2019. május 14., kedd

Királyrét tanösvény

Királyrét tanösvény

A Királyréti tanösvény a Börzsöny szívében, km hosszan húzódik. A kilenc állomásból álló útvonalon megismerkedhet az erdő és a tavak élővilágával, a kisvasutak és a vasbányászat történetével. A Látogatóközponttól a királyréti parkolóig vezet a kilenc állomású tanösvény. A séta során megismerkedhetünk az erdő és a tavak élővilágával, a kisvasutak és a vasbányászat történetével.


A tanösvény első állomása közvetlenül az erdei iskola mögött található. A kirándulóközponttól indul egy tanösvény melyet érdemes bejárni. A vendégek tartalmas kikapcsolódása érdekében egy határon átnyúló együttműködés keretében fejlesztéseket valósítottunk meg: A parkoló környékén megújult információs táblák segítik a tájékozódást és a programtervezést.


Királyrét a Börzsöny egyik legfogalmasabb kirándulóhelyévé vált. Erzsébet-ligeti tanösvény , kilátó és lombkorona-sétány – Gyomaendrőd. Az km hosszú tanösvény különlegessége, hogy földön, vízen és „levegőben” is bebarangolható, és megismerhetitek a ligetek, erdők élővilágát. A felújított Sóhajok hídja jó kiindulópontja lehet a túrának.


A tájékozódást irányjelző nyilak és fatörzsre festett jelek segítik. Please try again later. A kis megállók rejtvényeit, és az egész tanösvényt akkor érthetjük csak meg, ha a látogatóközpontban megvásároljuk a 6Ft-os kiadványt, mely a rejtvényeket és a tanösvénnyel kapcsolatos érdekes információkat egyaránt tartalmazza. Ide az látogasson el, aki biztonsággal tud közlekedni a pallókon. Az egész tanösvény élete a Duna vízállásának függvénye, a neve is erre utal.


Megtörténhet, hogy kidőlt fákkal találkozhatunk, ezek a babakocsis sétáknál okozhatnak gondot. A Duna–Ipoly Nemzeti Park Királyréti Erdei Iskolája eddig főleg iskolás és óvodás csoportokat fogadott, most azonban látogatóközpontot is létrehoztak. Trail in Szokolya, Pest megye Foursquare uses cookies to provide you with an optimal experience, to personalize ads that you may see, and to help advertisers measure the of their ad campaigns.


Királyrét tanösvény

Minden szoba rendelkezik saját fürdőkádas vagy zuhanyzós fürdőszobával. Piknikezésre legjobban alkalmas tisztások a jobb oldali út mellett, a Szén-Patak-völgyében találhatók. Tanösvény -ajánlónk következik.


A Naplás-tó tanösvény A Naplás-tó Budapest pesti részén, a XVI. Legkönnyebben gépkocsival közelíthető meg: a Cinkotai, a Nógrádverőcei vagy a Simongáti útról térhetünk rá a tó déli oldalán futó, aszfaltozott útra, amely elválasztja a tavat a Cinkotai Kis-erdőtől. Az ajánlat teljes ellátást foglal magában, azaz: szállást, reggelit, ebédet, vacsorát, lovaglást, VALAMINT A FÖNTEBB SOROLT EGYÉB SZABADID Ő S. Királyréten kiállították az M-jelű C-50-es mozdonyt, a két dunakeszi személykocsit és még néhány kocsit. Az új járműpark a felszámolt Hegyközi kisvasútról származik. Hiúz Ház Királyréten bejegyzései tanösvény témában.


A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található mozgalmas, új kiállítással és tanösvénnyel kiegészült minősített erdei iskolánk, ahol iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk. A királyréti tanösvény bemutatja a környék természeti értékeit, az apró Bajdázó-tó kedvelt pihenőhely – ha már ott vagyunk, próbáljuk megkeresni a tó népes mocsáriteknős-kolóniáját, melynek tagjai általában jól megfigyelhetők a vízben heverő fatörzseken. Kipróbálhatjuk a kisvonatot vagy a hajtányt, túrázhatunk a gyerekekkel, és egy jó kis kiállítást is megnézhetünk a Duna.


Minősített erdei iskolánkban iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk. A húsvéti hosszú hétvége mind a négy napján a hétvégi menetrend szerint közlekednek a vonataink! A vasbányászat, a duzzasztógát, a valahai faszénégetés, a legeltetés, az egykori börzsönyi kisvasút nyomait fedezhetik fel az érdeklődők.


Elmerülhetünk az ébredő természetben szabadon választott útvonalon vagy végigsétálhatunk a Királyréti tanösvényen. Nekünk magyaroknak a Balaton az igazi Riviéra, sőt, minden más is, ami a pihenést szimbolizálja. Ha épp itt nyaraltok vagy csak egyszerűen kiszakadnátok a zajos és nyüzsgő hétköznapokból, akkor a Balaton-felvidék tanösvényét ne hagyjátok ki.


Ha valahol, hát itt tényleg minden a feltöltődésről. Királyrétre autóval is eljuthatsz, node valljuk be, ki hagyná ki az erdei kisvasutazást, ha éppenséggel ez is lehet opció, és itt bizony opció. Kismaroson felpattansz, és fél óra csodatájban-vonatozás után lepattansz, hogy Királyréten belevessz a királyréti tanösvény felfedezésébe.


Ha tízfős vagy annál nagyobb csoport szeretne kisvasúttal utazni, fontos, hogy előtte bejelentkezzünk. A nyugodt környezetben fekvő szép tó a Királyréti tanösvény egyik megállóhelye. A tavasztól őszig használható tavon a nyári szezonban éjszakai horgászatra is van lehetőség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések