2016. december 29., csütörtök

Mellkasi fájdalom mozgásra

Mellkasi fájdalom mozgásra

Kötőszövet- vagy izomeredetű fájdalom. Az általuk okozott mellkasi fájdalom mozgásra erősödik, például ha egyik oldaláról a másikra fordul, vagy ha felemeli a kezeit. A szúró mellkasi fájdalom kivizsgálása. A szívroham tünetei közé tartozik a mellkasi fájdalom mellett az izzadás, a hányinger, a gyengeség és a légzési nehézségek is. Nem kardiális eredetű mellkasi fájdalom.


Mellkasi fájdalom mozgásra

Többnyire fenyegető jelnek tekintjük, ha a vezető tünet a mellkasi fájdalom. Gyakori azonban, hogy a betegek csupán diffúz nyomásérzésről vagy mellkasi égő érzésről panaszkodnak. A mellkasi fájdalom kezelése.


Több szakmai nyelven úgynevezett atípusos, (nem szív eredetű fájdalom ) hátterében észleltünk műszeres vizsgálatokkal szív eredetű eltérést. Javasolható ezért minden mellkasi fájdalom esetén kardiológiai konzultáció, mellyel diagnosztizálható az ok, és megelőzhető esetleg súlyosabb baj. Légzési zavarok, mellkasi fájdalom okai.


Ha valami elromlik bennük, arról általában hamar tudomást szerez az ember: a légzési problémák és a mellkasi fájdalom súlyossága a kissé kellemetlen irritációtól egészen az életveszélyes helyzetekig terjedhet. Gyakran járhat nehézlégzéssel is. Angina pectoris: A szívizom átmeneti vérellátási zavara miatt létrejövő mellkasi fájdalom. WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában. A mozgással összefüggő mellkasi fájdalom általában ebben az életkorban ízületi, vagy izomerdetű.


A leírt tünetek miatt, azaz a társuló panaszokra gondolok egy rutin fizikális vizsgálat, albor, EKG, mellkas rtg mindenképpen indokolt. A szívproblémák kapcsán szinte mindenkinek a bal oldali szorítás és mellkasi fájdalom jut eszébe, ezért érdemes áttekinteni, mi minden miatt jelentkezhet a jobb oldalon a fájdalom. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakértője segít a tájékozódásban. Leggyakrabban valamilyenfájdalomaz oka annak, hogy orvoshoz fordulunk, közülük is a hasi fájdalom , a fejfájás egyes formái és a mellkasi fájdalom jelenthet életveszélyes állapotot. Ez utóbbihoz ha verítékezés, nehézlégzés, sápadtság, hányás és halálfélelem is társul, szintén azonnal orvoshoz kell fordulni!


Mozgás során a fájdalom fokozódik, például, ha kezeit felemeli a beteg vagy egyik oldaláról a másikra átfordul. A bárányhimlő vírusa övsömört okozhat, ami valójában ideggyulladás. Krónikus köhögés vagy mellkasi fájdalogyakranvisszatérő hörghurut, makacs és nem csillapítható köhögés, mellkasi fájdalom a tüdődaganat vagy a mellkasban kialakult egyéb daganat (pl. lymphoma = nyirokcsomórák) első tünete.


Ezek közül legsúlyosabb a szív koszorúereinek megbetegedése, mely azonnali orvosi ellátást igényel. Néha az asztma is okozhat mellkasi fájdalmat. Az agytumoros fejfájás másképp jelentkezik-e, mint a normális? A tenziós fejfájás, mely gyakran a fej és a nyak hátsó részének szorító érzésével jár, gyakori tünet az olyan agydaganatos betegeknél, akiknél a tumor a fej hátsó részén található és nyomást gyakorol az oldalkamrákra (a gerincvelői folyadék tere az agy közepén). Ilyen határozott lokalizációjú, légzésre, nyomásra, mozgásra , köhögésre, tüsszentésre mutatkozó vagy erősbödő fájdalom a borda sérülését, gyakran törését vagy legalább infractióját bizonyítja, még akkor is, ha a beteg a traumára nem emlékszik, azt esetleg észre sem vette.


A rheumatoid arthritis. Ha a hát nyaki része fáj és a fájdalom a karokba sugárzik, szívroham is okozhatja a tüneteket. Mellkasi fájdalom is jelezhet ízületi panaszt a nőknél.


Az egyszerre jelentkező hányinger, nehézlégzés komolyan felveti a szívroham lehetőségét. Nem mindenkinél jelentkezik szívroham esetén a mellkasi fájdalom ugyanis. Megoldás: Gyorsan orvoshoz. Hívjanak mentőt, esetleg a házi.


A bal oldali fájdalom másik oka az alsó hasban a férfiak és a nők számára az urogenitális rendszerben a vese-medence kiterjedése. A baloldal bal oldali fájdalma más jellegű lehet, amely szerint egy vagy másik betegség kialakulását feltételezhetjük. A fájdalom osztályozása: mi lehet. A gerinc felületes izomzata, illetve a bőr betegségei is kiválthatnak háti fájdalmat, sőt a mellkasi és hasi szervek kisugárzó megbetegedéseiből is adódhat. Ha ott egy finom kis dudort tapint, az már a gyógyulás során létrejött csonthártya vastagodás.


Ez később is látszik majd a mellkasi röntgen felvételén. Legyen türelmes, teljesen meg fog szűnni a fájdalom. Egyébként mellkasi RTG felvétel készítésének nem lehet akadálya, mint balesetesnek is jár. A beteg vizsgálata során a fájdalom jellegét, kisugárzási helyét, a testhelyzetre, illetve mozgásra bekövetkező esetleges változást és a nitroglicerin bevételé-re való reakciót vettük figyelembe.


A hátfájás oka lehet többek között az ízületi kopás, ami miatt a fájdalom kivédésére torz testtartást veszünk fel, így a testünk az egyik oldalon feszül, a másikon túl renyhe lesz, hiszen a szervezetünk mindig egyensúlyra, kiegyenlítődésre törekszik. A diagnózis gyakran felső végtagi fájdalom , de sokszor ez a meglehetősen bizonytalan kórisme is hibás. Még akkor is, ha a radiológus a röntgenfelvételen a nyakcsigolyák kopását állapítja meg.


Ez ugyanis gyakran véletlenszerűen megállapított lelet, és nagyon sokszor semmi köze a fájdalomhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések