2015. február 26., csütörtök

Elveszett sínek

Budapest megszűnt villamosvonalainak gyűjteménye. Bicske - Székesfehérvár vonal. A 3-as 62-es felújításánál szó volt róla hogy ujjáépítik ezt a kapcsolatot.


Kőbánya-Hízlaló egykori vágány1. Andor utcai iparvágányhoz tartozó pár elveszett vágány keresése. A tippért és a kalauzolásért köszönet a környéken lakó feliratkozómnak a -on Bekecs WT-nek. A kutatásba barátai is belekapcsolódnak, ám ham.


Elnézést a rettentő rossz minőségért, és a hang. Mapnik CycleMap TransportMap. Elveszett sínek Magyarországon. Közösségi projekt hazánk már nem létező sínjeinek összegyűjtésére. Mindannyian utazunk, kivétel szinte nincs.


Elveszett sínek

Van aki gyakran, van olyan is, aki csak ritkán. Különböző járműveket használunk. Legyen akár saját autónk, használjuk esetleg a tömegközlekedést, sose csak rajtunk múlik, hogy eljutunk A-ból B-be. A 65-ös vonalát járjuk végig és számos nyomra, felsővezetéktartó oszlopra, világításkapcsolóra, padra, olajos földbe vesző sínpárra bukkanunk. Elfelejtetted a fiókodat?


Az utolsó dácsiás időszakban volt fent ócskavas rakodás. Előtte a Tüzép csonkában rakodtak, csak a lakosok jelezték, hogy hangos. Aztán elmaradt az ócskavas is. Ebben a szócikkben Magyarország megszűnt vasútvonalainak listája látható.


A szócikk csak a Magyarország jelenlegi területén egykor megtalálható nagyvasúti vonalakkal foglalkozik, így azok a vonalak, amelyek a trianoni békeszerződés során teljesen határokon kívül rekedtek és másik ország területén szűntek meg, nem tartoznak bele. A(z) Eszeveszett birodalom 2. Néhány járat az autópálya-építéseknek esett áldozatául, mások helyén ma bevásárlóközpont, irodaház, lakópark díszeleg, de nem ritka az elhanyagolt, rozsdásodó, gazzal benőtt sínek látványa sem. Van Kispesten egy furcsa villamosvágány: a lajosmizsei vasútvonal sorompója előtt kanyarodik le az Üllői úton haladó 50-esről, és előbb egy filmdíszletnek tűnő vasútállomás mellett halad el, majd némi kanyargás után éri el a 42-es villamost. Három kilométerre délnyugatra Uyuni városától, a világ egyik legnagyobb sósivatagának határában található a Cementer de Trenes, azaz a vonatok temetője.


A sínek itt a semmibe vezetnek, rajtuk pedig nagyjából 1szétmálló mozdony és vasúti kocsi várja, hogy a zord idő felismerhetetlen csontvázakká rágja őket. Kutya webshop prémium termékekkel Neked és kedvencednek. Válogass olyan világmárkák termékei között, mint az Acana, a Chuckit, a Josera vagy a ZEE DOG, lepd meg négylábú pajtásodat minőségi kutyatáppal, vidám játékokkal vagy egy kényelmes fekhellyel! Ft feletti rendelés es. Directed by Gyula Gazdag.


Elveszett sínek

With Gábor Máté, Dorottya Udvaros, Robert East, Sándor Szakácsi. Ha már az elveszett világ címmel illettem a túrát, ez a szakasz a leszakadt hídjaival, buja erdőivel, semmibe lógó sínpárjaival talán minimálisan tényleg emlékeztet a Jurassic Park (katasztrófa utáni) kissé posztapokaliptikus, kalandos világára. A völgy erdeit egyébként a kétezres évek vége felé le akarták termelni.


Ez az elveszett sínek egy jó alternatíva arra,hogy mmire lehetne költeni pl. A budapesti közlekedésről a mindennapokban bejegyzései elveszett_sínek témában. Hol járt az 5-ös vagy éppen a 11-es villamos?


Miért pont a 33-as lett a Sztálin hídon közlekedő villamos?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések