsa az elmédet, és olyan dolgokat adott nekünk, mint a kalligráfia és a haiku. Ezért sok híres minimalista ember Japánból származik. Válogatott Japán művészet - Hasznos információk, érdekességek linkek, Japán művészet - Hasznos információk, érdekességek témában.


Tudta hogy a japán nők már több mint éve tartják a világrekordot a hosszú élettartam tekintetében? Nem öregszenek és lenyűgözik a világot az ideális alakjukkal. Nem csoda, hiszen a testmozgás (az egészséges táplálkozással kiegészülve) a japán kultúra tökéletességének egyik nagy titka.


A japánok nagyon érzékenyek az illatokra, ezért kínosan ügyelnek a tisztaságra és a személyes higiénére. Informális volt, nyugatias stílusú, balról jobbra írtak, és sok angol kifejezést és szlenget használtak (normál szavaknak a gyerekes kiejtését). E két nép „járult hozzá” Japán létrejöttéhez – még ha ez kicsit erősnek hangzik is, de tény, hogy a kínai kultúra Koreán keresztül áramlott Japánba.


Az eredeti, ősi japán minták a világ legősibb kultúráinak egyikével alkot szerves egészet, magát Japánt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések