2019. május 8., szerda

Mobilinternet megosztása wifi routerrel

A mobilnet sticket a router egyik USB portjára kötjük. A routeren opnwrt rendszer van telepítve. Olyan problémám van hogy szeretném megosztani a mobilinternetet egy wifi routerrel. Olvastam több témát is de nem segített. Ami van: - egy asztali gép, windows fut rajta, és egy t-mobilos usb-s modemmel csatlakozik a netre.


TP-LINK, amely lan-on csatlakozik az asztali gépre. A beállítások – Mobiltelefon – Személyes hotspot menüponton belül előbb engedélyezni kell az internetmegosztást, majd ki kell választani a kívánt módot, és végül egy jelszót beállítani hozzá. Ezzel készen is vagyunk a beállításokkal, már csak annyi van hátra, hogy összekössük a WiFi routerünk bemenő Ethernet portját a internetet megosztó gép Ethernet portjával.


Nincs más dolgunk, mint a telefonok beállításai között megkeresni az internetmegosztás opciót, és – ha még nem tettünk ilyesmit az adott készüléken – beállítani a kapcsolat részleteit. Ahhoz, hogy otthoni hálózatot csinálj nem kell kikapcsolni a ZoneAlarmot. Nem tudom Te melyik verzióját használo de én a Free-t, abban a következőképpen tudod beállítani, hogy működjön a belső hálózat: A bal oldali menüjében a Firewall fülre kell menni, azon belül a Zone fülre és ott gondolom nálad a hálókártyánál a Zone Internetre van állítva, azt nyomd. Ezzel végeztünk is, a házilag előállított wifi hotspotunk készen is van! Ezt a Hálózati és megosztási központban tekinthetjük meg.


Mobilinternet megosztása wifi routerrel

Fontos hogy a hálózati eszközünk illesztőprogramja támogassa a Virtual WiFi -t, különben ez a megoldás nem fog működni. Kapcsolja be az Internetkapcsolat megosztása más eszközökkel beállítást. Ha másik eszközön szeretne kapcsolódni az internethez, az eszköz Wi-Fi beállításainál válassza ki a hálózat nevét, adja meg a jelszót, majd csatlakozzon a megosztott adatkapcsolathoz. Visszafelé, tehát, ha a telefon a wifi router, akkor megy a dolog, rajta keresztül a laptoppal lehet internetezni.


A netszolgáltató (Telecom) és a számítógép gyártója (Samsung) azt mondja, hogy a részükről minden rendben van, ők Windows beállításra gyanakodnak. UPC mobilinternet megosztása. UPC Mobilinternet adatforgalom. To help fix your ‘No Internet Access’ issue, we are going to list down nine steps that should fix it. Fix — WiFi Connected But No Internet Access 1. A megosztott oldalra fixen ossz ki IP címet, pl.


Eddig az ad-hoc és acces point ugyanaz. IP címét írd át abba a tartományba, amelyen a megosztott gép dolgozik. Az én esetemben ez a 192. Mobilnet megosztása wifi hotspoton keresztül routernak, lehetség? A kérdés adott, van egy előfizum korlátlan nettel csak telefonálásra is használom, meg megyek vele dolgozok stb.


USB Stick-es mobilinternetet csak USB porttal rendelkező Wifi router-el lehet megosztani? T-home USB-s mobilinternetet szeretnék megosztani, de azt hallottam, hogy olyan wifi router kell, aminek a hátulján van egy USB port. Internet megosztása wifi -n, avagy hogyan csináljunk hot-spot-ot gépünkből.


Wi-Fi eszközök lelassíthatják a közelben lévő, mo. A Brando cég sohasem a szokványos megoldásokról volt híres, de főként design elemekre építő újdonságaik, mint például a hegymászó-karabinerbe épített pendrive után most egy merőben funkcionális eszközzel álltak elő. Sokan tapasztalhatják, hogy a megszokott Wi-Fi. A mobilinternet hasznos dolog tud lenni, azonban jelenleg normális sávszélességre csak nagyobb városok környékén lehet számítani.


Persze szolgáltatónként némileg eltérő a lefedettség, de általánosságban igaznak tekinthető az, hogy a puszta közepén a WWW a címek előtt a “Wárni Wárni Wárni” szavak rövidítése. Egyéb javasolt keresések Szerződéskötés ráutaló magatartással outlook telepítése Pécs wifi csatlakozás kártya behelyezése internet árak 14. Abban igazad van, hogy weboldal nézegetésnél mindegy, hogy vagy 90. Letöltésnél már nem annyira. Ezutan a SAVE gombra katt.


Mobilinternet megosztása wifi routerrel

Az utolso lepeskent illendo lecserelni az alapertelmezett jelszavat a routeren. Fontos hogy nem csak a kapcsolat jelölt sebessége a mérvadó hanem sok egyéb dolog, pl ha mindkét végpont wifin van, a sebesség töredéke lehet az egyirányú adat átvitelnek, más sebesség lehet. Itt található az Openwrt oldalán a beállítás menete, ebből indultam ki, ehhez képest módisítottam a beállításokat, hogy ezzel a switch módú routerrel is működjön.


Ugyan úgy mint a leírásban olvasható, létrehoztam a wifi beállítások alatt egy wifi elérést, ami egy külön interfészen kap helyet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések